Жена е ранена след катастрофа край село Сираково

Снимка: Жоро Александров

Шофьор от Видин катастрофира тежко край врачанското село Сираково, съобщават от полицията в града под Околчица. Инцидентът е станал вчера сутринта. При навлизане в десен завой собственикът и водач на автомобил от крайдунавския град е на 58 години и е напусал пътното платно, след което се блъснал в железобетонен електрически стълб. При инцидента е ранена возещата се отпред жена на 62 години. Тя е откарана в центъра за спешна медицинска помощ в Бяла Слатина, където е установено, че е с фрактура на лявото коляно. Нанесените щети по автомобила и стълба са за около 2 000 лева, а пробата за на водача за алкохол е отрицателна. По случая е образувано следствено дело в окръжната следствена служба във Враца. Също в събота, но привечер, на кръстовище във Враца двама млади водачи сблъскаха колите си. Виновен за инцидента е младеж на 21 години, който е бил приет в хирургичното отделение на местната болница с комоцио. Полицаите са му съставили акт, поради отнемане на предимството на свой колега– 19-годишен шофьор.


Вижте още

Коледен музикален салон организират във Видин

Коледни песни ще огласят тази вечер Народно читалище "Цвят" във Видин. Ще ги изпълнят изявени инструменталисти и певци в програмата на първия Коледен музикален салон. Събитието е създадено по идея на видинското читалище, обясни музикалният педагог, диригент на Смесен хор "Видин" и водещ на салона Албена Лисова: "Това е идея на читалището..

публикувано на 11.12.19 в 12:01

Засилват контрола за пиротехника във Врачанско

Засилен ще е контролът върху търговията, транспортирането, съхранението и употребата на взривни вещества и пиротехнически изделия на територията на Община Враца в периода от 16 декември до 7 януари, съобщават от местната администрация.  Със заповед на кмета на общината Калин Каменов се забранява провеждането на илюминации или използването на..

публикувано на 11.12.19 в 11:13

Доброволци от столицата дариха храни в Мездренско

Доброволци от различни ИТ фирми от София дариха хранителни продукти на 55 души в неравностойно положение от Община Мездра. Социално уязвими лица от селата Върбешница, Дърманци, Моравица и Руска Бела получиха индивидуални пакети със стоки от първа необходимост - брашно, олио, захар, ориз, боб, леща, сол, консерви с месо, сладкарски изделия, мед и..

публикувано на 11.12.19 в 11:01

В Кула ще обсъждат управлението на отпадъците

Управлението на отпадъците в община Кула и формирането на такса смет е темата на информационна среща, която ще се проведе на  13 декември от 14 часа в салона на Общината. Всички, които желаят, ще могат да зададат своите въпроси към ръководството и отговорните експерти от общинската администрация относно таксата за битови отпадъци и да споделят..

публикувано на 11.12.19 в 09:42

Мръсният въздух притеснява видинчани

Опасно за здравето замърсяване на въздуха и тази сутрин е отчетено в редица градове, сред които Видин , показват данните на европейския Индекс за чистотата на въздуха . Видинчани са притеснени за здравето си, показва анкетата : "Кола до кола. Не знам от Румъния ли идва, но забележете, че караме стари коли, някои имат по две, но те не са..

публикувано на 11.12.19 в 09:24

Снимката на 10 декември 2019 година

За втора поредна година във Видин деца и ученици се включиха в инициативата "Коледни елхи на видинските деца и младежи" .  22 коледни дръвчета бяха украсени. В алеята на църквата "Св. Димитър" всякадетска градинаи училище от общината вече имат своя елха. Между 23 и 25 млрд. лева годишно е оборотът на сивата икономика у нас, показват данни на..

публикувано на 10.12.19 в 18:00

Ученичка от Видин спечели таблет от конкурс за видеоклип

Даная Любенова, ученичка в 6-ти клас на Основно училище "Любен Каравелов" Видин, стана трета на Национален конкурс за рисунки, организиран за шеста поредна година от Държавен застрахователен институт.   Всяка година се организират няколко национални конкурса за детски рисунки. От няколко години в този конкурс има вече и раздел "видео", сподели Колетка..

публикувано на 10.12.19 в 16:50