Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Представиха НАТУРА 2000 на панаира в Белоградчик

4
Снимка: Радио ВИДИН

По време на традиционния Белоградчишки панаир и в изпълнение на дейностите по проект "Организиране и провеждане на информационна кампания за НАТУРА 2000 зоните на територията на област с административен център Видин" беше разположена шатра с рекламни материали за проекта. 

"Проектът, който се изпълнява от Община Чупрене, гостува на традиционния Белоградчишки панаир. По ред на събитията в община Белоградчик това е първата масова проява, на която проектът е опънал своята шатра с рекламни материали, информационните диплянки и брошури, които бяха издадени със средства на проекта. И сме тук, за да бъдем сред широката общественост и хората да се запознаят с дейностите, които изпълнява нашият проект и чрез рекламните материали, които се раздават да достигнат до информацията за НАТУРА 2000 зоните в област Видин... Има една рекламна брошура, в която са упоменати защитените зони в четирите общини, диплянка, която е конкретно за община Белоградчик и се раздава. Съответно за другите общини ще бъдат раздавани диплянките на мероприятията в съответните общини. Има направени хубави рамки за децата, представляват интерес да се снимат да фона на част от Чупренския Балкан. Раздават се магнитчета с логото на проекта. По дейностите, както са разписани за изпълнение, имаше предвидено и летене с балон. На балона беше поставено и логото на проекта, така че да бъде видимо от възможно повече хора", каза Асен Джунински - секретар на Община Чупрене и ръководител на проекта.

"Защитените зони са за опазване на околната среда. Ще си взема от брошурите. Тук съм родена, повечето неща са ни познати. Не знам за защитените зони, но мисля да прочета книжката... Чувал съм, Белоградчик е защитена зона. Знам, че не трябва да се сече, да се строи...", казаха за НАТУРА 2000 посетители на панаира в Белоградчик. 

Проектът ще гостува в другите три общини, в които има защитени зони от НАТУРА 2000.

Галерия

Вижте още

"Неделник" от 24 октомври 2021 година

Златна есен. Приятен сезон е тя. Още по приятно е да слушате "Неделник". Много интересни гости имах днес в предаването. Пъстри и шарени като от снимката.  "Зашит"/3ashit/ е името на проекта, създаден от видинчанката Тереза Иванова и нейната съдружничка Василена Гидикова . Момичетата създават собствена марка тениски от 100-процентов..

публикувано на 24.10.21 в 15:27

Странната молба към Господа

В Шестата неделя след Неделя подир Въздвижение,  Църквата насочва нашето внимание към онези моменти, чрез които ние ставаме не свободни, а роби на страстите, похотите и съблазните. Христос изцелява обладан от легион бесове човек. Той му дава свобода и радост, както чрез това го предлага като пример на самите нас за сила Божия,..

публикувано на 24.10.21 в 08:00

От месец във Видин няма въглища и пелети

Няма отоплителни материали във Видин или много трудно се намират, а цените, в сравнение с миналата година, са скочили почти двойно . Въглища, пелети и дърва за огрев във Видин почти няма  от преди месец, а причината е липса на доставки. Това обясни Валери Василев , управител на търговска база за отоплителни и строителни материали във Видин:..

публикувано на 22.10.21 в 15:03

Гражданите на Евросъюза ще определят бъдещето му

В края на миналата седмица в парламента в Страсбург 200 граждани от различни страни в Европейския съюз, на различна възраст, с различно образование и начин на живот, 1/3 от които - младежи,  станаха част от четвъртия панел на Конференцията за бъдещето на Европа . Основните теми по време на форума бяха ролята на ЕС в света и миграцията. Гражданите..

публикувано на 21.10.21 в 16:30

Награда "Най-добър актьор" за Стефан Милков от Драматичен театър Монтана

Стефан Милков от Драматичен театър Монтана е "Най-добър актьор" на Европейския фестивал на пътуващите театри в Сливница. Наградата е за представянето му с моноспектакъла "Чудомирщини" на режисьора Милослав Милославов.  Спектакълът е създаден от Театрална къща "Миларт", а монтанският театър го разпространява в областите от Северозапада...

публикувано на 21.10.21 в 16:22

"Библиотека на годината" е видинската "Михалаки Георгиев"

Регионална библиотека "Михалаки Георгиев" Видин спечели наградата "Библиотека на годината". Отличието се връчва от Българската библиотечно-информационна асоциация за постижения през предходната година. За постигнатото през 2020 година директорът на културната институция Десислава Иванова разказа в "Цветовете на деня" по Радио Видин:..

публикувано на 21.10.21 в 15:32

Зарибяват "Дъбника" с един тон амур

6 сдружения и десетки граждани се включват в третата кампания по събиране на средства за зарибяване на язовир Дъбника до Враца. Целта този път е да се закупи 1 тон рибки амур и да се пуснат рибките в язовира.  "Тази събота ще обявим края на кампанията. Сумата, която сме събрали, е сериозна. Най- хубавото е, че се включиха 6 сдружения. Нещо,..

публикувано на 21.10.21 в 14:53