Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мариан Вълев във Видин за предпремиерата на "Ятаган"

| обновено на 15.02.20 в 07:52
4
Снимка: А Плюс Филмс



Един от най-известните български актьори Мариан Вълев пристига във Видин за среща с фенове на киното. Повода е предпримиерата на филма "Ятаган". В тази връзка емблематичният актьор, изиграл една от най-знаковите роли в родният ефир - тази на Росен Гацов-Куката в сериала "Под Прикритие" даде специално интервю за Радио ВИДИН. Йорданка Петрова разговаря с него:

"И преди съм идвал във Видин. Присъствах на предпремиерни прожекции на първият ми филм като режисьор "Лошо момиче". Публиката беше много жива и истинска. Със сигурност Видин е място, където искам да отида и ще бъда пак. Относно филмът "Ятаган", жанрът е комедия, политическо и социално ангажирана. Моята роля е на полицай, под заплахата на уволнение поради липса на резултати. Прилика между мен и ролята ми Рангел Костов няма абсолютно никаква прилика, пълна противоположност. Но аз съм актьор, хареса ми историята, начина на разказване и ми се стори предизвикателна, не бях играл нещо подобно. Прекарах чудесно работейки по филма, забавлявайки се, общувайки с много млади колеги. Всъщност продуцентите на "Ятаган", братята Христо и Янаки Дерменджиеви, които са близки мои приятели ми дадоха сценария, прочетох, смях се, много добре написан сценарии, за което заслугата е на Христо Христов, сценарист на филма. Казаха ми искаш ли да опиташ, отговорих с удоволствие, тъкмо бях приключил снимките на "Лошо момиче" и ми се стори като добра идея. Жени Калканджиева и Ники Кънчев правят аткьорски дебют, те са смирени, щедри мои приятели. Специално за Жени, аз не съм се качил на подиума, тя е дошла да е актриса, със сигурност се е справила по-добре, от това ако аз бях участвал в ревю. Това за мен е работа, роля, опитвам се да намеря ключа към нея. Всички роли са ми еднакво скъпи и даваш 100 % от себе си и обмисляш работиш, репетираш, пак мислиш, отиваш играеш. Някъде се справяш добре, другаде не толкова, колкото ти се иска. В киното си ограничен във времето, не е като в театъра да имаш 3, 4 месеца за репетиции. Надявам се да съм се справил наистина. Нов сезон на "Под прикритие" няма да има, доколкото на мен ми е известно. С огромни благодарности и любов към този сериал, мисля, че всяка хубава история си има начало и край. Всеки, който иска да дойде на кино и да гледа една интересна история е добре дошъл. Благодаря много на слушателите на Радио ВИДИН за респекта и любовта, която усещам, ще се опитам да не ги разочаровам, пожелавам здраве, да бъдете смели и да гледате кино."

На 15 Февруари (събота) от 20:00 часа, във видинското кино ще имате възможност да се срещнете лично с Мариан Вълев и да гледате предпремиерно прожекцията на филма "Ятаган".

Цялото интервю можете да чуете в прикачения звуков файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

ИАРА извади 18 лави кърмаци от Дунав при Козлодуй, Лом и Видин

12 лави кърмаци са извадени днес от река Дунав при град Козлодуй и по три лави кърмаци при Видин и Лом. Намерени са немаркирани мрежи и въдици за улов на миролюбиви риби, които също са прибрани.  Това е резултатът от проверка на ИАРА, която днес беше извършена по горната част на река Дунав. В акцията участва изпълнителният директор на ИАРА д-р..

публикувано на 19.04.24 в 17:50

Фестивал "Занаяти и култура" ще се проведе във Видин

Двудневен фестивал "Занаяти и култура" ще се проведе тази събота и неделя, 20-и и 21 април, пред средновековния замък "Баба Вида" във Видин . Той се осъществява от Сдружение "Клуб за семейно спортуване и приключения "Семеен спорт". За участие са поканени местни занаятчии, производители на вина, ще има кулинарна изложба, изложение на оръжия,..

публикувано на 19.04.24 в 15:48

Арти - лабрадорът на актьорите Ани и Кирил Кирилови

Рубриката "97 Лапи и 1 опашка" днес ни среща с най-артистичното куче във Видин - домашния любимец на актьорите от видинския театър Ани и Кирил Кирилови . И не случайно то се казва Арти , което идва от английската дума за изкуство "art". Той е порода лабрадор , черен на цвят, от по-рядко срещаните лабрадори. Ани и Кирил са толкова..

публикувано на 19.04.24 в 14:30

Ема Величкова: Животът трябва да е шарен, професията също

Срещата ни с Ема Величкова е и билетът за шарения  ѝ свят, в който ни допусна. С нейните изключително талантливи ръце, тя създава не само изкуство, не само формички за сладки. С дизайните си тя разказва истории за радост и веселие, които впоследствие преливат в нежност и вкус. Нейната личност се отразява във всяка нейна изработка -..

публикувано на 19.04.24 в 14:00

В деня на велосипеда: Веселин Филипов за любовта към колоезденето

В международния ден на велосипеда се срещаме с един видинчанин, който обожава колоезденето. Веселин Филипов кара колело от малък. Описва тези спомени като хубави, макар като всяко дете те да са свързани с рани по коленете, но рани, които днес го карат да се усмихва. Вече не пада от колелото, защото знае да го управлява повече от добре. Дори..

публикувано на 19.04.24 в 13:00

Март- горещ и с нови рекорди

Изминалият месец март беше с най- висока средна температура в глобален аспект, със стойности, които досега не са измервани в метеорологичната инструментална история на човечеството. По-важното е, че това е десетият пореден месец, в който се отбелязва най- високата глобална температура. Това означава, че почти една година имаме най- топлите..

публикувано на 18.04.24 в 15:58
Виктория Гузелска, инспектор по защита на населението към сектор

Как работи националната система за ранно предупреждение при бедствия и кризи?

Никой не е застрахован срещу това да се сблъска с природно бедствие или друг вид кризисна ситуация. Новини за подобни инциденти заливат световния медиен поток. В последните години и на много места в България природата показа своята мощ. Според данните на националната статистика за 2022 година, над 14 600 са възникналите в страната бедствия, аварии,..

публикувано на 18.04.24 в 14:30