Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

За изкуството да правиш празника на децата незабравим

7
Снимка: Паола Любенова


Днес в рубриката "Професия/Хоби" ще ви запозная с Паола Любенова, която прави незабравим празника на децата. Паола е от Лом и прави ръчно изработена украса за детски събития, като това от нейно хоби се превръща в професия и днес тя вече има и агенция в дунвския град. Всичко започва преди година и половина, разказа Паола:

"Това с което се занимавам, са ръчно изработени парти украси- всякакви декорации и аранжиране на партита. Аз бях по майчинство с малко бебче, по цял ден вътре и като цяло първия рожден ден на детето ми, това ме накара да започна да и правя някакви ръчни неща, защото исках аз да направя украсата и ми хареса, получи ми се. Качих в своята лична страница във фейсбук, след това си направих отделна страница, хората харесаха нещата, започнаха да поръчват и така стана работата. Успокоявам се когато го правя, не ми е натоварващо, дори когато имам супер много поръчки. Уча се предимно онлайн, има такива клипчета с обучаващи хора и аз съм такъв характер, човек, който докато не го направи по съшия или по-добър начин, не се отказва..."Почти" не ми е достатъчно, трябва да е дори по-добро от това, което видя и може би това ме е довело до това положение, на което съм сега."

Детските рождени дни определено са се променили от миналото до днес. Някога нямаше детски кътове, нито парти украси. Какво друго включва една украса за детско парти и кои са най-нашумелите теми сред малчуганите? 

"Пиняти се изработват, картонени торти, ръчно изработени стойки за кексчета, подаръчни фунийки, които се пълнят с лакомства, пак тематични като подаръци за всяко дете, най-различни надписи, ръчно изработени. Темите за партитата са на периоди. В началото като започнах, най-популярната тема беше "Пес Патрул", всяка втора поръчка беше такава, след това преминахме през "Мики и Мини Маус", те вече са класика. Сега " Пепа Пиг" е нашумяла много в последните месеци. Също така и Бел от "Красавицата и звяра", защото в нея могат да влязат много цветове и е богата на всякакви детайли, като тема за парти."

Поала е доволна от това, че нейната работа е да подарява детски усмивки и се надява и в бъдеще да радва все повече и повече деца.

Целият репортаж може да чуете в звуковия файл. 

Галерия

Вижте още

Защитени ли са правата ни като европейски потребители?

Пазаруването онлайн преди празниците в условията на пандемия се засилва. Затова добре е да знаем, че когато купуваме стоки или услуги от друга страна от ЕС, ние имаме същите права като потребители, както ако пазаруваме в България. Такъв е примерът с  двугодишна гаранция, обясни Соня Спасова директор на Европейски потребителски център:..

публикувано на 01.12.20 в 16:34

Онлайн консултации намаляват стреса от COVID-19

С конфиденциални чат консултации от Българския червен кръст помагат на притеснени хора за намаляването на стреса, породен от коронавирусната пандемия .  В отговор на нарастващата необходимост при сложната и често усложняваща се епидемиологична обстановка, БЧК отново стартира Националния онлайн чат за психосоциална подкрепа. "Тази услуга е..

публикувано на 01.12.20 в 14:05

Интернет портал събира историята на Монтана

Портал и читателска зона " е-Северозапад ", осигуряващи виртуален достъп до автентичното културно наследство и историческото минало на региона, създадоха от Монтанската регионална библиотека " Гео Милев ". Порталът съдържа дигитална краеведска информация за 11-те общини от областта - Берковица, Бойчиновци, Брусарци, Вълчедръм, Вършец, Георги..

публикувано на 01.12.20 в 14:00

Учениците от кв. "Нов път" се включват в онлайн обучението

Липсата на устройства и интернет са основните причини над 35 000 деца да не се включат в онлайн обучението в училищата, каза вчера просветният министър Красимир Вълчев. Учащите във видинския ромски квартал масово се включват в дистанционната форма, обясни директорът на училището Нина Иванова . "Туко що още веднъж направих справка относно..

публикувано на 01.12.20 в 13:45

Коледата онлайн- възможна ли е?

По време на пандемия и нтернет пространството става във все по-актуално място за всички нас. Учим, работим, получаваме информация, а скоро май и Коледата ни ще е онлайн - така препоръчват от Световната здравна организация.  Идеята е по време на предстоящите празници да бъдем в тесен кръг - без големи семейни тържества или събирания, като по..

публикувано на 30.11.20 в 15:45

В очакване на ваксината срещу COVID

Първите ваксини срещу Covid-19, които ще дойдат в България, ще бъдат на "Пфайзер/Бионтек", а първите количества се чакат още в края на 2020 година.  Това стана ясно по време на днешното работно съвещание, свикано от премиера Бойко Борисов с членове на правителството. Все още няма ваксина срещу коронавирус, която да е преминала всички фази на..

публикувано на 30.11.20 в 14:41
Режисьорът Искрен Красимиров при посещението си при учениците в Белоградчик

Видео- урок по родолюбие създаде режисьорът Искрен Красимиров

Родолюбието е "мисия възможна" и по време на епидемията от COVID-19. В това е убеден Искрен Красимиров основател на проекта "Незабравимата България" и инициатор на комбинацията от вероучение и родолюбие, която представя в училищата под формата на "Час по родоучение". Той и неговият екип са изготвили първият по рода си  "Дистанционен видео- урок по..

публикувано на 30.11.20 в 14:29