Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Снимката на 2 декември 2020 година

Снимка: Радио ВИДИН

Ледената пързалка възобновява дейността си. Това става от днес – 2 декември, като решението е на Областния временен кризисен щаб за оценка на риска, съобщават от Община Видин.

Материалната база на основно училище "Иван Вазов" ще бъде разширена по проект на Община Видин. 

От днес сдружение "Северозапазване" от Кула стартира кампанията "Подари топъл обяд" за работещите в Центъра за спешна медицинска помощ в града.

Дни преди Никулден Българската агенция по безопасност на храните започна засилени проверки във всички обекти, където се предлага риба.

В община Криводол започнаха да набират кандидати за включване в проекта за предоставяне на топъл обяд. 

Зимният сезон временно спира изграждането на подземни мрежи във Враца. С цел осигуряване на безопасни условия за движение на моторните превозни средства и гражданите, за периода до 31 март 2021 година временно се преустановяват: Строителството на подземни мрежи и съоръжения и разкопаването на улични, тротоарни настилки и междублокови пространства. Изключение се допуска при повреди и аварии на съществуващите мрежи, като собственикът им или експлоатационното дружество са длъжни да уведомят местната администрация незабавно; За обекти от национално или общинско значение, след изрично разрешение; Стартиралите дейности към момента следва да бъдат завършени в срок до 7 декември 2020 година. При неспазване на разпоредбите, нарушителите ще бъдат санкционирани по Наредбата за изграждане и възстановяване не елементите на техническата инфраструктура.

Доходите на 53% от българите вече са засегнати заради икономическите последици от кризата с COVID-19, стана ясно от проучване на Кантар, поръчано от Европейския парламент. 

Работодателите спазват мерките за работа в условията на епидемия от коронавирус, сочат данните на Инспекцията по труда в Монтана.

162 са новозаболелите от коронавирус в Северозапада за последното денонощие. 

Почина Венцислав Станев, дългогодишен директор на Средно училище "Цар Симеон Велики" Видин, активен общественик и бивш общински съветник. 

20 души с положителни проби за коронавирус са регистрирани през последното денонощие в област Видин, сочат данните на Регионалната здравна инспекция.

Три жени, заразени с коронавирус, са починали във Врачанско през изминалото денонощие, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

Митнически служители задържаха 190 литра ракия в товарен микробус, напускащ страната в района на ГКПП Дунав мост II Видин-Калафат, съобщават от Агенция "Митници". 

Микаела Коцева и Лияна Любенова от вокална група "Шоколадче" в град Лом спечелиха съответно първо и  второ място от музикален конкурс в Италия- International Contest "All colours of art".

20 преносими компютри и многофункционални устройства осигури община Враца за дистанционно обучение в четири социални услуги. Закупуването на интерактивните устройства е финансирано от Фонд "Социална закрила", по Целева програма за подпомагане на образователния процес, като средствата са в размер малко над 15 хиляди лева. Техниката ще бъде използвана от учащи деца и младежи, настанени в Центровете от семеен тип №1 и №2, Преходното жилище и Дом за деца, лишени от родителска грижа "Асен Златаров". 

Видинската детска градина "Зорница" спечели първа награда в конкурс, организиран по национална детска програма за балансирано хранене.

Коледни празници в Кула в традиционния смисъл няма да има. 

Кметът на община Мездра Иван Аспарухов изпрати благодарствено писмо до Маргарита Домусчиева за направеното от нея безвъзмездно дарение за подмяна на дограмата на сградата на кметството в село Лик. Това е поредният дарителски жест, който майката на бизнесмените Кирил и Георги Домусчиеви прави към своето родно село, откъдето са и нейните родители. Преди няколко години Маргарита Домусчиева дари средства за основен ремонт на един от най-старите православни храмове във Врачанска епархия - църквата "Св. Атанасий Велики". 

Народно читалище "Васил Левски 1899" от белослатинското село Търнак се включи в инициативата "Щедрият Вторник 2020" с дарителска кампания за ремонт на покрива и тавана на театралния салон.

Без сняг ще изпратим настоящата година. 


Вижте още

Почти 90 милиона е бюджетът на община Враца за 2021 година

Почти 90 милиона лева се очаква да е бюджетът на община Враца за тази година. Точната сума е 89 067 624 лева, което е с близо 13 милиона лева повече от предходната финансова рамка. Очаква се публичното обсъждане на предложения бюджет да се състои на 3 февруари. Най-много средства във финансовата рамка – 53 001 312 лева, се падат на делегираните..

публикувано на 26.01.21 в 09:07

Общинският съвет в Мездра преразглежда забраната на 5G мрежата

В четвъртък /28 януари/ от 16.00 часа Общински съвет Мездра ще проведе първото си за 2021 година заседание при проект за дневен ред от 18 точки. Заседанието ще започне с преразглеждане на Решение 230 от декемврийското заседание за едногодишен мораториум за разполагане, ползване и развитие на електронните мрежи от 5G поколение, което е върнато от..

публикувано на 26.01.21 в 08:43

Обявиха конкурс за управител на болницата в Роман

Конкурс за управител на Специализирана болница за долекуване, продължително лечение на белодробни болести в Роман обявяват от Здравното министерство .  Документи могат да подават български граждани, притежаващи образователно-квалификационна степен "магистър" по медицина или същата по икономика и управление.  Кандидатите трябва да имат..

публикувано на 26.01.21 в 08:37

Онлайн заседават общинските съветници във Враца

24 точки са залегнали в дневния ред на редовното заседание на общинския съвет във Враца, което е насрочено за днес. По традиция от последните месеци и заради мерките срещу неразпространение на коронавирус, местният парламент ще заседава чрез видеоконферентна връзка. Съветниците ще оторизират кмета Калин Каменов как да гласува на..

публикувано на 26.01.21 в 07:40

Очакват се валежи от сняг във Видин, Враца и Монтана

Жълт код за опасно време и натрупване на съществена снежна покривка е обявен за днес. Очакват се бурни ветрове на места и снеговалежи в цялата страна , предупреждават още от Националния институт по метеорология и хидрология .  Към този час сняг вали и в трите северозападни области. Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да тръгват на път с..

публикувано на 26.01.21 в 07:30

34 са новите положителни проби за коронавирус в Северозапада

772 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 13 540 теста, показват актуализираните данни на Единния информационен портал към полунощ.  26 са положителните проби в област Враца.  Новозаразените в Монтанска област за същия период са 5.  3 са установените новозаболели във Видинско. 

публикувано на 26.01.21 в 07:25

Снимката на 25 януари 2021 година

На 25 януари  Българското национално радио - навършва 86 години. На тази дата през 1935-та с Указ на цар Борис III радиоразпръскването, което до онзи момент се осъществява на обществени начала, става държавна собственост. От днес започва процесът на масово тестване на учителите за COVID-19 . Мащабното проучване в системата на..

публикувано на 25.01.21 в 18:05