Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студент по право е първият доброволец във врачанската болница

Снимка: Личен архив

Първият доброволец, отзовал се на призива на  врачанската болница е Виктор Кристиян Василев от Враца. Първокурсник по право в Благоевград. До обяд учи онлайн, а след обяд работи в болницата. За възможността да помогне разбрал от офиса на политическа партия ГЕРБ във Враца. Казва, че е наясно със всички рискове, които поема. Решението е взел, след като е говорил и с близките си.

"Запознат съм с всички рискове, които мога да срещна като доброволец в болница, консултирах се с моето семейство и след като и те бяха съгласни аз реших да се включа. В ТЕЛК отделението извършвам дезинфекция. Когато съм доброволец в болницата моята задача е да правя дезинфекция, нямам достъп до нито едно отделение, нито до отделението по COVIID-19. Не се срещам нито с пациенти, нито с доктори", разказа  Виктор Кристиян Василев.

Снимка:ГЕРБ-ВрацаМладият мъж е получил подробен инструктаж от директора на врачанската болница д-р Петър Керемедчиев:

"На мен ми разказа за този вирус, за да съм напълно запознат и да съм подготвен, ако се срещна с него в бъдеще. Надявам се да не се срещам."

Преди да започне работа Виктор Кристиян облича предпазно облекло, което са му дали в болницата - гащеризон, маска и други необходими предпазни средства. Като спазваме всички противоепидемични мерки също може да помогнем на медиците, каза Виктор Кристиян и призова:

"Нека всеки, който се чувства подготвен, сигурен и е съгласувал това свое решение със своето семейство, да потърси болницата и да окаже помощ."



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Ученичка от видинската езикова гимназия се класира за световните финали HIPPO

Осмокласничката Весислава Лъчезарова Лазарова от ГПЧЕ “Йордан Радичков“ Видин се класира на световните финали на Международната олимпиада „Английски без граници“ (HIPPO). Тя е една от двете ученички от България в тази възрастова група, които се класираха на световните финали на това състезание, които ще се проведат през септември в град..

публикувано на 21.05.24 в 13:30

Защо не оцеляват дръвчетата във видинския парк

Повече от година и половина 32 дръвчета се опитват да оцелеят в Крайдунавския парк на Видин, в района между Речна гара и Колодрума. Поводът за тяхното насаждане е Националната конференция на българската адвокатура, която се проведе във Видин преди две години. До всяко дръвче е поставена табелка, на която пише от коя адвокатура в страната е..

публикувано на 21.05.24 в 12:00

Дарителски фонд подкрепя местни инициативи в Оряхово

Създаване на читалня на открито в Оряхово, възраждане на народните танци в Остров и оживяване на моменти от Средновековието ще подкрепи Общественият дарителски фонд "Участвам - дарявам - променям" - Оряхово". Трите идеи ще се финансират със средства, изцяло дарени от местни жители – граждани и фирми, обясни Наталия Фенерска, председател на..

публикувано на 21.05.24 в 11:30

Изложба показва автентични носии от цялата страна в Монтана

Народните носии не са само облекло - те са жива връзка с миналото ни, символ на българската традиция и майсторство. Всяка от тях е плод на ръчна изработка, богато украсена с бродерии, тъкани и орнаменти, които отразяват не само регионалните особености, но и жизнения цикъл, обичаите и вярванията на нашите предци. Магията на тези типично български..

публикувано на 21.05.24 в 10:05

Логопед: Децата до 3 години - без никакви екрани

Развитието на говорните умения при децата  е от особена важност за тяхното цялостно развитие и успешна интеграция в обществото. Умението да комуникират ефективно не само подпомага тяхното социално взаимодействие, но също така е фундаментално за образователния им успех и емоционално благополучие.  Процесът на говорно развитие започва от най-ранна..

публикувано на 21.05.24 в 09:29
Госпожа Лилия Асенова и Директор Красимира Виденова от ДГ

Професията детски учител - любов и призвание

Децата са фундаментът на обществото, затова е много важно тяхното възпитание и обучение още от ранна детска възраст. Професията детски учител  не е просто работа, тя е призвание и съдба. Професия, за която е нужно много енергия, безгранично търпение и обич. Обич, сходна с майчината. Как е избрала тази отговорна професия и как минава един работен ден за..

публикувано на 20.05.24 в 14:54

Днес е Световен ден на пчелите

На 20 май светът отбелязва Международния ден на пчелите.  Денят се отбелязва от 2018 г. по инициатива на Словенската асоциация на пчеларите с подкрепата на правителството на Словения, одобрен с резолюция на Общото събрание на ООН от 20 декември 2017 г. Целта е да се информира обществеността за значението на пчелите и пчелните продукти, както и по..

публикувано на 20.05.24 в 09:16