Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 1 юни 2020 година

Снимка: Народно читалище "Самообразование 1894" Селановци

В Международния ден на детето - 1 юни, първокласниците от оряховското село Селановци получиха първите си свидетелства за успешно завършване на учебната година. Всички малки, големи и още по-големи деца играха, танцуваха и се забавляваха. Екипът на Народно читалище "Самообразование 1894" раздаде награди и лакомства на участниците.


Произведение на Елин Пелин изненада зрелостниците. "Чорба от греховете на отец Никодим“ бе темата на проведената днес матура по български език и литература. 555 зрелостници се явиха на изпита в област Видин.

Учениците от Монтана са доволни от темата на матурата по български език и литература.


Министър-председателят Бойко Борсов и президентът на Сърбия Александър Вучич инспектираха строителството на  "Балкански поток".

Започва изграждането на компостираща инсталация в Лом.


Пожарникари обезопасиха опасен балкон в центъра на Видин.


Още 4 лица от област Видин са излекувани от COVID-19, съобщават от Областна администрация Видин.


В деня на Враца- 1 юни, областният управител Малина Николова връчи Почетен знак и грамота на личностите, които дадоха своя огромен принос в овладяването на кризата с COVID - 19.


Училището в Дунавци засега остава да съществува. 



Осем зрелостници от Вършец ще получат парични награди от Община Вършец. Подкрепата е заради отличен успех на ученици от XII "б" клас в СУ "Иван Вазов".


Над 500 малчугани прекрачиха прага на детските заведения във Видин. За Деня на детето от Община Видин бяха раздадени подаръци на осемте детски градини на територията на Общината, на техните филиали и на Детска ясла "Слънчев кът". Пакетите съдържат книги с любими български народни приказки, книжки за оцветяване, гланцови блокчета, моливи, маркери, боички, четки за рисуване, образователни игри, предназначени за различните групи и лакомства. Всички детски заведения приеха тази сутрин своите възпитаници при строго спазване на противоепидемичните мерки – мерене на температура, дезинфекция на помещения и съоръжения за игра, използване на надеждни защитни средства от персонала, информират от Община Видин.


Сензорно-акустична зала оборудваха от "Лайънс клуб"- Видин и монтираха в парка люлка за деца с увреждания. Днес, за празника на детето беше извършено освещаването им.


Деца в инвалидни колички от Монтана получиха специализирана люлка. Дарението бе направено на 1 юни Деня на детето.



Нова детска площадка откриха в центъра на град Брегово. Стойността на съоръженията е 7 000 лв.


Постановката “Училище любимо”- подарък за децата на Монтана.

Заради ограничителните мерки тази вечер във Враца няма да се проведе традиционният митинг-заря в памет на Христо Ботев и четата му. Тази година се навършват 144 години от подвига на поета-революционер.


Звукът на тръбата на Вестителя на свободата ще огласи Враца на 1 юни.


От днес видинското читалище "Цвят 1870" започва поетапно да облекчава режима си на работа. 


Регионална библиотека "Христо Ботев" - Враца провежда образователната игра "Аз познавам Ботев" онлайн. Интерактивният урок е разработен от библиотечните специалисти и за трета поредна година се организира във връзка с Ботеви дни. Основната цел е да насочи вниманието на учениците към любопитни и малко известни факти, свързани с поета революционер. Предназначен е за ученици от V до XI клас и ще се проведе в дните от 1 до 5 юни 2020 г. по график. Първите участници, които ще се включат в играта са от СУ "Козма Тричков" и ППМГ "Акад. Иван Ценов". 


Онлайн концерт по повод 1 юни организира Обединен детски комплекс "Ние, врабчетата" в Монтана.



Празникът на детето бе отбелязан и в Ново село.


Конкурс за рисунка обяви читалището в Буковец.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 18 март 2024 година

Финалната фаза на общинския кръг на Ученическите игри по футбол за учебната 2023 - 2024 г. се проведе във Видин днес, 18 март. Победител в групата на юношите (XI-XII клас) стана отборът на  ПГ "Проф. д-р Асен Златаров", ППМГ "Екзарх Антим I" зае второто място, на трето място се подредиха учениците от СУ "П.Р. Славейков" в града. Заместник-кметът..

публикувано на 18.03.24 в 18:05

Кампания за разделно събиране на отпадъци започна в Монтана

Четиригодишни деца от Монтана дадоха старт на кампания за разделно събиране на отпадъци . 18 март е Световен ден за рециклиране. Малчугани от детска градина в Монтана се включиха в занимателна игра за разделно събиране на отпадъци. В кошчета те поставиха опаковки от хартия, пластмаса и метал. "Събираме хартии и шишета...",..

публикувано на 18.03.24 в 17:43

Жител на мездренско село облагородява населеното място с доброволен труд

В село Ослен Криводол живее работлив човек, който дава сърце и душа за хората, без да търси отплата или финансово възнаграждение.  За него най-голямата награда е радостта в очите на децата, които играят на детската площадка или благодарността на изморените пътници, които ще поседнат на пейките, поставени от него по пътя от гарата до селото (2,5..

публикувано на 18.03.24 в 17:15
Предложението беше гласувано от Общинския съвет във Видин.

Предлагат Община Видин да изтегли нов кредит

Започване на процедура за поемане на нов дългосрочен общински дълг одобриха мнозинството от общинските съветници във Видин . Против предложението се обявиха от групата на ГЕРБ, като позицията изрази общинският съветник Валери Димитров : "В бюджета за 24-а година има заложени в параграфа за санкции почти 2 милиона лева. Мисля че като резерв са..

публикувано на 18.03.24 в 16:13

Ослен Криводол отбеляза Световния ден на рециклирането

Жителите на Ослен Криводол се включват в днешния Световен ден на рециклирането. За втора поредна година кметството и Народно читалище "Развитие 2022" в  мездренското село  участват в надпреварата за "Еко отговорна община на България за 2024 година", организирана от "BG бъди активен". Миналата година Ослен Криводол спечели поощрителна награда за..

публикувано на 18.03.24 в 15:35

Подновяват част от музейния реквизит в Музеен комплекс – Берковица

Екипът на комплекса спечели финансиране с проект "Осъвременяване на част от музейния реквизит в постоянните експозиции на обектите на Музеен комплекс - Берковица " по обявена конкурсна сесия на Министерство на културата през месец декември 2023 година. С предоставените средства е предвидено да се закупят: музейни витрини, подиуми и манекени, рамкиране..

публикувано на 18.03.24 в 11:55
Кирил Кирилов

Кирил Кирилов е новият директор на драматичния театър във Видин

Кирил Кирилов е новият директор на Общински драматичен театър „Владимир Трандафилов“ - Видин , съобщават от културната институция. Той заема поста след спечелен конкурс, обявен от Община Видин.  Актьорът и режисьор Кирил Кирилов завършва „Актьорско майсторство” през 2011 година в Югозападен университет "Неофит Рилски". Ролите, с които се..

публикувано на 18.03.24 в 11:33