Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Броени дни до Summer Vibes Festival

Ела и играй във Видин

Йоана и Дара са част от звездите във фестивала

Снимка: Summer Vibes Festival
Едни от най-популярните млади български изпълнители ще си припомнят игрите на 90-те в края на седмицата във Видин. Дара, Павел&Венци Венц, Йоана и Петя Алекса & Монти ще изнесат концертна програма на "Summer Vibes Festival". По време на музикалното събитие ще бъде поставен акцент върху любимите в миналото детски игри като дама, ластик, пиян морков и народна топка. Целта на организаторите е да извадят младото поколение от дигиталния свят, а гостуващите звезди се очаква да помогнат за това. 

Йоана е родом от Монтана, където я и открихме: 

"За първи път ще пея във Видин, аз съм била там много пъти, защото е близо до Монтана, а Монтана е моят роден град и много се радвам, че ще пея във Видин най-сетне. Дано всичко това с коронавируса не окаже влияние на хората и цялото празненство. Има нови проекти определено, готови песни имам, трябва само време да се издадат. Новата песен трябва да я чуете това лято със сигурност много скоро, така че се надявам да ви хареса. За фестивала съм избрала песни, които са свързани с платформата "Тик Ток", защото знам, че по-младите са големи фенове на тази платформа и аз също, така че се надявам да танцуваме заедно, да танцуват с мен, защото всички знаят движенията на тези танци."


В родната Варна открихме Дара, която също е сред участниците във "Summer Vibes Festival" във Видин. Младата изпълнителка си спомни любимите си детски игри и последното си гостуване в града преди 2 години.

"Бях във Видин преди около две години, има приятели от Видин, които първия път ме разходиха около градчето и на мен страшно много ми хареса. На фестивала може да играем на дама, пиян морков, моята любима игра беше народна топка и въже, въжето също ми е много любима игра. В момента аз имам вече готова песен, изчаквам да мине малко време, да си почина, и с нови сили да разкажа за новата си песен, която ще излезе скоро. Останалото нека бъде изненада." 

Ще успеят ли игрите на 90-те и младите български изпълнители да заинтригуват децата, погълнати от технологиите, ще стане ясно тази събота и неделя на Summer Vibes Festival във Видин. 

Чуйте повече в звуковите файлове.
Вижте още

Изследват безплатно белодробната функция на преболедували COVID-19 във Видин

Измерване на белодробна функция на хора, излекувани от коноравирусна инфекция, ще бъде извършено безплатно във Видин. Инициативата е посветена на Световния ден на белия дроб- 25 септември, съобщи специалистът по белодробни болести д-р Иво Илиев: "Белодробната функция при хора, преболедували COVID-19 с или без пневмония, обикновено..

публикувано на 21.09.20 в 17:14

Родители от Видин: Не бихме пуснали децата да се прибират сами от училище

До 22 септември продължава ежегодната акция на полицията под наслов "Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!". Инициативата стартира на 16 септември и е в рамките на "Седмица за превенция на детската пътна безопасност". Безопасността на децата на пътя е основният акцент на кампанията. Засилен е контролът в районите на училищата преди началото..

публикувано на 21.09.20 в 16:25

Каква храна предлагат на децата ни извън училище

Какво ядат учениците извън училище? Отговор на този въпрос търси проучване, започнало на 15 септември, на Асоциация "Активни потребители". Целта е да се анализира качеството на храната в заведенията, намиращи се в близост до училищата, тъй като вътре в лавките на учебните заведения има контрол, но извън училище всеки може да вземе каквото си..

публикувано на 21.09.20 в 14:43

Провеждат безплатна кампания за защита на детските зъби от кариеси

Започна кампания за безплатно поставяне на силанти на първите постоянни дъвкателни зъби на децата от 5 до 8 години. Тя е част от Националната програма за профилактика на оралните заболявания при децата до 18 години.  Силанизацията е профилактична дейност, чиято цел е да ограничи образуването на кариеси при децата, обясни координаторът на..

публикувано на 21.09.20 в 12:50
Стенописът на Елена Назърова дълго ще напомня за Резиденция  баба в Делейна

"Резиденция баба" в Делейна- изкуството, което сплотява и ни прави по-добри

"Резиденция баба" в Делейна- със сигурност това беше началото на една приказка, в която и малки, и големи, и учени и не чак толкова образовани, хора с всякакви партийни различия, разбраха, че доброто побеждава, когато не се делим. Заедно за бъдещето- тази идея обедини хората в Делейна, които отвориха широко къщите, гардеробите, сърцата и душите..

публикувано на 20.09.20 в 18:30

"Неделник" от 20 септември 2020 година

Това е новият "Неделник". За начало преглеждаме старите вестници и започваме приказката ни. Боян Иванов и стихосбирката "Докосни ме" . Сигурно нищо не ви говори, но днес ви срещам с него и творчеството му, благодарение на сътрудничката му Цветелина Ангелова . Интересен е житейският му път, а стиховете му са нежни и докосващи. Той е от..

публикувано на 20.09.20 в 16:47

Смисълът на живота

Днешната неделя се нарича Неделя след Въздвижение – това е първата неделя след празника Въздвижение на Честния и Животворящ Кръст Господен. " Светата Църква в този ден отново ни напомня думите Христови за кръстоносенето, за необходимостта да вземеш кръста си и да тръгнеш след Господа Иисуса Христа. Господ казва: "който..

публикувано на 20.09.20 в 08:00