Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 24 август 2021 година

Снимка: Радио Видин

Олимпийската шампионка от Токио'2020 Мадлен Радуканова се срещна с млади видински спортисти днес. Гимнастичката посети закритата лекоатлетическа писта във Видин, където с нетърпение я очакваха десетки деца от видинския клуб по лека атлетика "Радуканови"


Последен шанс за редовно правителство, излъчено от 46-ото Народно събрание. Ще се споразумеят ли партиите в парламента да реализират третия мандат или отиваме към нови избори?


87 са новите случаи на COVID-19 в Северозапада. Близо 450 проверки за спазване на противоепидемичните мерки са направени в Северозапада. Повечето от новозаразените с COVID-19 във Врачанско са млади.


Общинският съвет в Мездра отново ще обсъди въвеждането на "Синя зона".


Обучение на преброители, контрольори и резерви за Преброяването на населението и жилищния фонд в Република България през 2021 г. организират в Мездра.


За фалшиви имейли от името на НАП, предупреждават от приходната агенция. Те съдържат съобщение за "налагане на електронен запор" заради неплатени в срок задължения и се разпространяват от лице, представящо се за главен публичен изпълнител Албена Борисова с електронен адрес: a.borisova@ro14.nap.bg. 


Общинската управа на Враца организира "Врачански теферич", а целта на събитието е да  продължи семейната традиция за пикник на открито, като темата е "игри на асфалт".


Обработка срещу бяла американска пеперуда бе извършена тази сутрин в град Видин, съобщават от местната управа. Третирането срещу вредителя е последното за сезона. Обработени са дърветата в паркове, общински зелени площи, междублокови пространства, край уличните платна. 


Започна изграждането и монтирането на 7 нови изкуствени неравности по пътното платно или т.н. повдигната пешеходна пътека в град Козлодуй, съобщават от местната управа. Всички те ще са по отсечката водеща към Ботев парк - улиците "Христо Ботев" и "Радецки". Решението за изграждането на неравностите и местата, където ще бъдат поставени, са съгласувани с РУ - Козлодуй.

Ще обсъждат публично управлението на отпадъците и стопанисването на кучета -домашни любимци на територията на община Козлодуй в края на месец август, съобщават от местната управа. Причините налагащи изменението на двете Наредби е необходимостта от привеждането им в съответствие с нормативните актове от по-висока степен и национално значение. Обсъждането ще се проведе на 31-и август от 12 часа в заседателна зала на I етаж в СМК, ул. "Христо Ботев" №13. 


Форум на тема "Културният туризъм - фактор за устойчивото развитие на Видин и региона - представяне на съществуващите културно-исторически маршрути" се проведе днес във Видин. Събитието се организира в рамките на Видинския панаир, в залата на Епиграфския център в града. Тази вечер от 20 часа на сцената на панаира ще излезе сръбската изпълнителка Драгана Миркович.

Кукленото представление  "Светът на марионетките на Теодор Борисов" се състоя на сцената на БиблиоПощата в Крайдунавския парк.


Паметна плоча на загиналите във войните жители на село Дива Слатина ще бъде открита по инициатива на община Георги Дамяново и кметство на селото.


С множество награди бяха отличени възпитаниците на Обединен детски комплекс "Ние, врабчетата" Монтана след участието си в международния конкурс KARNOLSKY SUMMER CAM.


Връчиха почетното отличие "Национална диплома" на Министерство на образованието и науката на Андрей Андреев Колев - ученик на Финансово-стопанската професионална гимназия "Васил Левски" в Монтана. Наградата му бе връчена от Трайка Трайкова, директор на РУО-Монтана, която написа в профила си в социалните мрежи, цитирам: "Деца като Андрей - талантливи, умни, различни и впечатляващи с излъчването си, осмислят труда и усилията на всеки учител. Те са истинска гордост за семейството си и са вдъхновение за всички нас!". Андрей е първият ученик от професионалната гимназия - носител на отличието.


Спектакълът "Voices Of Rock" ще се проведе тази вечер в Монтана. Единственото по рода си в страната събитие, фестивалът с благородна кауза “Изкуството е…", ще отбележи своето осмо издание. На централния площад "Жеравица" ще се състои една специална музикална среща между световноизвестните рок- вокалисти Рони Ромеро и Джеф Скот Сото. На сцената двете звезди ще бъдат подкрепени от българската рок банда EРИДАН.


Деветото издание на средновековния фестивал "БъдинЪ" ще се състои на 27 и 28 август в крепостта "Баба Вида".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пиян и дрогиран шофьор задържаха полицаите от Монтана

Пиян и дрогиран шофьор задържаха полицаите от Монтана. В колата му е намерен канабис. Водач на лек автомобил с 1.80 промила алкохол в издишания въздух установили полицаи от Монтана при проверка. Пробата за алкохол на 38 годишния водач от село Дългоделци била положителна. При направения тест за наркотици уредът отчел амфетамин. На водача са..

публикувано на 14.07.24 в 11:50

Пленер по "батик" се проведе в село Слатина

Студио "Рени Арт" - Монтана организира тридневен пленер по "Батик" в село Слатина , Берковско.  Днес е последният ден от пленера, в който се включват  15 участници, бивши и настоящи ученици на студиото. Това е една стара традиция, създадена от основателя на студиото Рени Петрова. Организатори са Момчил Владимиров  и Таня Василева, казва Таня Василева,..

публикувано на 14.07.24 в 10:15

Деца от Враца с призови места от международен конкурс

Възпитаници на музикалния педагог от Враца Олга Младенова се завърнаха с призови класирания от ХІ Международен конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето". Надпреварата се проведе преди дни във Велико Търново, съобщават от НЧ „Развитие 1869". Жури в състав: проф. Борислава Танева, проф. Томислав Байнов, проф. Александър..

публикувано на 14.07.24 в 09:00

Огнеборци овладяха голям пожар в село Софрониево

Повече от три часа продължи гасенето на голям пожар в покрайнините на врачанското село Софрониево. В акцията са участвали огнеборци от АЕЦ "Козлодуй" и пожарната служба в съседното село Хайредин, десетки доброволци и земеделски производители.  Огънят е засегнал дворове, земеделски постройки и площи в околностите на Софрониево. Няма..

публикувано на 14.07.24 в 08:00

Слушател: Необезопасена дупка на пешеходна пътека крие риск от инциденти

Слушател на Радио Видин сигнализира за дупка на пешеходната пътека на бул. Панония", откъм блок 9 на жк "Вида", която непрекъснато се разширява, но до момента не е обезопасена и сигнализирана. По думите му, вероятно се касае за теч, който подкопава асфалтовата настилка. "На самата пешеходна  пътека преди 2-3 дни започна да се образува една..

публикувано на 13.07.24 в 17:10

Прокуратурата раследва убийството на възрастна жена в Мокреш

Все още няма заподозрян за убийството на 81-годишната жена от село Мокреш, община Вълчедръм. Криминалисти са извършили два огледа на мястото на инцидента, съобщиха от прокуратурата в Монтана. Тялото на 81-годишната бе открито в дома ѝ в сряда сутринта от жена, която периодично я посещавала, за да я обгрижва. На място е изпратен екипи на Главна..

публикувано на 13.07.24 в 15:05

Фестивал на водните забавления се проведе във Враца

Стотици деца участваха в първия по рода си Фестивал на водните забавления, който се проведе във Враца.  Съревнование с водни пистолети, пожарникарски душ, щафетни игри с балони, лов на гумени патета, водна пързалка и плажен волейбол са само малка част от активностите.  Кметът Калин Каменов коментира, че това е началото на разнообразната лятна..

публикувано на 13.07.24 в 13:48