Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Снимката на 12 март 2020 година

| обновено на 12.03.20 в 18:19
Снимка: Радио Видин

Превантивни мерки срещу разпространението на новия коронавирус предприеха учебните заведения във Видинска област.


В община Брусарци, от където са починалата от коронавирус жена и съпругът ѝ, предприемат сериозни мерки срещу вируса. Извършена е дезинфекция на къщата им в село Василовци и на района около нея. По заповед на кмета на общината училищата, детските градини, читалищата и пенсионерските клубове са затворени до 16 март. Забранено е провеждането на пазарите в общината.


100 бързи теста с чувствителност 98% и 80 специализирани епруветки за транспорт на проби от евентуални виросуносотили са получени в ломската болница. Има готовност за допълнителни легла в инфекциозното отделение.


Термокамери ще бъдат монтирани на Дунав мост 2 и ГКПП "Връшка чука.


От 08:00 ч. тази сутрин до второ нареждане, временно се преустановява преминаването на лица и МПС през Граничния пункт Брегово, като трафикът за и от Сърбия се пренасочва към Връшка чука и Калотина.


Цената на петрола тази седмица се понижи до най-ниските нива от 1991 г. насам, като суровината поевтиня с 31%, до 31 долара за барел.


Два дни допълнителна ваканция получиха учениците от община Лом.


Полицията в Монтана разполага с лични предпазни средства за униформените.


Туризмът в световен мащаб  е поставен пред сериозно изпитание. В България също се забелязва намаляване на интереса към пътувания извън страната.


Националната агенция за приходите призовава всички свои клиенти да се въздържат от лично посещение в офисите на институцията в цялата страна, освен при неотложност, с оглед динамичната обстановка в страната, свързана с коронавируса.


32 видинчани са подали предварително попълнените от НАП данъчни декларации за доходите в последните 24 часа. В повечето случаи формулярите са подадени в непроменен вид, а в останалите случаи са добавяни ръчно доходи от наем и ползвани данъчни облекчения. Средното време за попълване на декларацията е около 10 минути.


Няма големи струпвания от хора в Информационния център  в отдел "Местни данъци и такси" в община Видин. По-голяма част от видинчани плащат данъците си за недвижимите имоти и такса битови отпадъци, за да се възползват от отстъпката при плащане на цялата сума, показа анкета на Радио Видин.


И двамата кандидати за управител на МБАЛ-Мездра бяха допуснати до втория етап на конкурса.


Митнически служители задържаха над 3000 текстилни изделия, парфюми и обувки.


Решение за подготовка и кандидатстване с проект за "Реконструкция и модернизация на уличното осветление в град Белоградчик" бе прието на заседание на общинския съвет.


Първата приемна за граждани на общински съветници от Видин бе днес, а инициативата ще се провежда всеки четвъртък, в офиса на политическата партия, в сградата на Речна гара Видин.


Нов пореден успех постигнаха младежите от Клуб "БМЧК и Приятели на Искърското дефиле" при СУ "Св.Климент Охридски" село Зверино.


Предвиденото за днес официално откриване на Художествената изложба, организирана от Клуба на дейците на културата във Враца, временно се отлага заради епидемичната ситуация. Картините са подредени и желаещите могат да ги разгледат. Изложбата ще бъде експонирана до 20 април.
Вижте още

От 1 юни отварят детските градини в Монтана

Детските градини и ясли в община Монтана ще заработят o т понеделник . Родителите са запознати при какви условия ще бъдат отглеждани децата им, съобщи кметът Златко Живков . Ще се изпълнят мерките свързани с COVID-19. "Изключително внимание обърнахме и на медицинския персонал, който имаме в учебните заведения, както и на..

публикувано на 27.05.20 в 14:03
Фотографията

Участник от Асеновград спечели фотоконкурса на Младежкия дом в Монтана

Кирил Найденов бе класиран на първо място във фотоконкурса за любителска снимка , организиран от Общински младежкия дом - Монтана. Тази година конкурсът бе под наслов "Карантина на Фокус".  Сред изпратените от различни краища на страната снимки най-много от гласовете на журито събра ф отографията  "Когато отделяме повече време на книгите"   на..

публикувано на 27.05.20 в 11:27

Хванаха врачанин да шофира дрогиран

Задържаха мъж от Враца, седнал зад волана под въздействието на наркотици , информират от полицията. Шофьорът е спрян за проверка на 26 май, по обяд, в областния град, а пробата е отчела наличието на упойващи вещества - канабис и метадон.   Мъжът е задържан в РУ Враца. Образувано  е бързо полицейско производство.

публикувано на 27.05.20 в 09:40

Общинските съветници в Кула заседават днес

Възстановени са откритите заседания на общинския съвет в Кула и днес общинските съветници ще се съберат за приемане на редица въпроси, касаещи местната общност.  Сред разглежданите проблеми е отчетът за първото тримесечие за 2020 година на РУ на МВР в Кула за работата на полицията във връзка със Стратегията "Полицията в близост до обществото" и..

публикувано на 27.05.20 в 09:09

От дни без вода е село Черно поле

Село  Черно поле,  община Ружинци от 21 май е без водоснабдяване след откъснат водопровод. Причината е изпускането на вода от язовир, който се влива в река Нечинска бара. Отговорността за ремонта е на ВиК- Монтана, но до сега не са реагирали, коментира кметът на община  Ружинци Александър Александров: "Това става в следствие на..

публикувано на 27.05.20 в 08:30

Над 740 проби за COVID-19 са направени във Враца от началото на пандемията

108 чакат пробите си за Covid-19 във Врачанско , съобщиха от регионалната здравна инспекция. През изминалите 24 часа са били изследвани само 5 души - става дума за контролни тестове на потвърдени случаи от Криводол и Враца, както и на трима пациенти от Тубдиспансера. От началото на пандемията с коронавирус в областта са направени 741..

публикувано на 27.05.20 в 08:20

Пуснаха 10 000 малки рибки в язовир "Дъбника"

Язовирът край Враца беше зарибен с над 10 000 бели рибки, това стана след сериозна кампания на местното сдружение "Заедно за язовир "Дъбника" . Според хората от неправителствената организация, най-големият дарител на средства за купуването на материала е кметът на града Калин Каменов. Вчера рибите бяха пуснати на воля във водоема, където ще..

публикувано на 27.05.20 в 07:50