Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 23 юни 2021 година

Снимка: Радио Видин

Уникални находки откриха край село Синаговци археолозите, които провеждат спасителни проучвания по трасето на бъдещата магистрала към Видин. Сред първите, които успяха да ги видят, са ученици от Гимназията с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков".


2 080 000 пенсионери ще получат добавка от 50 лв. към пенсиите си за месец юли. Решението бе взето на днешното заседание на Министерски съвет. Допълнителната сума ще се изплаща на всички пенсионери, независимо от размера на техните пенсии.

Бившият кмет на Галиче Ценко Чоков не иска да е общински съветник в местния парламент на Бяла Слатина. Това става ясно от молба, депозирана от него в Общинската избирателна комисия в Бяла Слатина. Той стана общински съветник след местните избори през есента на 2019 г. Чоков членува в две постоянни комисии.

Нов стратегически логистичен хъб ще открие във Видин водеща българска транспортна компания. Базата е разположена на 2 дка площ и разполага с модерен крос-док склад, който от юли ще обслужва и разпределя всички пратки от и за Европа. 

6 са новите случаи на коронавирусна инфекция в областите от Северозапада - Видин, Враца и Монтана, сочат данните на единния информационен портал. По 3 положителни проби са регистрирани във Видин и Враца, а в Монтана няма нови случаи.

Община Козлодуй и МБАЛ "Св. Иван Рилски" започнаха съвместна кампания за ваксиниране срещу COVID-19. От днес стартират информационни срещи на имунизационния екип към болницата и общинската администрация с персонал и потребители в социалните услуги в общината за ваксинирането и видовете ваксини. Продължава да е отворен "зелен коридор" за имунизации. 

17 266 текстилни изделия с надписи и лога на световно известни марки са задържали митнически служители при проверка в района на ГКПП  Дунав мост 2 при Видин, съобщават от Агенция "Митници". Водачът, турски гражданин, обяснил, че пътува транзит от Турция за Полша и превозва групажна стока – текстилни изделия.

Ради Асенов- възпитаник на видинското средно училище "Цар Симеон Велики", е победител в националния кръг на олимпиадата по история за X клас. В олимпиадата по история и цивилизация са участвали 21 ученици от X клас от цялата страна. Националният кръг тази година, заради противоепидемичните мерки, е проведен по места. Днес са публикувани протоколите с резултатите.


Ирена Димитрова е избрана за служител със "Значителен принос в утвърждаването на позитивен имидж на Областна администрация Видин", съобщават от институцията. Номинацията е по повод Деня на държавния служител.

Рали за майсторско управление на автомобил ще се проведе в Монтана на 30 юни. Състезанието се организира от Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център към Община Монтана по повод Световния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици - 26 юни.

Изложба на открито представя петдесетгодишната история на Общински младежки дом в Монтана. Паната от винил са опънати в Слънчевата градина и това е първата проява от поредицата изява, с които институцията ще отбележи юбилея си.

Традиционна ежегодна "Нощ на книгите за Хари Потър" организира Регионалната библиотека "Михалаки Георгиев" във Видин.  За участниците е подготвена специална програма със занимателни игри, съобразени със зададената тематиката на тазгодишната инициатива - търговската улица на магьосниците – "Диагон-али".

Децата от втори "А" клас на видинското училище "Цар Симеон Велики" гостуваха в детския отдел на Регионалната библиотека "Михалаки Георгиев" и затвърдиха наученото през учебната година със забавни игри.

Майсторителница "Убавило" кани малки и големи на 5-ия юбилеен Фестивал на "Кулското мяшано" утре, 24 юни, от 11.00 часа на зелената морава пред късноантичната крепост "Кастра Мартис" в Кула.

Учениците от четвърти клас от СУ "Св. Климент Охридски" в село  Зверино са на едноседмично зелено училище в  Младежки еко лагер в село Очин дол. Освен забавление сред природата, децата разучават историята на селото, местностите и забележителностите. 


Талантливата 7-годишна  певица Сиана Тодорова Стоянова към НЧ "Искър – 2004" село Зли дол спечели първо място - грамота и златен медал в първото издание на онлайн конкурса E-FEST. Като индивидуален изпълнител тя е отличена в категорията до 12 години.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 19 април 2024 година

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков издаде заповед за образуване на 120 избирателни секции  (СИК) на територията на общината за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент и за Народно събрание на 9 юни, съобщават от местната управа.  В град Видин броят на СИК е 79, а в населените места на общината – 41 бр.  Комисията по..

публикувано на 19.04.24 в 18:05

Съветници предлагат Община Монтана да дотира аптека с работно време до полунощ

Съветници обсъждат предложение за аптека с удължено работно време до полунощ в Монтана . Общината може да бъде партньор и да отпусне до 3000 лева месечно. Предложение за денонощна аптека в Монтана бе внесено преди месеци от съветниците от „Възраждане“.  "Впоследствие проведохме две срещи и в началото донякъде постигнахме..

публикувано на 19.04.24 в 17:45

Работилница за родители организират в регионалната библиотека във Враца

Втората по ред работилница за родители ще се проведе в Регионална библиотека "Христо Ботев" във Враца . Инициативата е съвместно с детския психолог Надежда Евгениева, каза Милена Николова, връзки с обществеността в библиотеката.  "Идеята е да продължим нашата дейност, свързана с подпомагане на родителите и на децата, разбира се. Това е..

публикувано на 19.04.24 в 17:31

Среща от кампанията "Пътят на предприемача" се проведе във Видин

Организатори са София Тех Парк и Junior Achievement Bulgaria. Представена е програма на технологичния парк, която подпомага стартиращи предприятия. Елица Моллов, директор "Иновации и инкубации" към компанията обясни: "Посещението ни в град Видин е нашата първа информационна кампания, която правим с всички наши партньори, които работят в..

публикувано на 19.04.24 в 17:30

Дреновец се готви за традиционния събор

Традиционният събор на видинското  село Дреновец ще се проведе от 4-ти до 6 май. Програмата на събитието ще започне с традиционната великденска кушия, каза кметът на населеното място Надя Иванова : "Тя ще ни бъде на 4 май, от 09:30. Ще има три категории само теглене на тежести - ще бъде тежка, средна и лека категория." Всеки от дните на..

публикувано на 19.04.24 в 16:33

Поетеси представят дебютни издания във Видин

Дебютните си поетични книги ще представят днес Мария Гетова и Биляна Тодорова в Регионална библиотека "Михалаки Георгиев"  - Видин . Крайдунавският град е първата спирка от обиколката им в Северна България, като това е и първото събитие на Фондация "Литература над нулата", обясни Мария Гетова: "С първата си инициатива решихме да ходим из..

публикувано на 19.04.24 в 16:03

120 ще бъдат избирателните секции в община Видин

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков издаде заповед за образуване на 120 избирателни секции (СИК) на територията на общината за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент и за Народно събрание на 9 юни, съобщават от местната управа. В град Видин броят на СИК е 79, а в населените места на общината – 41 бр. Утвърдени..

публикувано на 19.04.24 в 15:28