Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

10 футболисти са пред напускане на Ботев Враца

Снимка: Жоро Александров

Половината от футболистите на елитния Ботев /Враца/ са пред напускане на отбора. Това ще стане, ако договорите на 10 играчи, чийто контракти изтичат в края на юни, не бъдат подновени. Част от десетимата са категорични, че няма да останат на стадион "Христо Ботев", но за да не пречат на настроените в съблекалнята, засега имената на сигурните напускащи не се афишират.

Контракти до края на сезона имат Даниел Генов, Валери Домовчийски, Петър Атанасов, Венцислав Керчев, Красимир Костов, Христо Златински, Димитър Буров, Петър Генчев, Никола Колев и Самир Аясс. И с 10-те футболисти ръководството вече води разговори за оставане в отбора. Това обаче до голяма степен зависи и от факта дали ще има изпадащи и дали Ботев ще запази елитния си статут. А други отбори вече се интересуват от възможността да направят лятната си селекция без пари. Например носителят на купата Локомотив /Пловдив/ има намерение да отмъкне Керчев, за да го готви за заместник на сигурния напускащ централен бранител Диниш Алмейда.


Вижте още

Усърдно да изпълняваме Божиите заповеди

В седма неделя след славното Христово Възкресение, Църквата възпоменава в почит Светите Отци от Първия вселенски събор, състоял се в 325 г. Още от първите векове се явили врагове, които разкъсвали и разграбвали Църквата, един от тези бил александрийският свещеник Арий. "Скъпи братя и сестри, поздравявам всички вас с..

публикувано на 13.06.21 в 08:00

Best Niya или какво е да си влогър на 10 години

Ния Бурдашка е на 10 години. Учи във видинското училище "Цар Симеон Велики", където наесен ще бъде в 4. клас. През свободното си време обича да танцува, да рисува и всичко друго, което децата харесват - игри, забавления и всякакви щуротии. Едно от любимите ѝ занимания е да гледа видеоклипове в YouTube и да създава такива, защото отскоро..

публикувано на 11.06.21 в 17:50

"Село назаем" привлича младите в Долни Вадин

Малко село на брега на Дунав в Северозапад за шеста година ще е "назаем". Долни Вадин, община Оряхово ще посрещне млади хора от големите градове през лятото. Те ще бъдат настанени в семейства в селото. Ще помагат на възрастните и ще опознават местните бит, история и занаяти. Инициативата "Село назаем" е на местното читалище "Съзнание- 1927",..

публикувано на 11.06.21 в 17:30

Силаги Тодоров: Традициите трябва да се спазват

В "Думата имат старейшините" ви срещаме със 68-годишният Силаги Тодоров. Той е родом от видинското село Кутово. От 3 години е в самодейният състав на местното читалище, но народните танци го съпътстват през целия му живот. Работил е над 20 години в завода за помпи във Видин и над 20 към общината. Запалва се по народните танци като ученик в..

публикувано на 10.06.21 в 16:30

Спасиха пострадал щъркел в Лом

Учител и ученик в СУ "Димитър Маринов" град Лом спасиха малко щъркелче. След часовете учителят по математика Борислав Чакъров си тръгва към вкъщи. По пътя е и седмокласникът Владимир Аврамов, тъй като живеят в една посока. Дочуват странни звуци от един храст под стълба, където е гнездото. Владимир открива източника на звука - малко щъркелче,..

публикувано на 10.06.21 в 16:06

Видин е вече по- цветен

Хиляди нови цветя грейнаха в паркове, жилищни квартали, дворове на детски градини и училища в община Видин. Кампанията се реализира в рамките на втория етап от програмата "Нашият Видин - по-красив от всякога". Деца от детска градина "Славейче" и средно училище "Св. Св. Кирил и Методий" в града засадиха цветя, заедно със заместник-кметовете..

публикувано на 10.06.21 в 16:01

Старите къщи- нова възможност за привличане на туристи във Видин

Старите къщи на Видин и техните истории и Дунавска променада, по-интересните къщи по брега нарека Дунав. Това са двата маршрута, които предлага на туристите Регионалният исторически музей във Видин. Издаден е и пътеводител на маршрутите. "Този пътеводител води нашите туристи по два маршрута, които показват красотата на нашия град. С този..

публикувано на 10.06.21 в 15:50