Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Мариан Вълев във Видин за предпремиерата на "Ятаган"

| обновено на 15.02.20 в 07:52
4
Снимка: А Плюс ФилмсЕдин от най-известните български актьори Мариан Вълев пристига във Видин за среща с фенове на киното. Повода е предпримиерата на филма "Ятаган". В тази връзка емблематичният актьор, изиграл една от най-знаковите роли в родният ефир - тази на Росен Гацов-Куката в сериала "Под Прикритие" даде специално интервю за Радио ВИДИН. Йорданка Петрова разговаря с него:

"И преди съм идвал във Видин. Присъствах на предпремиерни прожекции на първият ми филм като режисьор "Лошо момиче". Публиката беше много жива и истинска. Със сигурност Видин е място, където искам да отида и ще бъда пак. Относно филмът "Ятаган", жанрът е комедия, политическо и социално ангажирана. Моята роля е на полицай, под заплахата на уволнение поради липса на резултати. Прилика между мен и ролята ми Рангел Костов няма абсолютно никаква прилика, пълна противоположност. Но аз съм актьор, хареса ми историята, начина на разказване и ми се стори предизвикателна, не бях играл нещо подобно. Прекарах чудесно работейки по филма, забавлявайки се, общувайки с много млади колеги. Всъщност продуцентите на "Ятаган", братята Христо и Янаки Дерменджиеви, които са близки мои приятели ми дадоха сценария, прочетох, смях се, много добре написан сценарии, за което заслугата е на Христо Христов, сценарист на филма. Казаха ми искаш ли да опиташ, отговорих с удоволствие, тъкмо бях приключил снимките на "Лошо момиче" и ми се стори като добра идея. Жени Калканджиева и Ники Кънчев правят аткьорски дебют, те са смирени, щедри мои приятели. Специално за Жени, аз не съм се качил на подиума, тя е дошла да е актриса, със сигурност се е справила по-добре, от това ако аз бях участвал в ревю. Това за мен е работа, роля, опитвам се да намеря ключа към нея. Всички роли са ми еднакво скъпи и даваш 100 % от себе си и обмисляш работиш, репетираш, пак мислиш, отиваш играеш. Някъде се справяш добре, другаде не толкова, колкото ти се иска. В киното си ограничен във времето, не е като в театъра да имаш 3, 4 месеца за репетиции. Надявам се да съм се справил наистина. Нов сезон на "Под прикритие" няма да има, доколкото на мен ми е известно. С огромни благодарности и любов към този сериал, мисля, че всяка хубава история си има начало и край. Всеки, който иска да дойде на кино и да гледа една интересна история е добре дошъл. Благодаря много на слушателите на Радио ВИДИН за респекта и любовта, която усещам, ще се опитам да не ги разочаровам, пожелавам здраве, да бъдете смели и да гледате кино."

На 15 Февруари (събота) от 20:00 часа, във видинското кино ще имате възможност да се срещнете лично с Мариан Вълев и да гледате предпремиерно прожекцията на филма "Ятаган".

Цялото интервю можете да чуете в прикачения звуков файл.

Галерия

Вижте още

Търси се пазар за видинските зеленчуци, търговията със зърно- вяла, с ниски цени

Вяла търговия, малко сделки, ниски цени- така изглежда пазарът на зърно към днешна дата. Има ли място за притеснене и как извънредното положение се отразява на българското земеделие по отношение на търговията?  "Зърното у нас е достатъчно, дори прекалено достатъчно. Около 2 милиона тона пшеница и царевица има у нас, над 1 милион тона е..

публикувано на 31.03.20 в 16:45

Реална ли е заплахата от COVID-19

Реална ли е заплахата от COVID-19? Това ви попитахме в анкета на страницата на Радио Видин във Фейсбук тази сутрин. Възможните отговори са: "Да, всички сме застрашени" или "Не, заплахата е преувеличена". Резултатите към този час показват, че 500 човека са гласували до момента. 311 /62%/ смятат, че заплахата е преувеличена, 189 /38%/- че е реална...

публикувано на 31.03.20 в 16:02

Онлайн обучение по физическо във видинската математическа гимназия

Всички предмети в училище се изучават дистанционно, това е факт. Как обаче се провеждат часовете по физическо възпитание и спорт? Това ще се опитаме да разберем с помощта на преподавателят по физическо във видинската  ППМГ "Екзарх Антим Първи" Росен Ракаджиев: " Втора седмица сме принудени да провеждаме часа по физическо по един необичаен начин -..

публикувано на 31.03.20 в 15:25

Дистанционното обучение в ППМГ „Академик Иван Ценов“ Враца е на 100%

Дистанционното обучение  в  Профилираната природо-математическа гимназия "Академик Иван Ценов" Враца се провежда на 100%  . 888 ученици в прогимназиална и гимназиална степен и 67 преподаватели работят активно онлайн - каза директорът на училището Татяна Василева:  "Нашите колеги за два дни успяха да реорганизират работата си, да..

публикувано на 31.03.20 в 14:55

В Шишенци притеснени, че няма откъде да си купят маски

В село Шишенци, община Бойница живеят около 40 човека, възрастни хора. Няма откъде да си купят маски и са притеснени как ще спазят заповедта на здравния министър. Това разказа Росица Ненова: "Снощи като чухме, че всички трябва да сме с маски, аз от 14 февруари не съм излизала от Шишенци. Сега на 14 април трябва да ида пак за лекарства. Притесни ме..

публикувано на 31.03.20 в 14:06

Един пациент с коронавирус се лекува в ломската болница

Кметът на Лом Георги Гаврилов опроверга излязла информация за заразени с коронавирус в общината. Той заяви, че в ломската болница има само един човек, в инфекциозното отделение. Едно семейство са носители на коронавирус, но са без симптоми и са на домашно лечение: "Имаме един болен, който е носител на коронавирус, който се намира в отделението. Да,..

публикувано на 30.03.20 в 15:00

Младежки център Враца с онлайн уроци за здравословен живот

Съвети за здравословен начин на живот в условията на извънредно положение предлага на младите хора и свои последователи Клуб "Здраве" към Младежки център Враца. Какво да бъде храненето ни, докато сме си вкъщи, и как да поддържаме физическата си форма, когато не можем нито да се разхождаме, нито да посещаваме фитнес залите, са част от темите,..

публикувано на 30.03.20 в 14:10