Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 18 юни 2021 година

Снимка: Радио Видин

Танцовото предизвикателството, което завладя целия свят - "Jerusalema Dance Challange", се проведе във Видин. Организатор на флашмоба е Клубът по аеробика. 


Пациенти инициираха благотворителна кампания в подкрепа на отделението по неврология на видинската болница. Идеята е да бъдат събрани средства за закупуване на нова апаратура и за обновяване на отделението, обясни завеждащият д-р Ангел Благоев.


7 нови случая на коронавирус са установени през изминалото денонощие в българския Северозапад. От тях 4 са в област Враца, 2 - в област Видин и 1 - в област Монтана, сочат данните на Единния информационен портал. През последното денонощие има регистрирани две положителни проби за COVID-19 в област Видин, съобщават от здравните власти. Още един заболял от коронавирус, който е бил на домашна терапия, е оздравял.


Четирима нови с коронавирус отчетоха във Врачанско - по двама са заразените в общините Бяла Слатина и Мездра, отчетоха днес от Регионалната здравна инспекция. Трима от тях са настанени в лечебни заведения.


275 са Секционните избирателни комисии в област Монтана за извънредните парламентарни избори на 11 юли. В тях ще работят 2168 членове, уточни Ивайло Георгиев, говорител на РИК Монтана. 122 216 жители на област Монтана имат право да упражнят вота си на 11 юли.


270 хиляди лева струва логистичното осигуряване на изборния процес от общинските администрации в област Видин, информират от Областната администрация. За безопасни и здравословни условия на работа и спазване на противоепидемичните мерки от общинските администрации са осигурени над 39 хиляди лева. Средствата са разпределени по общини на база брой секции. 


Разяснение за трудовите и осигурителните права на българските граждани при заетост в страните - членки на Европейския съюз, Норвегия, Исландия, Лихтенщайн и Швейцария ще направят експерти в Монтана, съобщи директорът на местната инспекция по труда инж. Димитър Петров.


Почти 137 000 лв. са платени от длъжници от област Монтана за данъци и осигурителни вноски, съобщават от приходната агенция. Още 350 000 лв. се очаква да постъпят от тях до края на този месец. 


Близо 1200 ученици се явиха на днешното национално външно оценяване по математика в 7-и и 10-и клас в област Видин. Срокът за обявяване на резултатите от всички изпити е 28 юни.


Сметосъбирането и сметоизвозването на битовите отпадъци по селата дискутираха на Деня на кмета в Мездра, съобщават от местната управа. 

Над 50 възрастни хора получиха пакети с храни и лекарства от поредната инициатива на сдружение "Бъди добър! Прави добро!" във Врачанско. Акцията приключи успешно, каза Мая Методиева от организацията. През юли организацията планира да проведе следващата си инициатива в подкрепа на нуждаещи се жители на областта. 

След едногодишно прекъсване поради пандемията от Covid-19, Местната комисия за борба с противообщественитепрояви на малолетни и непълнолетни към Община Мездра започна реализирането на програма "Лятно детско обучение". Както и в предходните издания, в нея ще бъдат обхванати четвъртокласници от градските ИОУ "Св. св. Кирил и Методий", СУ "Иван Вазов" и ОУ "Христо Ботев".

Студентите на проф. Иванка Нинова от Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" ще представят годишния си концерт днес във Видин. Сътрудничеството на проф. Нинова и Симфониета Видин продължава повече от 25 години. 

Танцовото предизвикателството, което завладя целия свят - "Jerusalema Dance Challange", се проведе във Видин. Организатор на флашмоба е Клубът по аеробика. 


Елица Стефанова от Враца се отличи по време на осмото издание на Международния конкурс "Звукът на времето", който събра в старата столица Велико Търново млади таланти от цяла България и чужбина.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 19 април 2024 година

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков издаде заповед за образуване на 120 избирателни секции  (СИК) на територията на общината за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент и за Народно събрание на 9 юни, съобщават от местната управа.  В град Видин броят на СИК е 79, а в населените места на общината – 41 бр.  Комисията по..

публикувано на 19.04.24 в 18:05

Съветници предлагат Община Монтана да дотира аптека с работно време до полунощ

Съветници обсъждат предложение за аптека с удължено работно време до полунощ в Монтана . Общината може да бъде партньор и да отпусне до 3000 лева месечно. Предложение за денонощна аптека в Монтана бе внесено преди месеци от съветниците от „Възраждане“.  "Впоследствие проведохме две срещи и в началото донякъде постигнахме..

публикувано на 19.04.24 в 17:45

Работилница за родители организират в регионалната библиотека във Враца

Втората по ред работилница за родители ще се проведе в Регионална библиотека "Христо Ботев" във Враца . Инициативата е съвместно с детския психолог Надежда Евгениева, каза Милена Николова, връзки с обществеността в библиотеката.  "Идеята е да продължим нашата дейност, свързана с подпомагане на родителите и на децата, разбира се. Това е..

публикувано на 19.04.24 в 17:31

Среща от кампанията "Пътят на предприемача" се проведе във Видин

Организатори са София Тех Парк и Junior Achievement Bulgaria. Представена е програма на технологичния парк, която подпомага стартиращи предприятия. Елица Моллов, директор "Иновации и инкубации" към компанията обясни: "Посещението ни в град Видин е нашата първа информационна кампания, която правим с всички наши партньори, които работят в..

публикувано на 19.04.24 в 17:30

Дреновец се готви за традиционния събор

Традиционният събор на видинското  село Дреновец ще се проведе от 4-ти до 6 май. Програмата на събитието ще започне с традиционната великденска кушия, каза кметът на населеното място Надя Иванова : "Тя ще ни бъде на 4 май, от 09:30. Ще има три категории само теглене на тежести - ще бъде тежка, средна и лека категория." Всеки от дните на..

публикувано на 19.04.24 в 16:33

Поетеси представят дебютни издания във Видин

Дебютните си поетични книги ще представят днес Мария Гетова и Биляна Тодорова в Регионална библиотека "Михалаки Георгиев"  - Видин . Крайдунавският град е първата спирка от обиколката им в Северна България, като това е и първото събитие на Фондация "Литература над нулата", обясни Мария Гетова: "С първата си инициатива решихме да ходим из..

публикувано на 19.04.24 в 16:03

120 ще бъдат избирателните секции в община Видин

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков издаде заповед за образуване на 120 избирателни секции (СИК) на територията на общината за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент и за Народно събрание на 9 юни, съобщават от местната управа. В град Видин броят на СИК е 79, а в населените места на общината – 41 бр. Утвърдени..

публикувано на 19.04.24 в 15:28