Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 19 юли 2019 година

Снимка: Радио ВИДИН

Петима лекари от неврологията на видинската болница "Св. Петка" подадоха молби за напускане с едномесечно предизвестие. Завеждащият на отделението д-р Ангел Петров обясни, че причина за оставките на медиците е неравномерното заплащане в отделенията. По думите му: "Не може един ушен лекар с 6 легла да взима 2 400 лева, а шеф на отделение - 1 280."


Във Враца направиха първа копка на нов завод. Теренът за производствената мощност е между ж.к. "Сениче" и квартал Кулата. Той беше купен от "Теклас България" с намерението за изграждане на каучукови изделия за автомобилната промишленост.



Новото видеонаблюдение в центъра на Видин вече работи. Т
о е изградено по проекта за реконструкция на централната пешеходна зона, каза ръководителят на проекта и главен архитект на общината Ангел Недялков.



Поредната инсектицидна обработка срещу комари ще бъде извършена на 20 юли, събота, чрез авиационно третиране на площи по поречието на Дунав, които се намират на територията на област Видин. За това информират от Министерството на земеделието, храните и горите и Българската агенция по безопасност на храните, като уточняват, че третирането ще бъде извършено в ранните часове на деня.


Програмата за "Празника на курорта, минералната вода и Балкана - Вършец 2019“ започва днес, 19 юли, с поредица от безплатни кинопрожекции. Тя ще продължи с различни сбития до 17 август, като Общината се е постарала да задоволи интересите на всички жители и гости на града, каза за Радио Видин кметът на курортния град Иван Лазаров.


До 3 месеца във Враца ще бъдат доставени 14 чисто нови дизелови автобуси с екологичен клас Евро 6. Днес бе подписан договорът между "Тролейбусен транспорт" - Враца и доставчика- фирмата "ИСУБУС" ООД, съобщиха от Община Враца.  Фирмата е предложила най-ниска цена, в размер на 2 854 474 лв. без ДДС, в обявената обществена поръчка от общинското дружество.


Подготвени са промени в Наредбата за организацията на движението и в Наредбата за обществения ред, които касаят управлението на реновираната централна градска част на Видин. Това съобщи кметът Огнян Ценков и обясни, че с тях ще бъде ограничен достъпът на автомобили над 3,5 тона по обновената пешеходна зона.



Доброволци от Сдружение "Заедно за Берковица" поставиха нови табели, указващи пътя към връх Ком
. Те са подновили и специалната книга за впечатления на изкачилите върха и кутията, която я съхранява, съобщи Димитър Манов от Сдружението.




Успешно завърши инициативата "Село назаем" в оряховското село Долни Вадин. Това бе четвъртото й издание, а 19 млади хора помагаха на местните жители, каза за Радио Видин Анелия Радулова, председател на местното читалище "Съзнание-1927".



Пет читалища ще представят Видинска област на започващия днес Събор на народното творчество и животновъдство "Рожен – Наследство в бъдещето 2019"
. За първи път на сцената под връх Рожен ще излязат певците и танцьорите на село Бойница, каза секретарят на местното читалище Ирина Станкова.


Парк "Приключенци" посреща гостите на Празник на Балкана над Чипровци
. Събитието е традиционно и ще се проведе на 3 август, Събота. В 8.30 часа в центъра на балканското градче ще бъде даден старт на планинско колоездене "Чипровски Балкан".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Българският патриарх Даниил ще благослови жители на Берковица за празника им

Българският патриарх Даниил ще благослови жители на Берковица за празника им. Това ще стане в неделя, в деня на Рождество Богородично.  Тържествата по повод празника на Берковица стартираха с тридневен турнир по футбол за 9 годишни деца. Победител стана отборът на ЦСКА /София/. Програмата за празника е богата и разнородна, сподели кметът Радослав..

публикувано на 07.09.24 в 09:15

Училищата и детските градини във Враца очакват новата учебна година

Училищата и детските градини във Враца са готови за новата учебна година, съобщават от местната управа.  Учебната 2024/2025 година ще започне на 16 септември 2024 година във всички училища и детски градини на община Враца. Сградите на учебните заведения са подготвени да приемат децата и учениците. На места все още има завършващи ремонтни дейности, но..

публикувано на 07.09.24 в 07:35

Враца отбеляза годишнината от Съединението

Церемонията по случай 139-та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия се проведе пред паметника на загиналите във войните за национално обединение. В приветственото си слово заместник-кметът Петя Долапчиева поздрави присъстващите,  съобщиха от общинската управа. От името на кмета Каменов и припомни,  че „Съединението е урок..

публикувано на 06.09.24 в 15:12
Ани Арутюнян, областен управител на Видин

Ани Арутюнян: "Търсим решение за облекчаване на тежкотоварния трафик в района на ГКПП Видин – Калафат"

„Продължаваме да работим и да търсим оптимален вариант за облекчаване на тежкотоварния трафик в района на ГКПП Видин – Калафат, като се стремим да отчетем изискванията и очакванията на заинтересованите страни както по отношение на тежкотоварния трафик, така и по отношение на леките автомобили“, съобщиха от пресслужбата на областната администрация..

публикувано на 06.09.24 в 14:00

В Ружинци започва фолклорен събор

В Ружинци днес започва осмото издание на събора "Традиция и фолклор". Събитията от програмата ще са в продължение на три дни. Готови сме да посрещнем гостите си, отбеляза кметът на общината Александър Александров: "Всичко е подготвено като обстановка. Участниците са ясни - 69 организации, с 977 участника. За първи път са толкова много, близо..

публикувано на 06.09.24 в 09:38

Извънредно ще пръскат срещу комари в Монтана

Да се извърши извънредна обработка срещу комари в област Монтана разпореди Регионалната здравна инспекция. Причината е регистрираните три случая на западно нилска треска в страната. Кметовете на 11-те общини в област Монтана са информирани, че трябва да извършат извънредна обработка срещу комари на територията на населените им места. Въпреки, че..

публикувано на 06.09.24 в 08:41

Рекултивират две клетки на депото за отпадъци във Враца

Предстои рекултивацията на две клетки в депото за битови отпадъци във Враца, съобщиха от общинската управа.  Над 27 000 квадратни метра от депото за битови отпадъци ще се превърнат в зелени площи.  Дейностите ще се реализират в рамките на одобрен проект на местната администрация за рекултивация на Клетка 1.1. и Клетка 1.2. в Регионалното депо за..

публикувано на 06.09.24 в 08:36