Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"Заедно за Берковица" започва облагородяване на туристическите обекти

Снимка: Радио ВИДИН

Инициативна група "Заедно за Берковица“ започва кампания, която ще има за цел да облагороди най-посещаваните природни туристически обекти като Калето, Хайдушките водопади, Синия вир, връх Ком. 

"Искаме да обърнем внимание и на незаконните сметища, които се намират по пътищата към забележителностите", каза Радослав Григоров от гражданската организация.

Обектите ще се рекламират и в интернет. Вече са направени страница в социалните мрежи:

"Ще ги рекламираме с интересни статии, със снимков материал, видеоклипове. С истории, легенди."

Табели с цитати на известни личности ще бъдат поставени към обектите. Ще бъдат поставени хранилки, къщички за птици по маршрутите. Инициативна група "Заедно за Берковица" ще проведе среща с представители на Общината за осигуряване на работна техника за извозване на събрания боклук. Ще бъдат  създадени и събития в социалните мрежи, даващи подробна информация за всяка една акция.

Още по темата - в звуковия файл.

Вижте още

Да пътуваш по света с колело и куче в рикша

Видин е място, което привлича различни и интересни хора от цял свят, особено, през лятото. Освен туристите, които пристигат с круизните кораби по Дунав, може да се срещнат и други чуждестранни пътешественици. Така срещнахме Жулиета Цука .  Тя е на 54 години и е от албански произход, но преди 32 години години, напуска родната си страна и заминава..

публикувано на 28.09.22 в 16:00

Безопасен ли е училищният превоз

Какво е състоянието на училищния автопарк? Този въпрос отново е на дневен ред, след като в началото на седмицата двама ученици от гимназията по транспорт във Владимирово пострадаха при пътен инцидент. Микробусът, в който са пътували, е собственост на гимназията във Владимирово. Шофьорът е с дългогодишен опит зад волана, пробата му за алкохол е..

публикувано на 28.09.22 в 13:09

"Светоглас" с концерт в подкрепа на храма във видинското село Костичовци

Родова среща "Да спасим храма" ще събере на 8 октомври жители на видинското село Костичовци и техни потомци от цялата страна. Целта е да бъдат набрани средства за ремонт на покрива на църквата "Св. Николай Чудотворец", изградена през 1882 година. В подкрепа на начинанието в Костичовци ще изнесе концерт първата българска мъжка вокална формация за..

публикувано на 28.09.22 в 12:35

Отбелязваме Световния ден на туризма

В Световния ден на туризма говорим за приключенския и алтернативния туризъм. От няколко години велоприключението Дунав ултра популяризира природното многообразие, културно- историческите забележителности и местната кухня.  Алтернативният туризъм  дава  възможност за един хоризонт за развитието на региона по поречието на река Дунав, убеден е..

публикувано на 27.09.22 в 16:42

Обновен кабинет и нови духови инструменти в училището по изкуствата във Видин

С обновен кабинет започва учебната година за духовия оркестър в СУ "Свети Свети Кирил и Методий" Видин. Има и  нови духови инструменти,  казва Николай Илиев, преподавател по музика: " Реновирахме пода, вече имаме всичките табла и всичко е по-функционално... Имаме мундщуци, няколко тромпета и корнети от Германия като дарения, много от..

публикувано на 27.09.22 в 15:10

Млади таланти от Монтана с нови награди от Международен конкурс

Гран при, 12 златни, 6 сребърни и 3 бронзови медала спечели Вокална група  "Детски смях"към ОДК - Монтана от Международния конкурс SOFIA GRAND PRIX.   "Децата се състезаваха в различни възрастови групи в различни категории...  Най-голямото отличие бе присъдено на ВГ "Детски смях" в категория "Световен хит" - голямата награда Гран при...

публикувано на 27.09.22 в 13:00

Димово празнува

Празник на града отбелязва днес Димово. Селището във Видинско получава статута на град преди 53 години, през 1969 г. Ежегодно последните петък, събота и неделя на месец септември, като част от празничната програма, се провежда и Димовският панаир. Затова и интервюто ми с кмета на община Димово Светослав Славчев започва с пожелание към съгражданите..

публикувано на 27.09.22 в 12:00