Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Увеличиха данъците в Роман

Снимка: Радио ВИДИН

Мнозинството в Общинския съвет на Роман одобри предложеното от кмета Валери Ролански увеличение на местните данъци и таксиВносителят на докладната напомни, че нивата на налозите са от 12 години, като последната им промяна е правена през 2008 г. Предложението беше за повишение на местните данъци от 1.5 промила на 2.5 промила, което се равнява на ръст от 60 процента.

Предложението на кмета подкрепиха седем от присъстващите 13 членове на местния парламент: четирима от местната коалиция АБВ, в която влиза и СДС, както и двама от местната коалиция на ДПС, НДСВ, "Воля", ЗС "Александър Стамболийски" и "Новото време". Седмият глас осигури председателят на Общинския съвет Валери Стаменов, който е избран от листата на БСП. Против предложението бяха отчетени 5 гласа – трима от присъстващите четирима съветници на ГЕРБ и двама от ВМРО бяха срещу увеличението на налозите, а един от ГЕРБ изобщо не упражни правото си на глас.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Три пожара гасиха видинските огнеборци

На три сигнала за пожари са реагирали огнеборците през изминалото денонощие, съобщават от ОД на МВР- Видин. Пожарите са без нанесени материални щети.  Екипите гасили запалени отпадъци в гр. Белоградчик  и запалени сухи треви в землището на с. Гъмзово. След полунощ е постъпил сигнал за пожар в апартамент на ул. „Цар Асен I“ във Видин...

публикувано на 24.07.24 в 09:47

Обявяват сроковете за прием след седми клас в училището в Кула

На 25 юли от средното училище в Кула ще обявят записаните и броя на незаети места в 8 клас за учебната 2024/2025 специалност "Икономическа информатика". Второто класиране вече е видимо  за  учениците от СУ "Васил Левски" в Кула , съобщават от Регионалното управление на образованиет о във Видин .  До края на днешния ден класираните на втори етап..

публикувано на 24.07.24 в 08:45

Снимката на 23 юли 2024 година

За 13-та поредна година в град Видин се провежда  фестивалът "Дунавски вълни". Тази година работилниците и заниманията се провеждат в парк "Владикина бахча".  Служебният премиер Димитър Главчев е склонен да остане на поста, ако третият мандат не бъде изпълнен и страната отново трябва да бъде управлявана от служебен кабинет. Това стана ясно..

публикувано на 23.07.24 в 18:05

Година след тежката буря в Кула са отстранени голяма част от щетите

Измина точно една година от голямата буря в град Кула. Една година, която се оказа тежка за десетки жители, с множество щети по обществени сгради и домакинства, но за щастие нямаше пострадали хора.   Илинка Найденова от общинската администрация си спомня за стихията и прави равносметка на свършеното:  „Точно след бурята в..

публикувано на 23.07.24 в 17:27

Отново свободно движещи се коне по улиците на Видин

Свободно движещи се коне за пореден път са забелязани по улица "Широка", в района на Къщата с куклите във Видин. В социалните мрежи са публикувани снимки и клипове, но сигнал от Общината не е постъпвал, каза за Радио Видин  д-р Валери Велков от Областна дирекция по безопасност на храните и обясни какъв е редът, когато се касае за безстопанствени..

публикувано на 23.07.24 в 16:27

Видинска гимназия въвежда избираем предмет по православие

Под формат занимание по интереси през новата учебна година във видинската Профилирана Природо-математическа гимназия ще се изучава предмет Религия-Православие.  Инициативата, която е подкрепена от родители, е на училищното настоятелство, каза директорът на учебното заведение Ивайло Милушев. "Това е инициатива на настоятелството на..

публикувано на 23.07.24 в 13:11
Снимката е илюстративна

Задържаха двама за грабеж на жена във Видин

Криминално проявен 50-годишен мъж от врачанското село Търнава и 55-годишна видинчанка са били задържани с полицейска мярка в ареста на РУ-Видин часове след извършен грабеж, съобщават от полицията във Видин. Сигналът за посегателството постъпил  на 21 юли към 23 часа. В хода на предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия криминалистите..

публикувано на 23.07.24 в 10:05