Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВМРО-Враца: Демографският проблем се нуждае от решение

Снимка: ВМРО-Враца


В листата на ВМРО - Враца, която се оглавява от народния представител Красимир Богданов, са включени дванадесет представители от различни гилдии и професии.

"Нашият лист е от изцяло хора от региона. Няма парашутисти, няма изпратени от партийни централи от други места. Един прекрасен баланс между членове на ВМРО и представители на гражданската квота - все хора, свързани с патриотичната идея и с богат опит дори в местната власт. Имаме представители на лекарското съсловие, учители, журналисти, хора от бизнеса. Патриотизмът не е нито десен, нито ляв. Има и хора, имали ангажименти с политически формации - такъв е бившият кмет на община Роман, както и д-р Георги Комитски. Събрахме палитра, различна такава, но сме обединени с цел доброто бъдеще на врачанския край".

Политиката, която обещавате на гражданите?

"С участието ни в настоящето НС и управлението на страната успяхме да пречупим тази негативна тенденция на Северозапада да се гледа като колония, дива провинция. Самият факт, че дългочаканите инфраструктурни проекти, които да бъдат в нашия регион, вече се превръщат в държавна политика - пътят Ботевград-Мездра и Видин-Ботеград. Това дава огромен потенциал на нашия регион. Съществена промяна виждаме в отношение на ядрената енергетика. Ние държахме новата ядрена мощност да бъде на площадката на АЕЦ "Козлодуй". Искаме инвестиции в региона. Не забравяме политиките към обикновения човек - продължаваме с действията за повишване на доходите. Увеличихме работните заплати в различни сектори. Успяхме и по отношение на пенсиите да постигнем неща, които изглеждаха неизпълними. Сега сме си поставили други амбициозни задачи - средната пенсия 700 лева, а средната минималната работа заплата - минимум 2000 лева за страната. Продължаваме работата по въвеждане на изцяло детски градини и детски надбавки за всяко българско дете". 

Какви са проблемите на хората във Враца?

"Проблемът е демографски. Община Враца намалява всяка година с над 2 хиляди души. За да успеят хората да имат доверие в нашия регион, доходите трябва да бъдат по-сериозни, бизнесът трябва да се обърне към тях повече, инвестициите да нарастват. Културата също е важна, не по-малко важно е образованието. Търсим баланс в решенията за образователната система в областта. Важни са професиите, които дава средното образование, но учителското съсловие застарява. Има проблеми с медицинските грижи, проблемите с болниците в региона. Аз лично съм поемал ангажименти, лобирал съм пред Здравното министерство за Врачанската и Видинската болница. Това са неща, които трябва да бъдат приоритет на всяка партия".

Защо ВМРО избра да участва самостоятелно на изборите?

"Нашето решение беше предизвестено. Възникна проблем - нашият имидж пострада, претърпяхме щети, а причината са грешни действия на наши партньори. Ние бяхме градивна част в управлението, в основата на Обединени патриоти. Направихме предложения, които са част от законодателството на страната. Същевременно понесохме негативно отношение, което се отразява на процентите. Ако допускаме грешки, нека да търпим отговорност за това, което ние сме направили. Много хора, различни хора, продължават да ни подкрепят. Това се вижда от гражданската квота, която обединява родолюбци, мислещи за независимост и доброто име на България. На евроизборите ни даваха около 4 %, а ние направихме почти 8. Такива са ми и прогнозите". 

Другите участници в листа на ВМРО-Враца са д-р Георги Комитски, който е началник на отделението по ортопедия и травматология във врачанската болница "Христо Ботев", Робертино Маринов, който е заместник областен управител на Враца, д-р Емил Младенов, инж. Красимир Петков, Даниела Нинова, Светлозар Лазаров, Мирослав Гетов, Цветанка Манова, д-р Николай Данчов, Румяна Витньова и Момчил Янков.

Водач на ВМРО за Монтана и за Видин е Димитър Чукарски.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Валери Димитров: На 100% е обезпечена подготовката на изборите в област Монтана

Готовност за нормалното и спокойно протичане на парламентарните избори на 2 октомври декларира областният управител на Монтана Валери Димитров : "По отношение на организацията, това, което зависи от Областната администрация, всичко по план-график е направено, съгласно Изборния кодекс, разпорежданията на ЦИК и Районната избирателна комисия. На..

публикувано на 27.09.22 в 12:12

Ясни са преференциите за кандидат-депутатите от община Мездра

Централната избирателна комисия обяви резултатите от гласуването в изборите за народни представители на 14 ноември 2021 г., разпределението на мандатите на партиите и коалициите по многомандатни изборни райони в 47-ото Народно събрание и броя на получените предпочитания за кандидатите по кандидатски листи в отделните изборни райони.   Данните..

публикувано на 19.11.21 в 11:00

Пет политически сили с депутат от Монтана

Централната избирателна комисия утвърди със свое решение разпределението на мандатите на партиите и коалициите по многомандатни изборни райони след изборите за народни представители на 14 ноември. От област Монтана в 47-ия парламент ще има петима депутати от пет различни политически сили. ПП "Продължаваме промяната" ще бъде представена от Инна Иванова ,..

публикувано на 19.11.21 в 08:37

ЦИК обяви мандатите за народни представители от Враца

Централната избирателна комисия обяви окончателното разпределение на мандатите в 47-ото Народно събрание. Най-много депутати ще имат "Продължаваме промяната" - 67, след тях са ГЕРБ-СДС с 59 народни представители. Третата по численост група е ДПС с 34 депутати. БСП ще имат 26 депутати, а "Има такъв народ" - 25. "Демократична България" е с 16 народни..

публикувано на 19.11.21 в 07:49

Официално: депутатите от Видин

Централната избирателна комисия обяви   мандатите за народни представители в Четиридесет и седмото Народно събрание. Росица Кирова печели за трети пореден път парламентарните избори в област Видин, като водач на листата на ГЕРБ-СДС от гражданската квота на коалицията. Тя беше народен представител в 45-ото и 46-ото Народно събрание, като вторият път е..

публикувано на 18.11.21 в 20:35

Изборните бюлетини за вота в неделя пристигнаха във Видин

80 000 бюлетини, предназначени за предстоящите на 21 ноември 2021 г. избори за президент и вицепрезидент,  бяха доставени в Областна администрация Видин при засилени мерки за сигурност,  съобщиха от областната администрация. Бюлетините ще се съхраняват в определено за целта помещение в сградата на Областна администрация, оборудвано със СОТ, а..

публикувано на 18.11.21 в 15:50

Бюлетините за изборите в неделя пристигнаха в Монтана

Бюлетините за втория тур на изборите за  президент и вицепрезидент на Република България  на 21 ноември пристигнаха в Монтана. За областта са осигурени 123 000 бюлетини. Те ще се съхраняват по полицейска охрана в сградата на областната администрация от където ще бъдат транспортирани до общините в региона.  Малко над 121 000 жители на област..

публикувано на 18.11.21 в 15:43