Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Тя във Видин" - вдъхновение за жени, което променя съдби

Снимка: фейсбук

Популярният формат "ТЯ в" ще посети и Видин в събота от 10 до 17 часа, в Регионална Библиотека "Михалаки Георгиев". Инициативата се организира от  Академия "Екатерина Каравелова" и дава възможност на активни жени,  които не са толкова известни да разкажат за себе си и дейността си, за препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Посещението утре ще е с цел набиране на доброволци разказва Марина Кисьова, създател на Академията:


"Тя в" е месечно събитие, което дава възможност на две момичета или жени с различни истории, с различни професионални сфери, да разкажат за себе си, за пътя си, за предизвикателствата, които са имали, за успехите си и целта на събитието е да бъде в неформална обстановка, да се запознават с други жени, да вдъхновяват или един вид сформиране на женски общности по места. Започнахме в Пловдив с това събитие и то се оказа толкова емоционално, че започна да се разпространява в цялата страна. Начинът, по който се случва е като екип от доброволци организират събитието в техния си град, канят жени от техния град, а вече ние действаме като национална мрежа от доброволци.  Тук организираме сега обученията за доброволци във Видин и Монтана и Враца което беше преди две седмици. Във Враца вече мина обучението за доброволци и събитието ще бъде в първите седмици на септември в момента го подготвят. Там екипът е невероятен. Бих отправила послание всички жени - да вярват в себе си и в способностите си,защото ние през последните две години се срещнахме с много жени, които са невероятни, но които много често се подценяват. Вярвайте в себе си, подкрепяйте приятелките си!  Това е моето послание."


Целия репортаж може да чуете в звуковия файл. 

Вижте още

В "Музикална зона" на 06 август 2020 слушаме виртуозните цигулари Руджиеро Ричи и Зорница Иларионова

На днешния 6 август се навършват осем години от кончината на американския цигулар Руджиеро Ричи , известен най-вече с изпълненията си на творбите на Николо Паганини. Цигулков виртуоз с над 70-годишна солова кариера, преподавател в редица световноизвестни университети. Изпълнява и записва музика на композитори от барока до съвремието. По време..

публикувано на 06.08.20 в 09:00

Ела и играй във Видин

Едни от най-популярните млади български изпълнители ще си припомнят игрите на 90-те в края на седмицата във Видин. Дара, Павел&Венци Венц, Йоана и Петя Алекса & Монти ще изнесат концертна програма на "Summer Vibes Festival". По време на музикалното събитие ще бъде поставен акцент върху любимите в миналото детски игри като дама, ластик, пиян..

публикувано на 05.08.20 в 14:45

Експонатите на музей "Конака" в нова светлина

Исторически музей "Конака" отново посреща посетители, след ремонт и осъвременяване на част от експозиционните пространства. Със собствени средства и доброволен труд е освежена залата на постоянната експозиция и залата за временни изложби, обясни  директорът на Регионален исторически музей Видин Десислава Божидарова: "Ние сме освежили..

публикувано на 05.08.20 в 12:50
Зорница Иларионова

Цигуларката Зорница Иларионова няма търпение да се срещне отново с видинската публика

Младата звезда на цигулковото изкуство Зорница Иларионова гостува този четвъртък, 6 август, на видинска сцена. В партньорство със Симфониета Видин и диригента Константин Илиевски, талантливата цигуларка ще представи програма от популярни класически произведения. Зорница Иларионова е родена в Плевен. През последните години печели редица..

публикувано на 05.08.20 в 12:00

Белла и Бенджи се завръщат с ново събитие от инициативата "На базар сме!"

Ново събитие от инициативата "На базар сме!" ще се проведе във Видин. Организаторите - Белла Антова и Изабела Василева-Бенджи от платформата SТЕТИКА, канят видинчани на 15 август на базар и брънч в жилищен комплекс "Химик". Акцент в програмата на "На базар сме! В квартала!" ще бъдат ръчно изработените артикули от местни и гостуващи..

публикувано на 05.08.20 в 11:56

"Трабант фест" подготвят във Вършец

"Трабант фест" ще се проведе за първи път във Вършец. Поводът е "Празника на Курорта, минералната вода и Балкана", който се отбелязва всяка година през месец август с различни прояви, както и честването на 170 години от обявяването на града за курорт. Организатори са община Вършец, съвместно с "Национален клуб Трабант". Фестът ще започне в 10:00..

публикувано на 05.08.20 в 10:00

Шампанското е на 327 години

4 август се смята за "рожден ден" на шампанското. Според легендата, на този ден през 1693 година бенедиктинският монах Пиер Периньон "открива" тайната за производството на газираното вино.   Има много любопитни факти, свързани с искрящото питие, без което не минава нито едно празненство или събитие от висок ранг- и у нас, и по света...

публикувано на 04.08.20 в 16:06