Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 24 февруари 2020 година

Снимка: Радио ВИДИН

Има редица запитвания- и от чужденци, за училища във Видин и в селата, които са в окаяно състояние. Засилен интерес има и за закупуване на общински земи, които в момента не се обработват и не носят приходи на община Видин. Има запитвания и за други терени, каза кметът Цветан Ценков при представянето на отчета за първите 100 дни от своето управление. Приемането на бюджета и на новата структура на общинската администрация, са основните постижения на новото ръководство на Видин.


Силният вятър в центъра на Видин изкорени един от трите бора, пред сградата на видинската симфониета. По- късно служители на общинското ремонтно звено нарязаха и извозиха падналото дърво.


Спелеолози и жители на Гара Орешец, община Димово са обезпокоени от подновяването на работа на кариера за добив на камъни в землището на селото. В района ѝ е най-дългата пещера в Северозапада, която е обитавана от редки биологични видове. Затова от Българското пещерно дружество настояват да се измести кариерата.


Шест акта за административни нарушения са съставили служители на ИАРА при проверки в Монтана. През почивните дни са проверени водни обекти за спазване разпоредбите на Закона за рибарството и аквакултурите за извършване на любителски риболов и са констатирани редица нарушения.


2/3 от декларациите за облагане на доходите на физическите лица за 2019 година в офис Видин са подадени по електронен път.


Община Монтана ще внесе искане до Агенция пътна инфраструктура да бъде премахната винетната такса за две пътни отсечки. "Едната касае околовръстния път, успоредно на улица "Диана", а другата от кръговото към село Николово".


Видинчани са изкупили хирургическите маски, които се продават в аптечната мрежа. В момента няма наличности и в складовете.


Спортният календар на община Берковица включва събития и в града, и в селата. Първото от тях е традиционното и много атрактивно факелно шествие, което Общината организира на трети март в зона Ком.


От днес стартира акцията по събиране на пластмасовите отпадъци, изхвърлени на нерегламентирани места в община Бойница. В почистването ще участват общинските служители.


Първо и второ място спечелиха формациите от Център за подкрепа на личностно развитие – гр. Мездра от Националния конкурс "Път към славата – конкурс за млади таланти".


"Отбор на надеждата" сформират и в Лесо техническата гимназия в Берковица. Днес със съдействието на Центъра за обществена подкрупа /ЦОП/ Берковица, кв. Раковица, на гости на гимназистите бе един от треньорите на Националния отбор по футбол за младежи в риск.


Кристина Котларска подреди петата си самостоятелна изложба. Експозицията е озаглавена "Графични етюди" и включва 13 творби на авторката, изпълнени с класическа графична техника - рисунки с молив върху картон и комбинация между молив и черен туш. 


С над 200 мартеници е украсена централната пешеходна зона във Враца. Инициативата е на Общината и се провежда за пета поредна година в навечерието на предстоящия празник  - 1-ви март.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Ремонтираха улица във Враца

Завърши ремонтът на една от най-разбитите врачански улици - ул. "Кръстьо Бързаков", съобщиха от общинската управа.  От общината напомниха, че е напълно обновена и най-голямата улица в квартал "Младост". Пътната артерия е с нова настилка, като са ремонтирани и тротоарите.  Улицата е първата в града под Околчица, която е със специална табела,..

публикувано на 19.04.24 в 07:49

Снимката на 18 април 2024 година

Рисунки на природни забележителности ще красят електрическите табла в Ружинци. Идеята е на кмета на общината Александър Александров, а рисунките са дело на художничката Лилия Захаринова. Безработните  в общините Враца и Криводол са намалели с 35 през март и по данни на бюрото по труда в града под Околчица вече са 1 804-ма. Отчетените стойности..

публикувано на 18.04.24 в 18:05

Административният съд отложи делото по казуса с кмета на Вълчедръм

Административен съд - Монтана не даде ход на делото срещу отказа на Общинската избирателна комисия във Вълчедръм да прекрати предсрочно правомощията на кмета на общината, заради конфликт на интереси. На свое заседание, на 6 април, Общинската избирателна комисия във Вълчедръм отказа да прекрати предсрочно правата на кмета Иван Барзин,..

публикувано на 18.04.24 в 16:51

Рисунки украсиха електрически табла в Ружинци

Рисунки на природни забележителности ще красят електрическите табла в Ружинци . Идеята е на кмета на общината Александър Александров , а рисунките са дело на художничката Лилия Захаринова. "Идеята е лично моя, след като видях през последните една-две години в Белоградчик на много места се появиха прекрасни пейзажи и рисувани животни. И затова ми..

публикувано на 18.04.24 в 16:40

Среща за цифровите технологии се проведе във видински пенсионерски клуб

Възрастни хора от Видин научиха повече за цифровите технологии и как те могат да опростят нашето ежедневие. Това беше темата на информационно събитие, което Регионалният информационен център "Европа Директно" организира в пенсионерския клуб "Белият Дунав" . Целта на срещата е членовете на пенсинерския клуб да имат възможност да изкажат мнението си..

публикувано на 18.04.24 в 15:06

Ученици от Зверино отново помагат в Черепишкия манастир

Продължава мисията „Направи добро, предай нататък“ на учениците о т СУ „ Св. Климент Охридски“ в мездренското село Зверино . Те са доброволци към клуб „БМЧК и приятели на Искърското дефиле”.  Заедно с техния ръководител Петя Илиева и игумена на манастира архимандрит Йоаникий, учениците отново почистиха и освежиха двора на Черепишкия манастира..

публикувано на 18.04.24 в 14:43

"Нощ в библиотеката" ще се състои във Враца

За осма година в Регионална библиотека „Христо Ботев” - Враца ще се проведе инициативата "Нощ в библиотеката" . Това ще се случи в Световния ден на книгата и авторското право - 23 април, когато вратите на културната институция ще останат отворени и след 18:00 часа. Откриването на инициативата ще бъде в 18:30 часа със спектакъл на Театрална група..

публикувано на 18.04.24 в 14:32