Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проблемен път и тежкотоварен трафик мъчат Цар Симеоново

9
Снимка: Радио Видин


Пътят от Видин за Лом е проблемен и това вече не е новина. Участъкът от разклона на Дунавци до Лом е свлачищен и по него често се налага да се извършват ремонти. Интензивният тежкотоварен трафик също допринася за това. В село Цар Симеоново пътната настилка е разцепена напречно през двете платна на няколко места. Когато през тези участъци преминават тирове, къщите се тресат и се напукват. Правят се козметични ремонти на шосето, но те решават проблема само временно. Последният ремонт е от края на октомври. 

Къщата на Диана Георгиева е в близост до един от проблемните участъци. Казва, че от вибрациите, предизвикани от камионите, по къщата й се образуват пукнатини. За първи път жената сигнализирала институциите в началото на миналата година:

"Миналата година беше спукан асфалтът напречно и имахме проблеми - къщата се тресеше от тировете, които минават непрекъснато. Това беше пролетта. Отидох в Пътното, подадох жалба да дойдат и да погледнат пътя. Хубавото е, че го взеха под внимание някъде октомври, ноември, лошото е, че трябваше да чакам толкова време. Когато дойдоха, те казаха, че ремонтът ще бъде като козметична поправка, защото е късно есента и не позволява по-основен ремонт. Този асфалт, доколкото знам, е насипван, насипван, той е доста дебел. В един момент някъде около 10 см копаят и отгоре асфалтират. Това нещо не можа да изкара и месец и се спука отново... Ето днес /29 октомври - бел. ред./ дойдоха за пореден път, разкопаха точно това, което миналия път разкопаха. Това е поредният козметичен ремонт, който правят, с тази разлика, че миналия път го разкопаха и веднага му сложиха асфалт, сега го разкопаха, оставиха го и ето първата катастрофа вече е станала. Дори няма пътни знаци, които да предупреждават колите, че тук е малко издълбано и колите трябва все пак да намалят."
Снимка: Дияна Георгиева
3 часа след изрязването на квадрат от двете платна на пътя за поредния ремонт, първото ПТП вече е факт. За радост, разминава се само с материални щети. Потърпевш е Николай Николов:

"Видяхме дупката, намалихме плавно. Господинът отзад се движеше много плътно зад мен, точно на метър и половина. Ето там може да видите спирачния път и ето това е резултатът, блъсна ни отзад. Няма никъде знак, нищо не е отбелязано, както и горе на Арчар, никакви знаци няма. Няма никакви маркировки, нито предупредителни знаци, нищо няма. Но ако човек си кара в ограничението, няма да се случи това, защото господинът явно не караше в ограничено и беше се залепил зад мен..."

Пътят през село Цар Симеоново е част от републиканската пътна мрежа и се стопанисва от Агенция "Пътна инфраструктура". От институцията обясниха, че в края на октомври е извършено аварийно изкърпване. Възстановени са най-компрометираните участъци, за да се повиши безопасността на движение. Поради липсата на средства към момента не се предвижда цялостен ремонт на пътя, но при необходимост със студена асфалтова смес ще бъдат извършвани аварийни ремонти, включително и през зимата. Всички опасни участъци и неравности са сигнализирани с пътни знаци, а ако се наложи ще се поставят и допълнителни. Скоростта на МПС в населените места е ограничена на 40 км/ч. Необходимо е шофьорите да карат със съобразена скорост и да спазват пътната сигнализация.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Крачка по-близо до нови избори: вторият мандат просъществува две минути

От поредните предсрочни парламентарни избори ни разделя реализирането на третия мандат, което остава под огромен въпрос. Днес председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България" Николай Денков прие в качеството си на формален кандидат за премиер втория проучвателен мандат за съставяне на правителство и..

публикувано на 22.07.24 в 14:20
Магура Run 2024

Магура Run 2024- да посрещнеш и изпратиш Слънцето бягайки

За шеста поредна година на 27 и 28-ми юли ще се проведе маратонът Магура Run. Състезанието се провежда край езеро Рабиша, като последните 2 години е с нов регламент: провежда се на 2 етапа по изгрев и по залез слънце, а времената от двете бягания се сумират, информира организаторът Александър Александров :  "Форматът последните две години е бягане..

публикувано на 22.07.24 в 13:00

Нов метод за обучение приложиха в училището в Брегово

В рубриката " Мисия образование " , представяме нов метод на обучение- "ученици обучават ученици". Точно него са въвели в Средно училище  "Свети св. Кирил и Методий" град Брегово, в рамките на проект по Национална програма " Иновативни училища", който осигурява приемственост в обучението по БЕЛ в начален етап. Методът дава възможност да се..

публикувано на 22.07.24 в 12:00

Горещините и опасностите за децата- как да ги предпазим

Лятото е време за игри и забавления, но когато температурите се покачат над 36 градуса и повече, е важно да вземем мерки, за да предпазим децата си от топлинния стрес и дехидратацията. Много от майките избягват излизането между 10:00 и 16:00 часа и това е правилно, защото в този часови диапазон рискът от прегряване е най-голям. Хубаво е, ако все пак..

публикувано на 22.07.24 в 10:01

В „Музикална зона“: Емил Димитров през 60-те

 Познахте ли го? В началото на 60-те години на миналия век Емил Димитров пише първите си песни. Въпреки че младият тогава певец няма завършено академично музикално образование, още с ранните си изпълнения той показва завидни умения и грабва сърцата на много хора. „Скритият талант” не остава незабелязан - както от публиката, така и от критиката. Казват,..

публикувано на 22.07.24 в 09:00

Всички грижи да предадем Богу

Намираме се в Четвърта неделя след Петдесетница , в която си припомняме за великите благоволения на Бог към падналото човечество и се усилваме в любов към Него и Неговото Евангелие. "Когато говорим с нашите близки и те ни разкриват проблемите си, ако ние имаме любов, с внимание изслушваме техните тегоби и съчувстваме на тяхното..

публикувано на 21.07.24 в 08:00

Изложба на Георги Терзиев в Чипровци

В Историческия музей на град Чипровци утре ще бъде открита изложбата на Георги Терзиев "Акварели от свети места" . Той представя  акварели от много от 64 страни по света, които е посетил. "...Не мога да покажа акварели от всичките страни, но тези са свързани с храмове в различни страни. Има манастири, пагоди, джамии и много други...Рисуването на..

публикувано на 19.07.24 в 17:27