Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Отклоняват тировете от околовръстния път на Видин

Пътна полиция: Осигурен е нормален трафик с допълнителен ресурс

Снимка: Радио Видин

"Пътна полиция" отклонява от околовръстния път на Видин тежкотоварните автомобили, чакащи за Дунав мост 2. Временната организация на движение е по разпореждане на пътната агенция. Тировете се пренасочват по бившето трасе за ферибота, каза главен инспектор Владимир Герасимов, началник на сектор "Пътна полиция" към Областната дирекция на МВР във Видин:


"Създадената организация включва издаването на заповеди за промяна на организацията на движение на тежкотоварния трафик в посока изход от България през Дунав мост 2. Това е в правомощията на стопаните на пътя, в случая представителите на АПИ ( Агенция "Пътна инфраструктура") за региона- Областно пътно управление. От директора на Областно пътно управление се издава заповед за влизане в сила на временна организация на движение, по силата на която тежкотоварния трафик се насочва по общинската пътна мрежа, за да е по-ясно- бившето трасе към ферибота. Наши служители са съвместно със служители на гранична полиция. Оказва ни се съдействие и от служителите на ТОЛ управлението. Де факто, ангажирани сме всички, които имаме отношение към движението от и към Дунав мост 2. 

Движението се пренасочва и просто се осигурява едно по-дълго трасе, на което тежкотоварните автомобили могат да изчакват включването си в трасето на гранично-пропускателния пункт. През последните месеци се случваше по един път седмично. Сега вече от две седмици и повече сме ангажирани ежедневно. Трафикът е по-интензивен и броят не тежкотоварните автомобили е много по-голям от предвиденото. Създадена е организация дотолкова, че да не се допуска струпването на тежкотоварни автомобили по направлението на околовръстния път на град Видин. Ако там има такова струпване, се създава затруднение на движението. Пропускливостта на пътя е почти снижена до минимум и околовръстният път на Видин не може да се ползва по предназначение, т. е движението става двупосочно в една пътна лента. Видимостта е много малка при заобикалянето на тези тежкотоварни автомобили, ако се допусне да изчакват на околовръстния път. С тази цел е създадена тази организация. Нашата роля е да регулираме движението, да насочваме трафика по изпълнение на заповедите на компетентните лица."


Има и издадено разрешение от кмета на Видин за отклоняването на тировете по общинския път, който води към ферибота.


"Засега мисля, че се справяме добре и е осигурен нормален трафик на движението с цената на ангажиране на голям ресурс от хора и техника"- каза началникът на сектор "Пътна полиция".


Вижте още

Търси се модел за достъпно и ефективно правосъдие

Предлаганата реформа на съдебната карта в България без широко обществено обсъждане крие много рискове - около това становище се обединиха юристи и ръководители на институции на  среща  във Видин, на която бе обсъден  "Модел 4"  за оптимизация на съдебната карта на българските съдилища и прокуратури и разработване на единна информационна система на..

публикувано на 14.06.21 в 13:39

Кметският наместник на село Ошане: Трябва държавна програма за подпомагане в пограничните райони

Ошане е малко село, встрани от главните пътища и в пограничен район. Какво е усещането тук за принадлежността ни към ЕС? Чувстват ли се хората в Ошане пълноправни жители на Общността или само знамето на ЕС на сградата на кметството над налепените на таблото отдолу некролози подсказва, че и това селце е в границите му? Имат ли същите права тук хората и..

публикувано на 11.06.21 в 16:00

Заради решението на екоминистъра - протести ще блокират Е-79 и Петрохан

Процедурата за оценката за въздействие върху околната среда на прединвестиционното проучване на трасето за тунел под Петрохан е спряна от екоминистерството . Причината е, че новият път и тунелът преминават през няколко защитени територии, съобщават от МОСВ. Решението е разписано на 31 май . Решението е незаконосъобразно, аргументираха се на..

публикувано на 10.06.21 в 10:35

Съюз на международните превозвачи: За решението на проблема при Дунав мост 2 е нужна координация с румънските власти

Над 8 киломeтра е опашката от товарни автомобили на Дунав мост 2 поне от седмица. Колоната от чакащи на граничния пункт е на изхода от страната. Шофьори коментират, че р аботният им ден не стига, за да преминат.   Потокът през граничния пункт превишава в пъти капацитета му, казаха от Главна дирекция "Гранична полиция", но са категорични,..

публикувано на 09.06.21 в 12:35

Пострадали сте при катастрофа- потърсете защита!

От началото на годината в област Видин няма загинали при катастрофи. Ранените са 34, спрямо 31 за миналата година.145 е общият брой на пътнотранспортните произшествия. Има установени водачи, употребили алкохол или наркотици. "Всички знаем, че употребата на алкохол и наркотици и след това управление на моторно превозно средство под влиянието на..

публикувано на 07.06.21 в 14:02

Емилия Крумова: Свободата е най-голямото богатство на Неговановци

С "Посоките на делника" гостуваме на село Неговановци. То е част от прочутата със своите лозя и ароматни вина община Ново село. Лозарството и винопроизводството са основен поминък и за Неговановци, където се отглеждат около 2000 декара лозя, изградена е и изба. Цялата земеделска земя на селото се обработва, хората продължават да разчитат на..

публикувано на 04.06.21 в 16:30

Платформи в борбата с фалшивите новини и дезинформацията

Какво е факт и как да различаваме проверената и надеждна информация от фалшивите новини ? Как да познаем манипулативните твърдения , заливащи интернет и медийното пространство?  Фалшивите новини обслужват политически интереси , на мнение са видинчани , които посочиха, че на явлението може да се противодейства чрез задълбочена проверка..

публикувано на 03.06.21 в 10:40