Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Заедно за Берковица" започва облагородяване на туристическите обекти

Снимка: Радио ВИДИН

Инициативна група "Заедно за Берковица“ започва кампания, която ще има за цел да облагороди най-посещаваните природни туристически обекти като Калето, Хайдушките водопади, Синия вир, връх Ком. 

"Искаме да обърнем внимание и на незаконните сметища, които се намират по пътищата към забележителностите", каза Радослав Григоров от гражданската организация.

Обектите ще се рекламират и в интернет. Вече са направени страница в социалните мрежи:

"Ще ги рекламираме с интересни статии, със снимков материал, видеоклипове. С истории, легенди."

Табели с цитати на известни личности ще бъдат поставени към обектите. Ще бъдат поставени хранилки, къщички за птици по маршрутите. Инициативна група "Заедно за Берковица" ще проведе среща с представители на Общината за осигуряване на работна техника за извозване на събрания боклук. Ще бъдат  създадени и събития в социалните мрежи, даващи подробна информация за всяка една акция.

Още по темата - в звуковия файл.Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Родители във Видин предупреждават за рискова детска площадка

Остатъци от детски люлки, изгнили, счупени и липсващи седалки, заменени с ламарини от пералня. Това е реалното описание на единствената за живущите  във видинския квартал "Панония"   детска площадка в близост.  Историята на това обособено  място  за деца  не започва днес, нито вчера, нито преди месец. Историята ѝ започва преди много години, когато..

публикувано на 30.05.24 в 17:34

Инициативата "Научи, разкажи заснеми" стартира във Видин

Видинската библиотека "Михалаки Георгиев" беше домакин на съвместна инициатива, която цели да срещне изкуството с климата и екологията. Насочена е към младежи между 13 и 18 години, като Видин е едно от трите населени места в страната, в които се провежда. Срещата с младежите се състоя във видинската библиотека. Откри я  директорът Десислава..

публикувано на 30.05.24 в 15:53

Без фрапиращи нарушения в периода на забраната за риболов

Приключва периодът на забраната за риболов на пролетно- лятно размножаващи се риби. Нарушенията по време на забраната не са фрапиращи, съобщи Ростислав Василев- началник сектор "Рибарство и контрол"- Монтана към Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА). Забраната остава в сила до 15 юни за водни обекти от 500 м до 1500 м надморска..

публикувано на 30.05.24 в 15:38

Студентка по режисура в Чехия засне дебютния си филм във Видинско

Дебютният филм на Анастасия Ангелова, с тудентката по режисура в световноизвестното филмово училище ФАМУ в Прага, Чехия, бе заснет във Видин и Брегово.  Авторката, родена и израснала в Полша, сама избира за снимките България, с която я свързват семейството ѝ и хубавите спомени от летните ваканции, прекарани в страната. Освен това се надява филмът ѝ..

публикувано на 30.05.24 в 13:56

Прекратена е стачката на служителите от базата на ”Ел Би Булгарикум” във Видин

Служителите на производствената база на държавното предприятие за млечни продукти във Видин прекратиха предупредителната си стачка.  Това се случи след проведена среща между техни представители и министъра на икономиката и индустрията Петко Николов, който е поискал оставките на ръководството на ”Ел Би Булгарикум”.  Иван Спиридонов,..

публикувано на 30.05.24 в 12:03

В "Музикална зона" на 30 май 2024 слушаме Бени Гудман

Днес се навършват 115 г. от рождението на американския джаз - суинг музикант, кларинетист и бендлидер Бени Гудман, наречен още "Кралят на суинга". Неговото присъствие на сцената съдейства за привличането на бялата аудитория към джаза, като обединява поколения наред бели и цветнокожи американци в културното явление "суинг", повлияло поведението на..

публикувано на 30.05.24 в 09:00

Баба Яга "оживява" в спектакъл за добротата на Държавен куклен театър Видин

"Къщата на Баба Яга" е поредното премиерно заглавие в програмата на Държавен куклен театър Видин. Пиесата е авторска, разказана е от режисьорите Мая и Митко Димитрови. Двамата я създават специално за актьорите Аделина Иванова и Красимир Колев.  След "Ревливата принцеса", "Червената шапчица" и още десетки герои, на които вдъхва живот на сцената, за..

публикувано на 30.05.24 в 09:10