Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красивото хоби на Валя Еремиева

Снимка: Радио Видин


В рубриката "Професия/Хоби" ви представяме Валя Eремиева и нейното красиво хоби - плетене на една кука и изработване на макраме. Първата й любов е макрамето. Тя се занимава с него от около година и това е нещото, което я успокоява и забавлява. Валя получава и огромна подкрепа за всичко, което прави, от своята дъщеря.


"Нищо не знаех, започнах да гледам от интернет кое как се прави, дори не знаех какви материали да си купувам. Беше голямо търсене, лека-полека с клипчета от YouTube предимно, защото нямам познати, които се занимават с такова нещо. Започнах първо с гривнички, най-простите моделчета. След това дойде плетенето на една купа. Първите ми работи, които съм правила, са с канап. Повечето неща са за лично ползване и за дъщеря ми, която много ме подкрепяше и амбицираше...Това беше за мен един наистина нов свят, усещането да твориш и да създаваш нещо е особено приятно."


Валя Еремиева ще представи своите творения в инициативата "На базар сме! В квартала", организирана от платформата SТЕТИКА. Събитието ще бъде утре, 15.08.2020 година, в жк. "Химик" във Видин. Подготвила е малки сувенири, малки чантички от макраме и плетени на една кука.

Чуйте повече за красивото й хоби в звуковия файл.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Проблем с приема на ученици във Врачанско училище

Най-старото и престижно професионално училище във Враца, Техникум "Никола Й. Вапцаров" е изправено пред проблем с приема на ученици. Все още има свободни места в паралелки, в които се изучават специалности, за които има недостиг в местни фирми. Професиите, по които се обучават учениците в гимназията, са търсени и в чужбина. Това показват..

публикувано на 30.07.24 в 13:05

Неандерталци са обитавали пещерно селище край Кунино

Красивия район на село Кунино е прекрасно място за културен и еко туризъм. Сред местните забележителности е праисторическото пещерно селище "Самуилица".  Намира се в местността Малък дол на 1.5 км северно от село Кунино. Находките от това селище са датирани към края на средния и началото на късния палеолит и са класифицирани като образци на..

публикувано на 30.07.24 в 08:41

"Niki R:ce": Зъболекарят е ваш приятел

Профилактиката е най-доброто, което може да направите за вашето денталното здраве. Не трябва да се страхувате от зъболекаря, той е ваш приятел. Това казаха в "Час при зъболекаря" младите изпълнители Никол Ризова и Цветан Маринов от "Niki R:ce". Двамата са заедно и  на сцената, и в живота, даже и в зъболекарския кабинет, защото посещават един и същ..

публикувано на 29.07.24 в 17:41

Кръстиха улица в София на името на Видинския митрополит Неофит

Улица в София вече носи името на Видинския митрополит Неофит. Предложението е на професор Вили Лилков от "Синя София", заместник - председател на Столичния общинския съв ет, който е родом от Видин.  "Софийският Общински съвет гласува едно мое предложение за преименуване на 11 улици в район "Люлин", по-точно микрорайон "Люлин - 1". В този..

публикувано на 29.07.24 в 15:55

Ще се превърне ли Рабишкото езеро в блато?

Състоянието на езерото "Рабиша" край Белоградчик е проблем, който много скоро може да се превърне и в екологичен. От няколко години се наблюдава заблатяване, а нивото все повече намалява.  Александър Александров е от Враца, но често посещава езерото, изкарвайки около месец на брега му. Освен запален къмпингар и приключенец, Александър..

публикувано на 29.07.24 в 15:04

Настолни игри на английски език организират във Враца

За осми път във Враца ще се проведе инициативата  "English Board game night" -   "Настолни игри на английски език".  Събитието е организирано от клуба по настолни игри към " Младежкия център" във Враца, а целта е да се усъвършенства езикът,   каза Никола Живков , младежки работник в Младежкия център. " Целта на събитието е да позволи..

публикувано на 29.07.24 в 14:26

Господ никого не подтиска и на никого не налага тежко бреме

Петата Неделя след Петдесетница , която отбелязваме днес, Евангелското четиво ни напомня за Божието величие и Неговата любов към човешкия род. “И ето, цял град излезе да посрещне Иисуса, и като Го видяха, молиха Го да си отиде от пределите им” /Мат.8:34/. "Иди си от нас, махни се от нашите предели! – така говорел народът, който..

публикувано на 28.07.24 в 08:00