Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Тя във Видин" - вдъхновение за жени, което променя съдби

Снимка: фейсбук

Популярният формат "ТЯ в" ще посети и Видин в събота от 10 до 17 часа, в Регионална Библиотека "Михалаки Георгиев". Инициативата се организира от  Академия "Екатерина Каравелова" и дава възможност на активни жени,  които не са толкова известни да разкажат за себе си и дейността си, за препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Посещението утре ще е с цел набиране на доброволци разказва Марина Кисьова, създател на Академията:


"Тя в" е месечно събитие, което дава възможност на две момичета или жени с различни истории, с различни професионални сфери, да разкажат за себе си, за пътя си, за предизвикателствата, които са имали, за успехите си и целта на събитието е да бъде в неформална обстановка, да се запознават с други жени, да вдъхновяват или един вид сформиране на женски общности по места. Започнахме в Пловдив с това събитие и то се оказа толкова емоционално, че започна да се разпространява в цялата страна. Начинът, по който се случва е като екип от доброволци организират събитието в техния си град, канят жени от техния град, а вече ние действаме като национална мрежа от доброволци.  Тук организираме сега обученията за доброволци във Видин и Монтана и Враца което беше преди две седмици. Във Враца вече мина обучението за доброволци и събитието ще бъде в първите седмици на септември в момента го подготвят. Там екипът е невероятен. Бих отправила послание всички жени - да вярват в себе си и в способностите си,защото ние през последните две години се срещнахме с много жени, които са невероятни, но които много често се подценяват. Вярвайте в себе си, подкрепяйте приятелките си!  Това е моето послание."


Целия репортаж може да чуете в звуковия файл. 

Вижте още

Победителите в конкурса "Мечтите на Венци Станев" заминават за Брюксел

Две първи награди за есе и разказ в конкурса "Мечтите на Венци Станев" бяха присъдени на 11- класничката Радина Кирилова от ГПЧЕ Видин и на Антония Каменова, 12 клас от СУ "Цар Симеон Велики". Тема на конкурса беше "Мечтите не умират". Първа награда по математика спечели Виктор Витанов,  ученик от ППМГ "Екзарх Антим Първи" Видин...

публикувано на 18.05.21 в 16:10
Ученици от ОУ

Видинско училище в благотворителната инициатива "Предизвикай се с кауза"

"Предизвикай се с кауза" - така се нарича  благотворителното събитие, организирано от "Заедно в час". Това е първото по рода си нестандартно събитие, в което се подкрепя българското образование чрез спорта. Всеки, който желае,  може да се включи в него като изпълни лично спортно постижение в деня, на 30 май, разказва Ния Янакиева от..

публикувано на 18.05.21 в 13:30
Отсечените дървета на ул

Отсякоха здрави дървета във Видин

За отрязани големи здрави дървета алармираха наши слушатели. Дърветата се намират на кръстовището на улица "Широка" и улица  "Христо Ботев", на тротоара преди светофарите.  Жители от жилищен блок наблизо коментираха: "Отрязани са, защото бяха изсъхнали, гледай сега какви филизи изкарват нови... Тук като седим, нема -нема и падат клони.....

публикувано на 18.05.21 в 12:30
Исторически музей Оряхово

Историческият музей в Оряхово отбелязва с две събития Международния ден на музеите

На 18 май  се отбелязва  Международния ден на музеите, своя професионален празник честват днес музейните работници и галеристите,  организирайки различни културни събития.  Един от най-активните музеи в Северозапада е Исторически музей - Оряхово. Две важни събития бележат този ден -  стартирането на проект "Ехо от вековете" и издаването на Пътеводител..

обновено на 18.05.21 в 11:15

Американска мечта или шофьор на такси във Видин?

В "Минутите на редактора" ви срещаме с млад мъж от Видин, който е успял да реализира своята американска мечта, макар и само за няколко години. Днес той отново се завръща в родния си град и работи като таксиметров шофьор .  Денислав Здравковски е роден във Видин, но съдбата му предоставя рядката възможност да замине за САЩ, където да се опита да..

публикувано на 17.05.21 в 17:00

145 години от акостирането на Ботевата чета на Козлодуйския бряг

Ботевата чета е една от най-известните български революционни чети. Подготовката за формирането ѝ започва още през април 1876 г. За войвода на четата определили Христо Ботев - известен революционен деец, поет и журналист. Съставянето на четата станало от отделни групи доброволци, които се качили от различни румънски пристанища по река Дунав на..

публикувано на 17.05.21 в 16:00

Ново фототипно издание за Христо Ботев

Излезе от печат уникално фототпино издание на две книги за Христо Ботев. Изданието включва в себе си две автентични книги, които са препечатани почти едно към едно с оригиналите. Става дума за "Спомен. 35- годишен юбилей от преминаването на Христо Ботев и другарите му на козлодуйския бряг" от 1911 година и "Стихотворения" - Пълно събрание..

публикувано на 17.05.21 в 14:00