Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Проект помага в избора на професия

3
Снимка: Ани Петрова"Посока Призвание" е кауза в подкрепа на младежи на възраст между 14 и 18 годишна възраст. Проектът се реализира в две основни насоки -  "Професия, здравей!", която представя конкретни професии, и "Работа със себе си", свързана с опознаване и осъзнаване на вътрешните заложби, интереси и потребности.


"Искаме да срещаме младите хора основно от 14 до 18 години с различни професии. По този начин  да се информират. Ние  да им помогнем да разберат те какво искат, какво ги зарежда, какво ги мотивира... Акцентираме на реалистичната информация, какви са трудностите. Да приближим реалността и очакванията... Ние отчетохме, че  много млади хора нямат досег до реалността или избират професия от други позиции, като колко ще бъде платено, дали е престижно и т.н."- обясни  Сашка Витанова, естествоизпитател и допълни: "Ще бъдем основно онлайн базирани, имаме фейсбук страница, вижте ни и ни харесайте, следете ни... Всяка седмица, в сряда,  ще правим среща с конкретна професия. Предварително ще е хубаво да получим заявка и ще пускаме линк към пространството, в което ще провеждаме срещите. Срещата ще е в рамките на 1 час, искаме да има диалог, взаимодействие между нас и младите хора... Другата насока е "Работа със себе си". Веднъж в месеца ще отделяме време да разберем какви са ценностите ни, какво искаме да правим и да помогне това на младите хора."


На 27 януари ще бъде представен календара с професиите за месец февруари. Първите две професии, с които ще се запознаят младите хора са "Фотограф - графични изкуства" и "Психолог".


Всеки  може да подпомогне каузата, разпространявайки или попълвайки анкетата, с която се събират мненията  на младежите за  най-желаните от тях професии.

Галерия

Вижте още

Гласуваха рекорден в историята на община Видин бюджет

Бюджетът за 2021 година , който е в размер на 52 милиона лева , което е с близо 10 милиона повече от миналогодишния, приеха с 23 гласа "за", 5 "против" и 2 "въздържал се" общинските съветници във Видин днес.  Приходите с държавен характер са 33 950 879 лв., а приходите с общински характер - 18 763 618 лв. Общата субсидия за делегирани..

обновено на 26.02.21 в 17:59

Центърът за социална рехабилитация и интеграция към фондация "Подкрепа за реализация" във Видин поетапно отваря вратите си за потребители

Темите в "Едно" на 26 февруари 2021 година: В Центъра за социална рехабилитация и интеграция към Фондация "Подкрепа за реализация" във Видин се готвят да започнат присъствено занимания с всички потребители. Продължават да търсят и нови възможности за работа и общуване, затова и екипът премина обучение за използване на дигитални мрежи за..

публикувано на 26.02.21 в 17:15

В саниран блок във Видин чакат строителите да поправят щетите от некачествен ремонт

По Радио Видин разказахме за неволите на живущи във вход "И" на блок 19 в жилищен комплекс "Крум Бъчваров", които се оплакаха от некачествен ремонт. Оказа се, че потърпевши са не само те, а проблеми има и в другите входове в блока. Ремонтът е извършен по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.  За..

публикувано на 26.02.21 в 16:30

Оборска тор и купища боклуци на един входовете на ромския квартал във Видин

В сметище  е превърнат един от входовете на видинския ромски  квартал "Нов път".  Боклуците, изхвърляни  от двете страни на улица "Стара планина", тормозят живеещите наоколо от години, сигнализира слушател на Радио Видин. Проблемът се задълбочава и от купчините кравешка тор от кравеферма, която се намира в квартала. Торта се изхвърля редовно с..

публикувано на 26.02.21 в 11:30

Най-красивата мартеница търсят в Мизия

Конкурс "Българската мартеница през Вашите очи" организира община Мизия. Инициативата е насочена към  всички жители на общината, без ограничение на възрастта. Така всеки един ще покаже как вижда мартеницата, каза за Радио ВИДИН Елица Руменова от местната администрация: "Целта е може би по-скоро развлекателна и всеки един гражданин да покаже как..

публикувано на 26.02.21 в 11:13

Подкрепа за заетост в условията на пандемия от COVID-19

Пандемията от коронавирус изправи пред сериозни изпитания икономиката и пазара на труда в цяла Европа. За да смекчат удара върху бизнеса и да запазят поминъка на хората, Европейският съюз и държавите членки въведоха извънредни мерки. България също въведе мерки в помощ на  запазване на работните места в условията на пандемия. Компанията, която..

публикувано на 26.02.21 в 10:50

РИК Видин работи добре въпреки, служебното ѝ назначаване

Районната избирателна комисия във Видин работи добре и няма проблеми между членовете ѝ , въпреки, че бе създадена служебно от ЦИК, тъй като по време на консултациите за създаването ѝ не бе постигнато споразумение между политическите партии. Това каза в интервю за Радио Видин председателят ѝ Даниел Боянов. По думите му няма регистрирани..

публикувано на 25.02.21 в 17:55