Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Икономическа полиция проверява РЗИ-Враца за неизгоден договор

Снимка: РЗИ Враца

Икономическа полиция започна проверка в Регионалната здравна инспекция във Враца. Обект на проверката са обстоятелствата при сключване на договор между РЗИ и медицински център, собственост на общинския съветник от Враца д-р Димитър Пеев. Съветникът е получил около 12 900 лева, за да ваксинира членове на секционни избирателни комисии срещу COVID-19 преди изборите на 4-и април. Ще бъде проверявано защо са давани пари на външен изпълнител, при положение, че в инспекцията е имало открит ваксинационен кабинет.

Информацията беше потвърдена от окръжния прокурор на Враца Владимир Сираков. Обвинител №1 допълни, че проверката е започнала на 3-и ноември след сигнал, депозиран в държавното обвинение. 

"Срокът за събиране на доказателства е едномесечен, а при необходимост може да бъде удължен до 3 месеца", каза Сираков.

Договорът е подписан от тогавашния директор на РЗИ д-р Кети Ценова, която беше сменена в началото на юни от д-р Орлин Димитров.


Вижте още

Ирена Атанасова с критика към Михаил Миков

Народният представител от "БСП за България” от Монтана Ирена Анастасова остро разкритикува думите на Михаил Миков и други членове на "столетницата” срещу лидера на партията Корнелия Нинова. Делегатите на 50-ият конгрес преди дни не приеха оставката на Нинова. "В последните три години Корнелия Нинова опита да наложи добронамерен тон в партията”,..

публикувано на 25.01.22 в 16:30

Още училища в Монтанско на дистанционно обучение

Разпространението на коронавируса в област Монтана принуди СУ "Иван Вазов” във Вършец да премине на онлайн обучение от днес до петък. Причината са много болни и карантинирани ученици и учители. По същата причина директорът на езиковата гимназия в Монтана е подал докладна за дистанционна форма на обучение от сряда, като се очаква одобрение от..

публикувано на 25.01.22 в 16:05

Назначиха Анелия Влаховска за заместинк-областен управител на Видин

Днес в длъжност встъпи новият заместник- областен управител на област Видин Анелия Влаховска. Назначена е със заповед на министър-председателя Кирил Петков от 21.01.22г. Анелия Влаховска е дългогодишен служител на Областна администрация Видин, като от 2001г.  до момента е била началник – отдел "Регионално..

публикувано на 25.01.22 в 15:40

Полицията издирва 11-годишно момиче от Вършец

Полицията в Монтана издирва 11-годишната Любка Серафимова Михайлова от гр. Вършец. Според информация от близките, в петък, 21 януари детето отишло на гости с майка си в дома на своя вуйчо в монтанското село Сумер, на около 20 км от Вършец. В събота, между 16,30 часа и 17 часа момичето излязло от къщата на вуйчо си и не се прибрало. Роднините..

публикувано на 25.01.22 в 15:05

Данъчната кампания в Белоградчик вече е в ход

За да предостави по-дълъг период за заплащане на местните данъци с отстъпка, община Белоградчик направи рано необходимите изчисления за 2022 г. Вече се приемат плащания за данък върху недвижимите имоти, такса битови отпадъци и данък върху превозните средства за настоящата година.  Няма промяна в размера на местните данъци и такси в Община..

публикувано на 25.01.22 в 14:59

Кастрят опасни клони по бул. "Панония“

Работници от Общинското предприятие "Чистота, озеленяване и благоустройство“ отстраниха клони на дървета, разположени по протежение на улицата с най-натоварено движение във Видин. Премахнати бяха клони, за които съществува риск да се счупят при по-силен вятър или обледяване, което би могло да доведе до инциденти, съобщават от общинската пресслужба...

публикувано на 25.01.22 в 14:40

Приемна за граждани разкрива ПП ГЕРБ-Видин

Общинските съветници от групата на ПП ГЕРБ във Видин възобновяват приемните си дни с граждани на Видин и региона, съобщават от офиса на партията.  Приемният ден ще е вторник от 13 до 15 часа в офиса на партията в сградата на Речна гара  - Видин, където всеки желаещ може да подава своите сигнали, мнения и предложения. "За..

публикувано на 25.01.22 в 14:32
Подкасти от БНР