Пето зарибяване на язовир Кула

Снимка: Радио ВИДИН

Пето зарибяване на язовир Кула направиха местните любители рибари. Средствата се събират от сдружение "Риболовен свят"- Кула от няколко месеца. С 500 лева се включва фирма в Кула, която превежда сумата по сметката на сдружението. Други 500 лева са събрани от видински риболовци, 180 лева са от кутията за дарения в магазина до автогарата във Видин, включват се и много хора от град Кула.  


"Започнахме преди около 4-5 месеца да събираме парични дарения с цел зарибяване за пети път. от фирма от Кула. Рибата, която е пусната е сом, шаран и толстолоб. Сомът е 300 бройки, шаранът е пуснат 500 бройки, толстолоб са пуснати 200 бройки", каза председателят на сдружението Станислав Кръстев.


Язовирът е публична държавна собственост и "Напоителни системи" отговарят за него, включително следят и за нивото на водата. Това лято местни риболовци имаха притеснения, че ниското ниво на водата може да е проблем за рибата.


"Те си отчитат ежедневно какво е нивото на водата във водоема и т.н. Ако е имало опасност за рибата, да започне да умира, те биха спрели това изтичане. Категорично заявявам, че не е за първо лято толкова ниска водата, имало е ниско ниво на водата и през изминалите години назад. Няма умряла риба", допълни Станислав Кръстев.


Четирите зарибявания досега на язовир Кула са направени за около две години и половина. Станислав Кръстев уточни, че проверки за риболовни билети, за нерегламентиран улов или такъв на маломерни риби правят инспекторите от Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/, както и от доброволни сътрудници към ИАРА. За област Видин двама души са сътрудници- Станислав Кръстев и Иван Георгиев. Задължително риболовците трябва да изискват от проверяващите служебна карта за легитимиране. Водоемът до Кула е напълно свободен за риболов. 

Още по темата може да чуете в звуковия файл.

Вижте още

В "Музикална зона" слушаме Джо Долан

Джо Долaн е може би най-успешният ирландски певец, който четири десетилетия присъства с песните си в топ 10 на музикалните класации. Той добива световна популярност през 1969 година, когато застава начело на класациите в 14 страни по света с песента си "Make Me An Island".  Джо става много популярен в Ирландия и сред ирландските емигранти в други..

публикувано на 16.12.19 в 09:03

"Неделник" от 15 декември 2019 година

Хайде, де ни  е  и наздраве!! Това е новият "Неделник" . Какво ви предлагам в брой 287- ми? Разбира се преглед на старите видински вестници за начало. Председателката на Конфедерацията на Българските писатели във Враца Валентина Панова ни разказва за дейността на конфедерацията през годината и за бъдещите им планове. В читалище..

публикувано на 15.12.19 в 20:40

На фризьор в ПГТ"Михалаки Георгиев"

Днес гостуваме на паралелката по фризьорство в ПГТ"Михалаки Георгиев" - Видин, където изкуството за красива прическа преподава фризьорката Ани Атанасова . Всъщност аз бях модел за подстригване и направих интервю с нея и ученичките и. Ани ме покани да покаже пред бъдещите фризьорки как се прави къса мъжка прическа без обаче децата да знаят,..

публикувано на 14.12.19 в 20:03

Туристическият потенциал на Берковица

Чешмата "Малинарка", Дървото на живота, Часовниковата кула, къща-музей "Иван Вазов", Градската художествена галерия, връх Ком- това са само част от туристическите обекти на Берковица. Какъв потенциал за различните видове туризъм има община Берковица и как се използват и промотират местните обекти- това научиха гостуващи в града под Ком журналисти и..

публикувано на 12.12.19 в 17:05

Месец на добрините- включи се и ти!

"Направи бисквити за съседите" , "Задръж вратата за някого", "Усмихвай се на всички", "Дари играчки и дрехи на дом за деца"... Това са част от предизвикателствата, включени в Календара "Месец на добрините". Предизвикателствата са 31- колкото са и дните на декември. Инициативата е на  "Академия за родители" , а идеята е да се провокират малки и..

публикувано на 10.12.19 в 16:00

В „Музикална зона“ слушаме песни за Ана

На 9 декември се почита зачатието на Света Анна - майка на Богородица. Света Анна се смята за покровителка на брака, семейството, майчинството, закрилница на девиците, вдовиците и бременните жени.  По повод днешния Анинден ще разберем какво означава това име, какви са жените, които го носят и ще почетем празника с песни за Ана. Анна, Ана е едно от..

публикувано на 09.12.19 в 09:37

"Неделник" от 8 декември 2019 година

Честит 8 декември на всички студенти и на всички със студентски дух! Новият "Неделник" ви очаква. Преглеждаме старите вестници и отиваме в китната Жеглица . Там вчера отбелязаха една годишнина за която ни разказва госпожа Цецка Тодорова от местният пенсионерски клуб. Какво се случи там? Народното читалище "Никола Вапцаров" отпразнуваха с..

публикувано на 08.12.19 в 13:35