Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Микробус предизвика кастрофа във Враца

Снимка: Жора Александров

Микробус предизвика верижна катастрофа на оживен булевард във Враца тази сутрин. Инцидентът е станал на малко преди светофарите край автогарата. Заслепен от сутрешното слънце, водачът на микробус със софийска регистрация не успял да види спрелите пред него автомобили и се ударил със сила в последния от тях. Сред ударените са таксита на различни компании, обслужващи града. Към този момент липсва информация за сериозно ранени, но щетите по блъснатите автомобили не са малки. 


Вижте още

Полицията във Враца почете паметта на загиналите за свободата и независимостта

Венец с цветя поставиха пред паметника на Христо Ботев на централния площад във Враца  представители на местната полиция по случай 2 юни - Ден на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България . С този жест полицейските служители от област Враца отдадоха своята признателност на борците за национално освобождение. Венецът..

обновено на 10.06.20 в 10:15

Разширяват гробищния парк в Белоградчик

От години един от болните въпроси в Белоградчик е гробищният парк. Неговият капацитет отдавна е запълнен.  По тази причина общинското ръководство е взело решение през тази година да преобразува имот с площ от 34 412 кв.м. от "горски имот" в гробищен парк. Този терен представлява горска територия с начин на трайно ползване "друг вид..

публикувано на 03.06.20 в 12:20

В Монтана пребиха младеж заради блуза на футболен отбор

Група от неустановени лица, носещи качулки и шапки, нападнала 16-годишен врачански жител на площад "Жеравица" в град Монтана. Те му нанесли побой, след което свалили и взели тениската и блузата, с която е бил облечен - черна фен блуза на футболен клуб.  На пострадалото момче са причинени охлузвания и наранявания на различни места по тялото.  По случая е..

публикувано на 03.06.20 в 11:44

Девет афганистанци открити в хладилно ремарке на тир край Видин

В хладилно ремарке на товарен автомобил видински полицаи са установили деветима чужденци, съобщават от ОД на МВР-Видин. Случаят е докладван на прокуратурата. Служител на паркинг на крайпътен комплекс край Видин подал сигнал на тел.112 за това, че  полски шофьор чул тропане в хладилното ремарке на управлявания от него товарен автомобил ...

публикувано на 03.06.20 в 11:35

Обновяват центъра в Бяла Слатина

На изцяло обновен център ще се радват през есента жителите на Бяла Слатина. С усилени темпове в момента се извършва р емонт на централния площад. Проектът е на Общината, през фонд "Земеделие", каза кметът Иво Цветков: "Напомня ни осмоъгълника, чашата на шадравана и тя се ремонтира, нали в нея се вграждат тръби, дюзите съответно и вместо..

публикувано на 03.06.20 в 11:05
читателски карти

258 врачани получиха специална читателска карта

Общо 258 читателски карти получиха като подарък любителите на книгите във Враца в първите два дни на месец юни.  Новите читатели избраха да посетят Регионална библиотека "Христо Ботев" - Враца на 1 и 2 юни и се възползваха от възможността да станат притежатели на специалните карти за деца и възрастни, изработени по случай Международния ден на..

публикувано на 03.06.20 в 10:58

Един нов случай на коронавирус в област Видин

По данни на РЗИ – Видин, за последното денонощие има регистриран 1 случай на коронавирус в област Видин – жена на 52-годишна възраст от Видин. Тя е потърсила   лекарска помощ с лека симптоматика. Взета и е проба за COVID-19, която се оказва положителна. Назначено и е лечение, поставена е под домашна карантина и са установени..

публикувано на 03.06.20 в 10:15