Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

По-строгите мерки вече са в сила

Снимка: Радио ВИДИН


Ограниченията, наложени със заповедта на министъра на здравеопазването, с цел да се ограничи разпространението на COVID-19 у нас, вече са в сила. Новите, по-строги мерки, ще продължат до 21 декември. От днес в хранителните магазини между 8:30 и 10:30 сутринта няма да се допускат хора до 65 години. За аптеките "зеленият коридор" отпада. Със заповедта се затварят за посетителите заведенията, които ще работят само за доставки. Преустановяват работа търговските центрове, в тях ще работят само хранителни магазини, аптеки, банкови и застрахователни офиси и тези на мобилните оператори. 

Как приемат видинчани частичният локдаун?

"Трябват мерки, за да се предотврати разпространението на вируса... Нужни са строги мерки, но съсипват бизнеса, идват празнични дни... Нямаше да се стигне до този момент, ако болниците бяха нормални. Здравеопазването се руши от 30 години... Съгласна съм с мерките, много хора си отидоха. Парите са пари, нужни са ни, но здравето е най-важно. Никой няма да обеднее за 20 дни..."

От днес ледената пързалка във Видин преустановява работа до 21 декември. Централният общински пазар остава отворен, като се спазват въведените досега противоепидемиологични мерки. Пазарът пред градския стадион "Георги Бенковски" също ще работи, както през последните седмици - от понеделник до петък. До 21 декември всички музейни обекти ще бъдат затворени, съобщават от Регионалния исторически музей във Видин. 


Вижте още

Снимката на 26 януари 2021 година

Извънредната епидемична обстановка се удължава до 30 април. Това стана ясно след заседание на Министерския съвет, което беше предхождано от работно съвещание при премиера Борисов. Министър председателят разпореди на министъра на здравеопазването да изготви заповед, в която ясно да бъдат разписани сроковете за поетапното разхлабване на мерките...

публикувано на 26.01.21 в 18:00

Търсят служители в Центъра за обществена подкрепа в Белоградчик

Логопед, психолог, педагог и един специален педагог се търсят за работа в Центъра за обществена подкрепа в Община Белоградчик , според обява, публикувана на сайта на общината.  За всички длъжности се изисква висше образование със степен бакалавър. Другото изискване е кандидатите да имат поне една година стаж по специалността. Допълнителните..

публикувано на 26.01.21 в 16:49

Имунизация през февруари очакват в Центровете за настаняване от семеен тип в община Бойница

Направен е списък на хората от Центровете за настаняване от семеен тип в община Бойница (домуващи и персонал) , които желаят да бъдат ваксинирани срещу COVID-19. Социалните заведения в общината са четири. В тях са настанени 55 лица с психични разстройства. Разрешение за поставяне на ваксините е поискано и от техни близки , каза кметът..

публикувано на 26.01.21 в 16:04

Тестват учителите във Видин

Спокойно върви тестването на учителите за COVID-19 във видинската професионалната гимназия по туризъм "Михалаки Георгиев", каза директорът Евлогия Манджукова: "При нас започна от 12:30 ч., в момента протича процеса на тестване . Имаме девет души от педагогическия персонал и двама от непедагогическия, които са преболедували. Останалите,..

публикувано на 26.01.21 в 15:46

В ГЕРБ Монтана номинират кандидатдепутати

Номинациите за депутати на партия ГЕРБ в Монтана започнаха. Съгласно указанията на Изпълнителната комисия всяка общинска организация трябва да представи кандидатите си до 8 февруари. Това може да стане по електронен път или на място в централния офис в Монтана.  След това от ГЕРБ ще определят кандидатите за народни представители на партията на Бойко..

публикувано на 26.01.21 в 15:19

Почти 2000 винетки са раздали социалните във Врачанско за 2020 година

9 446 безплатни винетки са раздадени от Регионалната дирекция социално подпомагане във Враца през миналата година, отчетоха от ведомството. Броят издадени безплатни едногодишни винетки  през последния месец на годината е бил 84, за 75 лица и 9 деца. Правоимащи за получаване на безплатна електронна винетка, за един собствен или съпружеска..

публикувано на 26.01.21 в 15:00

128 са активните случаи на COVID в Монтанско

128 души в област Монтана се лекуват от коронавирус. 37 са хоспитализирани, а останалите са на домашно лечение. Петима са новоустановените случаи на COVID инфекция за изминалото денонощие. Няма починали с коронавирус, информират от Регионалната здравна инспекция. За област Монтана  общо диагностицираните лица с COVID-19 са 3 207, излекуваните..

публикувано на 26.01.21 в 14:57