Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 12 ноември 2021 година

Снимка: Виктория Топалска

4575 теста са осигурени от Министерството на образованието за най-малките ученици в област Видин. 216 деца се очаква да се върнат в клас, уточняват от Регионалното управление на образованието, като допълват, че данните са от началото на седмицата и е възможно бройката да е различна. 


Удължаване на епидемичната обстановка с между 4 и 6 месеца ще предложи Здравното министерство на правителството, което отчита подобряване на ситуацията с CОVID. Локдаун няма да има. 


Новите случаи на коронавирус в област Видин са 44, в област Враца- 101, в област Монтана- 78. За последното денонощие в област Видин са поставени 219 дози ваксини срещу COVID-19, в област Враца- 499, в област Монтана- 273. 


Днес е последният ден от официалната предизборна кампания преди гласуването в неделя, когато ще се избират президент и вицепрезидент и депутати в 47-ото Народно събрание. От полунощ ще започне ден за размисъл и предизборната агитация ще бъде забранена.


В община Бойница няма да има подвижна СИК за изборите на 14 ноември. Във всички 5 секции ще се гласува с хартиена бюлетина, тъй като в нито едно село няма над 300 души избиратели по списък.


В община Кула са готови за изборите за президент и вицепрезидент на Република България и Народно събрание на 14 ноември 2021 г. Не са предвидени подвижни секции. 


231 ще са секциите с машинно гласуване в област Враца. 264 са СИК-овете в 10-те общини в региона, като това е точният брой на машините, които са доставени във Враца за изборите в неделя.


Районната избирателна комисия в Монтана назначи шест подвижни секции за областта, които ще посетят по домовете поставените под карантина заради COVID-19.


Паспортните служби във Видин, Белоградчик и Кула ще работят на 13 ноември (събота) от 08.30 до 17.30 часа и на 14 ноември (неделя) от 08.30 до 19.30 часа.


Община Ново село е готова за изборите. Общо 9 ще бъдат местата, където избирателите ще дадат своя вот.


9 секционни избирателни секции ще има в община Грамада. 1400 човека са избирателите в цялата община.


По предварителни данни на Националния статистически институт наетите лица по трудово и служебно правоотношение към края на септември тази година намаляват с 23 700, или с 1.0%, спрямо края на юни 2021 г. Спрямо края на второто тримесечие на годината най-голямо намаление на наетите лица се наблюдава в икономическите дейности „Хотелиерство и ресторантьорство“ - с 11.0%. През третото тримесечие средната месечна работна заплата e 1 520 лв. и намалява спрямо второто тримесечие с 0.3%. 


Подкрепа за запазване на заетостта си ще получат 60 000 работещи чрез мярката "Запази ме +", съобщават от Дирекция "Бюро по труда" във Видин.


Дарителска кампания помага да се чуе гласът на децата. За седма година Национална мрежа за децата организира форума  "VOICE IT, мнение от значение". Идеята е да се чуе гласът на младите хора по теми, които ги касаят. Събитието е на Младежка мрежа "Мегафон", част от Национална мрежа за децата.


Започва изграждането на зарядните станции за електрически автомобили във Видин. Тръжните процедури ще бъдат обявени в понеделник, след изборите- съобщи кметът на Видин Цветан Ценков.


Приключват дейностите по проекта за водния цикъл в село Моравица, община Мездра. Селото вече е с нов водопровод, каза кметът Росен Ценов.


Над 100 лева е цената на кубик дърва за огрев в ломското село Станево, съобщи в сутрешния блок на Радио Видин кметът Малина Рангелова. Тази година над 30 човека са подали молби за отопление.


Читалището във видинското село Синаговци има спешна нужда от ремонт. Покривът тече и нанася поражения на електрическата инсталация и книгите. На покрива е правен частичен ремонт преди около 6 години.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пиян и дрогиран шофьор задържаха полицаите от Монтана

Пиян и дрогиран шофьор задържаха полицаите от Монтана. В колата му е намерен канабис. Водач на лек автомобил с 1.80 промила алкохол в издишания въздух установили полицаи от Монтана при проверка. Пробата за алкохол на 38 годишния водач от село Дългоделци била положителна. При направения тест за наркотици уредът отчел амфетамин. На водача са..

публикувано на 14.07.24 в 11:50

Пленер по "батик" се проведе в село Слатина

Студио "Рени Арт" - Монтана организира тридневен пленер по "Батик" в село Слатина , Берковско.  Днес е последният ден от пленера, в който се включват  15 участници, бивши и настоящи ученици на студиото. Това е една стара традиция, създадена от основателя на студиото Рени Петрова. Организатори са Момчил Владимиров  и Таня Василева, казва Таня Василева,..

публикувано на 14.07.24 в 10:15

Турнир по плуване се проведе във Враца

Във Враца проведоха турнир по плуване. Надпреварата беше организиран а от СК "Спартак" и беше посветена на професионалния празник на МВР, който се чества на 5 юли. При плувците на свободен стил при 40 и повече години на първо място се класира Васил Найденов  с време 28,77 секунди. Втори е Валери Белниколовски с време 31,52 секунди, а..

публикувано на 14.07.24 в 09:40

Деца от Враца с призови места от международен конкурс

Възпитаници на музикалния педагог от Враца Олга Младенова се завърнаха с призови класирания от ХІ Международен конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето". Надпреварата се проведе преди дни във Велико Търново, съобщават от НЧ „Развитие 1869". Жури в състав: проф. Борислава Танева, проф. Томислав Байнов, проф. Александър..

публикувано на 14.07.24 в 09:00

Огнеборци овладяха голям пожар в село Софрониево

Повече от три часа продължи гасенето на голям пожар в покрайнините на врачанското село Софрониево. В акцията са участвали огнеборци от АЕЦ "Козлодуй" и пожарната служба в съседното село Хайредин, десетки доброволци и земеделски производители.  Огънят е засегнал дворове, земеделски постройки и площи в околностите на Софрониево. Няма..

публикувано на 14.07.24 в 08:00

Слушател: Необезопасена дупка на пешеходна пътека крие риск от инциденти

Слушател на Радио Видин сигнализира за дупка на пешеходната пътека на бул. Панония", откъм блок 9 на жк "Вида", която непрекъснато се разширява, но до момента не е обезопасена и сигнализирана. По думите му, вероятно се касае за теч, който подкопава асфалтовата настилка. "На самата пешеходна  пътека преди 2-3 дни започна да се образува една..

публикувано на 13.07.24 в 17:10

Прокуратурата раследва убийството на възрастна жена в Мокреш

Все още няма заподозрян за убийството на 81-годишната жена от село Мокреш, община Вълчедръм. Криминалисти са извършили два огледа на мястото на инцидента, съобщиха от прокуратурата в Монтана. Тялото на 81-годишната бе открито в дома ѝ в сряда сутринта от жена, която периодично я посещавала, за да я обгрижва. На място е изпратен екипи на Главна..

публикувано на 13.07.24 в 15:05