Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Община Георги Дамяново с нови 6 почетни граждани

Снимка: Община Георги Дамяново

На 22 септември Георги Дамяново отбелязва празника на общината. На тържествена сесия почетния знак получиха шестима души. Четирима от тях са лекари и наградата им е за  помощта, която оказват на жителите на общината. Двама получиха признанието посмъртно.

Тържествената сесия откри председателят на общинския съвет д-р Мирослав Паньов.

Почетен знак на община Георги Дамяново получи д-р София Ангелова. Тя е родена в Монтана. Има 31 години стаж като  преподавател в Медицинска академия. Седем  пъти е удостоявана със званието "Лекарят, който ме вдъхновява”.

Почетен знак на община Георги Дамяново получиха д-р Мариета Райкова, д-р Николай Марков  и  д-р Мирослав Паньов. Д-р Паньов вече 19 години ежедневно се грижи за населението в 13-те села в Георги Дамяново

 Посмъртно със званието Почетен гражданин на Община Георги Дамяново бе удостоен музикалният педагог и създател на фолклрна формация "Торлашки напеви” Цветан Цветанов за творческия му принос към българския  фолклор и култура, както и за популяризиране на местния фолклор и традиции. Наградата получи неговата съпруга Йорданка Цветанова

С Почетния знак на Община Георги Дамяново е удостоен и д-р Александър Свиларов за цялостен принос в сферата на социалните услуги и здравеопазването на територията на община Георги Дамяново. Кмет в периода 1995/1999 година.

В условията на пандемия от коронавирус, кметът на община Георги Дамяново, Нина Петкова е под домашна карантина, в добро здраве. По нейна инициатива за втора година се присъжда наградата "Почетен знак”


Вижте още

Общинските съветници в Лом ще заседават онлайн през новата седмица

Общинският съвет в Лом ще заседава тази седмица. Сесията ще е неприсъствена за местните парламентаристи, заради спазване на противоепидемичните мерки. Предложение на кмета Георги Гаврилов за приемане на генерален план за организация на движението за централната част на Лом е сред точките в дневния ред. Освен това общинските съветници ще обсъдят и..

публикувано на 24.10.21 в 13:33

Тютюневи изделия без документ задържаха на ГКПП "Дунав мост 2"

318 000 къса (15 900 кутии) цигари задържаха митнически служители в района на ГКПП Дунав мост Видин-Калафат. Инспекторите са спрели за проверка напускащ страната товарен автомобил с българска регистрация. Водачът е пътувал за Германия, а при физическата проверка митническите служители са установили, че в предната част на камиона, под легално превозвания..

публикувано на 24.10.21 в 11:23

78 заразени с COVID-19 за ден във Врачанско

78 жители на област Враца са новозаразените с COVID-19 за изминалите 24 часа. Всички те са диагностицирани за домашно лечение, съобщиха от регионалната здравна инспекция.  Сред инфектираните е момченце на 1 г. от село Малорад, община Борован, което е най-малкият болен от вируса. Най-възрастният заразен е жена на 90 г. от Враца.  Голяма част от..

публикувано на 24.10.21 в 10:17

Извънредно ваксинират днес във Врачанско

Извънредно и с удължено работно време работят днес всички пунктове за ваксинация срещу коронавирус във Врачанско.  Ваксинационният кабинет на РЗИ и на Нов медицински център в областния град ще приемат желаещи да се имунизират от 8.00 до 20.00 часа.  Кабинетът на МБАЛ в Мездра ще приема желаещи за ваксинация от 9.00 до 15.00 часа, а този в..

публикувано на 24.10.21 в 08:53

Ломски художник с изложба в Оряхово

Галерия "Савчеви" е домакин на живописна изложба, чийто автор е Кирил Апостолов. Експозицията е подредена в къщата-музей Дико Илиев в Оряхово. Художникът е добре познат на ценителите на живописта от редица самостоятелни и общи изложби, които представя в страната и чужбина. В настоящата той показва най-новите си картини, изпълнени с масло и акрил...

публикувано на 24.10.21 в 08:39

181 са новите случаи на заразени с COVID-19 в Северозапада

78 са новите случаи на заразени с COVID-19 пациенти в област Враца през последните 24 часа, сочат данните от Националния информационен портал. В област Видин новозаразените са 60, а 43 са в област Монтана. 3354 са общо новите случаи за страната, при направени 25 323 теста, което е 13% от тях. 58 души са починали от COVID-19 през изминалото денонощие, а..

публикувано на 24.10.21 в 07:56

Елена Алексиева спечели Националната литературна награда "Йордан Радичков" 2021

Големият победител във второто издание на Националната литературна награда "Йордан Радичков" 2021 е Елена Алексиева за "Прекъсването на Самсара" , съобщават от община Берковица. Тя получава финансова премия в размер на 1500 лв. и статуетка на скулптора Емил Попов.  За "Шахматни етюди или 32 бели полета", Николай Петков получи втора награда. Третата..

публикувано на 23.10.21 в 14:10