Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детската градина във Владимирово е под карантина

Заради получен положителен резултат за коронавирус на двама души от персонала на детска градина “Вълшебен свят” в село Владимирово под карантина са 11 души от персонала и още толкова деца.


43 са новоустановените случаи на COVID-19 в област Монтана. Починал е един човек с COVID-19. Към 11 март 394 лица в региона са с активна коронавирусна инфекция. 100 от тях се лекуват в болници. 59 души са си поставили ваксини. 


Към момента в област Монтана диагностицираните с вируса са 3795, излекувани са 3151 лица, починали са 250, а лицата под домашна карантина са 647, съобщават от Регионална здравна инспекция - Монтана. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

През септември продължават участията на колективите от мездренското читалище

До 4 септември, ФТК "Хорце, винце и още нещо …" при Народно читалище "Просвета 1925" Мездра участва в Международен фестивал в Дурас, Албания.  На 7 септември пък ФТА "Мездра" ще вземе участие във Фолклорния фестивал "Типченица пее”, с. Типченица.  На 7 и 8 септември ГСГП "Мездрея” ще участва в XVII-ия Международен конкурс за шлагерна песен “Пей..

публикувано на 02.09.24 в 16:24

Министърът на икономиката и индустрията ще посети "Ел Би Булгарикум" във Видин

На 3 септември, вторник, министърът на икономиката и индустрията д-р Петко Николов ще бъде на работно посещение във Видин.  По време на визитата си той ще посети производствената база на "Ел Би Булгарикум“ в града, където ще се срещне със служителите и ръководството на държавната млекопреработвателна компания.  В рамките на визитата си в..

публикувано на 02.09.24 в 16:04

Община Враца подготвя три европроекта

Общината във Враца ще кандидатства по трансгранични програми с три нови проекта, решиха на редовното си заседание членовете на местния парламент. Едната идея е затвореното от години училище в село Паволче да се обнови и да заработи като Трансграничен център за обучение по туризъм. Вторият проект е съвместен с Окръжен съвет - Долж, Румъния, Окръжен център..

публикувано на 02.09.24 в 15:12

Работата в празнични дни се компенсира, напомнят от Инспекцията по труда

От ИА "Главна инспекция по труда“ (ИА ГИТ) напомнят, че 22 септември 2024 г. е официален празник, който се компенсира с допълнителен почивен ден, тъй като се пада в неделя. Според Кодекса на труда, когато официалните празници съвпадат със събота и/или неделя, първият или първите два работни дни след тях са неприсъствени, затова 23 септември –..

публикувано на 02.09.24 в 14:45

Известен онколог става почетен гражданин на Чипровци

Проф. д-р Иван Гаврилов ще бъде удостоен със званието на 6 септември, на празника на община Чипровци , заради дългогодишната му дарителска дейност. Корените на онколога са от този край. Майка му е родена в село Горна Ковачица. Един от последните жестове направен от професора е бюст-паметник на Васил Левски, който е поставен на входа на Чипровци. Той..

публикувано на 02.09.24 в 13:30

Наклонен стълб притеснява жители на Долно Церовене

Пречупен електрически стълб, който се държи на арматурата и жиците, притеснява хората в село Долно Церовене, община Якимово. За проблема ни потърси  Рада Миланова. Стълбът е между нейния и съседния имот на улица ул. "Йорданка Петкова". "Всъщност жиците го държат. А рекордомана от стълба до нашата къща е провиснал на метър и..

публикувано на 02.09.24 в 12:03

Подготвят богата програма за празника на Лом

Звезди на оперетата, сръбската и българската народна музика, театрални спектакли и мюзикъл ще зарадват ломчани и гостите на града за празника на Лом. Популярният сръбски певец Драган Коич Кеба ще открие с концерт панаира на 12 септември, а на следващия ден, 13 септември, Гъмзата, Борис Солтарийски, Лилия Стефанова и момичета от балет "Магаданс" ще..

публикувано на 02.09.24 в 10:51