Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Мариан Вълев във Видин за предпремиерата на "Ятаган"

| обновено на 15.02.20 в 07:52
4
Снимка: А Плюс ФилмсЕдин от най-известните български актьори Мариан Вълев пристига във Видин за среща с фенове на киното. Повода е предпримиерата на филма "Ятаган". В тази връзка емблематичният актьор, изиграл една от най-знаковите роли в родният ефир - тази на Росен Гацов-Куката в сериала "Под Прикритие" даде специално интервю за Радио ВИДИН. Йорданка Петрова разговаря с него:

"И преди съм идвал във Видин. Присъствах на предпремиерни прожекции на първият ми филм като режисьор "Лошо момиче". Публиката беше много жива и истинска. Със сигурност Видин е място, където искам да отида и ще бъда пак. Относно филмът "Ятаган", жанрът е комедия, политическо и социално ангажирана. Моята роля е на полицай, под заплахата на уволнение поради липса на резултати. Прилика между мен и ролята ми Рангел Костов няма абсолютно никаква прилика, пълна противоположност. Но аз съм актьор, хареса ми историята, начина на разказване и ми се стори предизвикателна, не бях играл нещо подобно. Прекарах чудесно работейки по филма, забавлявайки се, общувайки с много млади колеги. Всъщност продуцентите на "Ятаган", братята Христо и Янаки Дерменджиеви, които са близки мои приятели ми дадоха сценария, прочетох, смях се, много добре написан сценарии, за което заслугата е на Христо Христов, сценарист на филма. Казаха ми искаш ли да опиташ, отговорих с удоволствие, тъкмо бях приключил снимките на "Лошо момиче" и ми се стори като добра идея. Жени Калканджиева и Ники Кънчев правят аткьорски дебют, те са смирени, щедри мои приятели. Специално за Жени, аз не съм се качил на подиума, тя е дошла да е актриса, със сигурност се е справила по-добре, от това ако аз бях участвал в ревю. Това за мен е работа, роля, опитвам се да намеря ключа към нея. Всички роли са ми еднакво скъпи и даваш 100 % от себе си и обмисляш работиш, репетираш, пак мислиш, отиваш играеш. Някъде се справяш добре, другаде не толкова, колкото ти се иска. В киното си ограничен във времето, не е като в театъра да имаш 3, 4 месеца за репетиции. Надявам се да съм се справил наистина. Нов сезон на "Под прикритие" няма да има, доколкото на мен ми е известно. С огромни благодарности и любов към този сериал, мисля, че всяка хубава история си има начало и край. Всеки, който иска да дойде на кино и да гледа една интересна история е добре дошъл. Благодаря много на слушателите на Радио ВИДИН за респекта и любовта, която усещам, ще се опитам да не ги разочаровам, пожелавам здраве, да бъдете смели и да гледате кино."

На 15 Февруари (събота) от 20:00 часа, във видинското кино ще имате възможност да се срещнете лично с Мариан Вълев и да гледате предпремиерно прожекцията на филма "Ятаган".

Цялото интервю можете да чуете в прикачения звуков файл.

Галерия

Вижте още

Деян Павлов -Джими демонстрира как се прави ръчна хартия във Враца

Как се е появила и развила писмеността от древността до наши дни, какви са били средствата, материалите и начините за писане през хилядолетията? Отговор на тези въпроси ще даде художникът  Деян Павлов -Джими. Той е гост на литературния фестивал "Враца-книжен град" и ще демонстрира ръчна изработка на хартия в  "Творителница О'Писменехъ"...

публикувано на 25.09.20 в 16:25

Световeн ден на фармацевта е

Oтбелязваме Световния ден на фармацевта.  По света над 4 милиона фармацевти честват този ден, под егидата на Международната федерация по фармация и напомнят за значимостта на фармацевтичната професия.  Нина Влажкова е фармацевт от 35 години и споделя, че професията има и положителни, и отрицателни страни: "Положителните са, че се грижим за..

публикувано на 25.09.20 в 16:10

Добродушният Рик

Днес в рубриката "97 лапи и 1 опашка" ви срещам с кучето Рик. Той е порода Голдън ретрийвър и е на 7 години. Рик е изключително гушлив, а любимата му храна са гранулите, разказва стопанката му- Албена: "Двамата с детето го избрахме, ние и преди това сме имали куче и всички кучета ни се казваха Рик. Не означава нищо специално, просто ни..

публикувано на 25.09.20 в 15:25

Филмче учи най-малките как да се предпазват от Covid-19

Група артисти и родители доброволци реализираха кратък образователен филм "Тръгваме на училище, Вирусът - не" . Филмчето екранизира основните правила, които е добре децата да спазват в училище, за да се предпазят от вируси през следващите месеци. "Идеята за този малък филм се роди само седмица преди първия учебен ден, когато в разговор с..

публикувано на 25.09.20 в 14:57

Фондация "Подкрепа за реализация" организира международен фолклорен фестивал онлайн

Спортно състезание във Видин замени провежданите през есента надпревари за хора с увреждания от България и Сърбия . Организатор е Фондация "Подкрепа за реализация" съвместно с партньори от Сърбия. На разменни начала д омакини на събитието са Видин и Зайчар. Тази година трябваше да се проведе VIII-то Международно спортно състезание за..

публикувано на 25.09.20 в 14:30
село Чичил, община Кула

Село Чичил - богато на вода и природа, но бедно на хора

Село Чичил, община Кула, се намира на 20 км от областния град Видин. То  се е разпростряло край река Войнишка, а около него се извисяват високи хълмове. Сутрин слънцето огрява късно селото, а вечер се скрива рано зад възвишенията. Хората са се заселили тук в древността, привлечени от плодородната земя и от наличието на чиста вода. Селото е изолирано от..

публикувано на 25.09.20 в 12:00

Георги Господинов представя "Времеубежище" във Враца

Гост на втората фестивална вечер на " Враца - книжен град " е Георги Господинов . Това ще е първото гостуване на писателя в града под Околчица, а акцент на срещата ще е последният му роман "Времеубежище" . "На няколко пъти получавах мили покани от Враца и библиотеката в последните години. За съжаление, все не успявах да стигна до града, защото..

публикувано на 25.09.20 в 11:00