Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Център по ментална аритметика и във Видин

3
Снимка: Радио Видин


Един нов метод на обучение става все по-популярен в България. Това е ментална аритметика - методика за хармонично и комплексно развитие на малчуганите. Доскоро такива центрове в Северозападна България имаше във Враца и Монтана, вече можем да се похвалим, че център по ментална аритметика има и във Видин. Преподавател по ментална аритметика е Веселка Станкова:


"Това е метод на смятане, който идва от Китай, нов е за Европа и има феноменални резултати. Ние сме първи във Видин, преминахме курс на обучение и с радост ще помогнем на видинските деца да се развият в посока да мислят и да бъдат по-самостоятелни. Развивайки двете полукълба на мозъка, това дава възможност на детето да смеси логическото възприемане на света и въображаемия детски свят. Първото, което ме впечатли, че това не е традиционното обучение. Тук ученето чрез игра ме впечатли най-много...Смятам, че човек, поставен не в рамки, дава много повече от себе си и отключваме неподозираните му способности.."


 
Изключително важно е децата да се чувстват комфортно и приятно в часовете и тук е ролята на учителя, който създава подходяща атмосфера за своите ученици. Групите, в които се обучават децата, не превишават 6 деца, за да може всяко дете да получи индивидуално внимание от учителя.


С шоу - урок започва представянето на денталната аритметика във видинската детска градина "Щастливо детство":


"Правим шоу-урок за децата, за да видят с какво ще се занимаваме, за да се запознаем с нашия герой Смарти, момченцето, с което ще преминат целия курс на обучение. Надявам се да сме в полза на децата, ще приемаме деца от цялата област, центърът ни е като детска домашна стая, искам детето да се чувства като у дома си. Искам детето да се почувства много по-уверено и много по-обичано. Часовете ще бъдат съобразени с възможностите на всяко дете. Като при невъзможност през седмицата, ще имаме часове и в събота и в неделя"- каза още Веселка Стойкова.
 

Галерия

Вижте още

Безплатно измерване на кръвна захар организира ежемесечно Клуб "Диабет" във Видин

Клуб "Диабет" продължава и през 2020 година провеждането на безплатни измервания на кръвната захар и лекции на теми, свързани със захарния диабет. Двете инициативи са достъпни както за членове на организацията, така и за всички жители на Видин и областта, обясни председателят на клуба Катина Велкова: "Това е нашият приоритет, към който трябва да се..

публикувано на 17.02.20 в 17:19
Проф. д-р Николина Огненска

Проф. д-р Николина Огненска: Важно е човек да си прави профилактика на младини, за да има спокойни старини

"Профилактика на здравето  - да открием болестите преди да са се появили". Това е темата на среща на проф. д-р Николина Огненска с жители на Видин. Тя ще презентира иновационни методи в медицината, с които грижата за човешкото здраве се пренася изцяло в сферата на профилактиката.    Доктор по изкуствознание и професор по теория на музиката,..

публикувано на 17.02.20 в 16:16
Слави Панайотов

Слави Панайотов представи втората си книга във Видин

Един от най- известните "влогъри" в България- Слави Панайотов, е  роден през 1986 г. в Плавдив. Става известен с "Youtube" канала си " The Clashers" . В него той публикува видеа на различна тематика, като хитовите му серии са "Топ Класации", "50 Невероятни факта" и "Нещата, които не искат да знаете" . Вдъхновен от сериите "Топ Класации" се..

публикувано на 17.02.20 в 16:15

С покаянието се завръщаме при Бога

Неделята, в която се намираме днес е Седемнадесета след Неделя подир Въздвижение , която ни напомня силата на покаянието, бащината любов и прошката. Днес си припомняме, че Бог ни е дал и дава свобода, но и проявява към нас милост отново да се върнем при Него. Неговото човеколюбие е безгранично, но ние не трябва да изпаднем в..

публикувано на 16.02.20 в 08:00

Мариан Вълев във Видин за предпремиерата на "Ятаган"

Един от най-известните български актьори Мариан Вълев пристига във Видин за среща с фенове на киното. Повода е предпримиерата на филма "Ятаган". В тази връзка емблематичният актьор, изиграл една от най-знаковите роли в родният ефир - тази на Росен Гацов-Куката в сериала "Под Прикритие" даде специално интервю за Радио ВИДИН. Йорданка Петрова..

обновено на 15.02.20 в 07:52

"Заедно" на 14 февруари 2020 година

Темите в "Заедно" на 14 февруари 2020 година: Във Враца организират благотворителен концерт в подкрепа на Весела Огнева , която се бори с тежка диагноза, но без да губи вярата и усмивката. От платформата "Приятели, помагайте", чийто създател е Лео Кадели обявиха кауза "Абитуриенти в неравностойно положение 2020". Желанието им е да..

публикувано на 14.02.20 в 16:20

Повече туристи са посетили Белоградчик през миналата година

Беседите за Белоградчишката крепост и пещерата "Магура" вече се предлагат на 10 езика.  Предстои от 13 до 15 март да се проведе традиционното информационно пътуване, през март ще има и обучително пътуване за екскурзоводите и туроператорите от региона на Бургас. Това стана ясно на проведено заседание на Консултативния съвет по туризъм в Белоградчик...

публикувано на 13.02.20 в 17:35