Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Млади хора от Видин с видео послание срещу негативизма

4
Снимка: Радио Видин

Млади хора от Видин работят по реализацията на късометражен филмов продукт, срещу негативизма в обществото ни. Те са провокирани от коментари в социалната мрежа Фейсбук за всичко случващо се в родния им град и смятат, че това е твърде неправилно. С помощта на камера и микрофон те се опитват да покажат своята гледна точка по темата. С реализацията на проекта ни запозна Ивайло Петков, който в момента е студент втори курс в Националната академия за театрално и филмово изкуство "Кръстьо Сарафов":

"Сега, когато сме си по родните места, във Видин се събрахме група ентусиасти, под инициативата на Майкъл Кирилов- ние сме петима общо. Има ученици, има вече завършили хора, има студенти и подготвяме един видео продукт, който целим да е адресиран към хората и по някакъв начин да изкажем своето мнение спрямо непрестанния хейт и цялата злоба, която се излъчва във виртуалното пространство ... В тези социални мрежи дебне едно много коварно чувство на безпоследственост и чувство на безнаказаност. Мислим, че в това виртуално пространство можем да кажем всичко и думите ще си останат там, а това не е така."

В реализацията на проекта участват Антонина Лозанова, Зорница Василева, Белла Антова, Майкъл Кирилов и Ивайло Петков. Основната идея е на Майкъл Кирилов, който е провокиран от неприятните коментари в социалната мрежа, относно ледената пързалка в родния му град:

"Идеята се появи в много интересен момент. Беше събота следобед и времето беше прекрасно. Както си слушах музика и попаднах на един клип, една песен, в която авторът постоянно се оплакваше от негативизма на хората към всичко. Същевременно беше повдигнат и въпроса с ледената пързалка в града, която направиха и имаше толкова противоречиви мнения, че просто нямаше накъде. От една страна хората постоянно се оплакват, че във Видин не се прави нищо, че нищо не задържа младите хора, че няма забавления и същевременно тъкмо се направи нещо ново и необичайно, нещо, което го няма наблизо в България и веднага всички започнаха да плюят, да хапят. Аз не очаквах една ледена пързалка да стане обект на толкова полемики от всички страни."

Когато продуктът бъде готов, той ще може да бъде гледан в Ютюб канала, ще може да бъде споделян във Фейсбук и коментиран, допълни още Майкъл Кирилов, а младите хора искрено се надяват да бъде постигнат желания от тях ефект.

Галерия

Вижте още

"Неделник" от 28 февруари 2021 година

"Неделник" брой 350 идва при вас с настроение. Можете да научите за подготовката на Миланово Рън с мартеница . Едно събитие, което се случи през днешният ден. Следва една история с Георги Костодинов - Гогата и новата му книга. Гостуват ни и самодейци. Ина Игнатова от Раковица и Мариана Димитрова от Неговановци ни разказват интересни неща...

публикувано на 28.02.21 в 18:46

Покаянието – правият и истински път към спасението

Неделята, в която се намираме днес е Седемнадесета след Неделя подир Въздвижение , която ни напомня силата на покаянието, бащината любов и прошката. Днес си припомняме, че Бог ни е дал и дава свобода, но и проявява към нас милост отново да се върнем при Него. Неговото човеколюбие е безгранично, но ние не трябва да изпаднем в..

публикувано на 28.02.21 в 08:00

Гласуваха рекорден в историята на община Видин бюджет

Бюджетът за 2021 година , който е в размер на 52 милиона лева , което е с близо 10 милиона повече от миналогодишния, приеха с 23 гласа "за", 5 "против" и 2 "въздържал се" общинските съветници във Видин днес.  Приходите с държавен характер са 33 950 879 лв., а приходите с общински характер - 18 763 618 лв. Общата субсидия за делегирани..

обновено на 26.02.21 в 17:59

Центърът за социална рехабилитация и интеграция към фондация "Подкрепа за реализация" във Видин поетапно отваря вратите си за потребители

Темите в "Едно" на 26 февруари 2021 година: В Центъра за социална рехабилитация и интеграция към Фондация "Подкрепа за реализация" във Видин се готвят да започнат присъствено занимания с всички потребители. Продължават да търсят и нови възможности за работа и общуване, затова и екипът премина обучение за използване на дигитални мрежи за..

публикувано на 26.02.21 в 17:15

В саниран блок във Видин чакат строителите да поправят щетите от некачествен ремонт

По Радио Видин разказахме за неволите на живущи във вход "И" на блок 19 в жилищен комплекс "Крум Бъчваров", които се оплакаха от некачествен ремонт. Оказа се, че потърпевши са не само те, а проблеми има и в другите входове в блока. Ремонтът е извършен по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.  За..

публикувано на 26.02.21 в 16:30

Оборска тор и купища боклуци на един входовете на ромския квартал във Видин

В сметище  е превърнат един от входовете на видинския ромски  квартал "Нов път".  Боклуците, изхвърляни  от двете страни на улица "Стара планина", тормозят живеещите наоколо от години, сигнализира слушател на Радио Видин. Проблемът се задълбочава и от купчините кравешка тор от кравеферма, която се намира в квартала. Торта се изхвърля редовно с..

публикувано на 26.02.21 в 11:30

Най-красивата мартеница търсят в Мизия

Конкурс "Българската мартеница през Вашите очи" организира община Мизия. Инициативата е насочена към  всички жители на общината, без ограничение на възрастта. Така всеки един ще покаже как вижда мартеницата, каза за Радио ВИДИН Елица Руменова от местната администрация: "Целта е може би по-скоро развлекателна и всеки един гражданин да покаже как..

публикувано на 26.02.21 в 11:13