Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 6 април 2020 година

Снимка: Светослав Цветанов

В задоволително общо състояние са двамата пациенти, настанени във видинската болница с установено заразяване с COVID-19, каза прокуристът на лечебното заведение д-р Ивета Найденова: "Първият пациент е пневмония, лекува се, лечението върви благоприятно. Пациентът от Дунавци няма регистрирана пневмония, само вирусна инфекция с COVID-19. Той е добре, няма никакви оплаквания." Пациентът от Дунавци чака резултати от първата си проба за изчистване на вируса.


Да бъде свикано извънредно заседание на Общински съвет Видин, да има ясни позиции и спешни и ефективни действия в помощ на видинската болница, настояват от ръководството на БСП.


Местната управа в Белоградчик очаква среща с министъра на здравеопазването заради болницата.


Търси се вариант държавата да помогне на болницата в Белоградчик, за да не затвори, каза депутатът от Владимир Тошев от ГЕРБ. Той уточни, че предстои през седмицата, с помощта на общината, държавата и видинската болница да се намери решение на този казус.


Детското отделение на МБАЛ "Христо Ботев" във Враца остава под карантина, въпреки добрите новини около пробата на санитарката, дала позитивен резултат при първия тест за Covid-19.


Увеличават се случаите на хора с тревожни състояния и обостряне на психичните заболявания заради изолацията и ограничителните мерки.

Всяка община да създаде организация за функционирането на кооперативните и фермерски пазари, на стопаните да се даде възможност за достъп до обработваемите земеделски площи. Това са част от мерките в заповед на здравния министър, касаеща работата на кооперативните и фермерски пазари, за обработването на земеделските площи, за непрекъснатост на дейностите по отглеждане на селскостопански животни и производство на фуражи.


Драстично увеличение на новорегистрираните безработни във Враца отчитат от Бюрото по труда.


Д-р Соня Съботинова, бивш зам-директор на МБАЛ "Христо Ботев" Враца, ще е новият управител на общинската болница в Мездра.


От тази седмица започва поставяне на оценки на учениците в дистанционна форма на обучение. Взето е решение дните от 13 до 16 април да преминат в облекчен режим на обучение, в рамките на който учениците ще бъдат ангажирани от 2 до 4 часа дневно със занимания по интереси, час на класа, физически дейности, изобразително изкуство, музика, рисуване и други.


Хранителни продукти, непотърсени по оперативна програма "Храни", ще бъдат разпределяни от БЧК Видин на хора над 65-годишна възраст, които получават топъл обяд и на тези, които са на патронажна грижа.


Даряват предпазни маски и месни продукти на социално слаби в община Монтана.


Нов респиратор и 100 защитни облекла  за многократна употреба, ще получат медиците от врачанската МБАЛ "Христо Ботев".


Нови четири случая на нарушаване на домашна карантина разследва видинската полиция под надзора на прокуратурата. От началото на извънредното положение и въведените във връзка с него мерки, под ръководството на Районна прокуратура - Видин са били образувани 12 досъдебни производства за неспазване на задължителната карантина.


Мъж от Лом е посетил Районното управление и е заявил, че ще наруши карантината си.


Още четирима човека са поставени под карантина в община Вършец. Така общата бройка на пазещите изолация става 38. Те са се се прибрали от държави, в които има случаи на коронавирус.


Санкционираха нарушител на заповед на кмета на община Мездра за преустановяване работа на автомати за кафе.


Общо 18 служители на Районната здравноосигурителна каса /РЗОК/ участват в подпомагането на дейността на Регионалната здравна инспекция / РЗИ/ във Видин.


Община Лом обмисля да се отдели от ВиК- Монтана. Причината е липсата на адекватна подкрепа за ломския клон на дружеството.


Заради извънредното положение и кризата с Covid-19 е отложено изслушването на Десислав Начков за окръжен прокурор на Враца.


Общинско предприятие "Комунални дейности" в Берковица отчете дейността си.


Медицинските специалисти в училищата и детските градини ще получат по 200 лева от община Враца. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 15 юли 2024 година

От днес започва вторият етап на класирането за прием в гимназии след 7 клас .  Учениците, класирани по първо желание след първия етап на класирането, от днес могат да се записват в училището, в което са приети. Срокът за записване е от днес до 17 юли, сряда.  Поискаха от Агенция "Пътна инфраструктура" да отдели средства за спешни ремонти на пътища..

публикувано на 15.07.24 в 18:00
Даниела Маринова, РУО-Монтана

В Монтана отчитат недостиг на ученици за две паралелки след 7-и клас

Отпадат две паралелки в приема след 7-и клас в област Монтана . 17 ученици не са приети никъде след първия етап на класиране. Общо 46 паралелки бяха заявени в държавния план-прием след 7-и клас в област Монтана. След първо класиране са реализирани 12 профилирани и 32 професионални, съобщи Даниела Маринова , председател на комисията по прием..

публикувано на 15.07.24 в 17:23

Фестивал събира почитатели на рибата в село Остров

Фестивал на рибата и рибаря ще се състои на 27 юли в с. Остров . Десетото юбилейна издание на форума ще събере отново почитатели на риболова и вкусната храна в оряховското село. Тази година празникът е посветен на сома, обясни секретарят на местното читалище Анелия Бенкина : "Фестивалът на рибата и рибарят тази година е посветен на рибата сом,..

публикувано на 15.07.24 в 15:32
Патриарх Даниил

Патриарх Даниил ще посети Видин

Първото посещение на новоизбрания патриарх Даниил в епархиите от страната започва от Видин , съобщиха от Видинската света митрополия. Посещението е предвидено за 18 юли, четвъртък, от 18:00 часа. Негово светейшество Даниил ще бъде посрещнат с литийно шествие  по ул. „Цар Александър II“ от кръстовището с ул. „Княз Александър Батенберг“ в посока пл...

публикувано на 15.07.24 в 14:58

Инфраструктурни ремонти се извършват във Вършец

Община Вършец успешно приключи реконструкция на улична мрежа на ул. "Христо Ботев" . Строежът е въведен в експлоатация. Обхватът на проекта е от кръстовището с ул. "Харалампи Генчев" до кръстовището с алея "12 септември", с обща дължина 240 линейни метра. Извършена е цялостна реконструкция на улицата, положени са нови бордюри, отделящи тротоарите от..

публикувано на 15.07.24 в 14:00

Културни прояви очакват врачани през лятото

Община Враца е подготвила богата културна програма за летните месеци.  През юли ще бъде посветен на българския фолклор и филми.  Подновяват се тематичните вечери в парка зад паметника на Христо Ботев. На 19 юли водното огледало ще се превърне в сцена на българския фолклор. От 21:00 часа ще се проведе открит урок по народни танци с..

публикувано на 15.07.24 в 13:00

Продължава облагородяването в община Ружинци

Нови пейки са поставени в Ружинци . Съоръженията за отдих ще бъдат монтирани и по селата в общината. Почистването на улиците и поливането на растенията е основна дейност в тези горещини, каза кметът на община Ружинци Александър Александров : "Първото, което започнахме - монтирането на пейки пред пазара в Ружинци и подобни неща ще бъдат направени..

публикувано на 15.07.24 в 12:30