Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 5 април 2022 година

Снимка: Радио ВИДИН

С идването на пролетта детските площадки във Видин се оживиха. На територията на Видин съществуват много детски площадки, някои са ремонтирани и оборудвани с модерни и безопасни съоръжения, но има и такива, които не са съобразени с нормативните изисквания и са опасни за децата. 


Преписка срещу кмета на Видин и сигнал за длъжностно присвояване в монтанска болница фигурират в публикуваната на сайта на МВР справка с данни за преписки с висок обществен интерес, по които прокуратурата не се е произнесла. Проверките са приключени в ГД "Национална полиция" и ГДБОП, преписките са предадени на прокуратурата по компетентност, но към момента няма информация за произнасяне по тях.


343 бежанци от Украйна са получили регистрационни карти за временна закрила в областите Видин, Враца и Монтана, показа проверка на Радио ВИДИН. Най-много граждани на Украйна са регистрирани на територията на област Враца - 312. В област Видин 76 украинци са получили карта за временна закрила, най-малко са в област Монтана - 31.


Подписка за ликвидирането и рекултивирането на язовир "Огоста" организират в Монтана, а веднъж седмично граждани изразяват своята позиция и чрез протест. До момента са събрани стотици подписи, съобщават от организаторите и уточняват, че подписката ще продължи поне до края на април.


Обществените поръчки за избор на изпълнители за поддържане на републиканските пътища за следващите 3 години са обявени от Агенция "Пътна инфраструктура". За Северозападен район обществената поръчка е на обща стойност 333 696 050 лв. без ДДС. Тя е разделена е в пет обособени позиции – за всяко областно пътно управление (ОПУ). 


Повече от 15 младежи вече са заявили желание да се включат в инициативата на заместник-председателя на 47-ото Народно събрание Росица Кирова за осигуряване на млади специалисти за нуждите на видинската болница, посочват от пресслужбата на ГЕРБ до медиите. Очаква се до средата на април общинските съвети от областта да вземат решение за отпускане на стипендии за бъдещите студенти.


От 15 април ще се изплащат допълнителните суми за Великден на пенсионерите от област Монтана, информират от Териториалното поделение на НОИ. 


Започна традиционното великденско почистване на гр. Мездра, организирано от Община Мездра. Служители в Общинско предприятие (ОбП) "Чистота“ почистиха основно градския парк над гимназията от сухи клони и треви и от всевъзможни боклуци, изхвърлени от недобросъвестни граждани, съобщават от общината.


Общинското предприятие "Благоустройство и комунално стопанство– Кула“ започна пролетното почистване и освежаване на градския парк. Част от работниците подрязват растенията, а друга се занимава с почистването на детските площадки и цветни градини. 


83 са новите случаи на COVID-19 в Северозапада. В област Видин са регистрирани 13 положителни проби, във Враца 50, а в Монтана 20. 1180 са новите случаи на коронавирус у нас. 


Пожарната във Враца получи дарение, предоставено от държавата чрез нейния представител - областният управител Стефан Красимиров. 


Областният съвет на БЧК - Видин организира курс за водни спасители на плувни басейни и водни паркове. Записването е до 20 април.


Красимир Кайряков - старши специалист горски инспектор в Регионална дирекция по горите в Берковица е награден в категория "Служител по контрола върху дейностите по опазването на горските територии“ за 2021 г. 


Видинската танцова школа за модерен балет "Swing" завоюва 1 златен и един сребърен медал на Първия танцов фестивал Sundance festival в Сандански.


Множество награди получиха децата от  Вокална група "Шоколадче" от град Лом, които взеха участие в  Националния конкурс “Път към славата” 2022 година. Осем от децата са с индивидуални награди, обясни техният вокален педагог Росица Кръстева. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Пожарът горя в района около водната кула в Брегово.

Изгасен е пожарът край Брегово

Напълно е ликвидиран пожарът , който горя вчера в  покрайнините на Брегово . Причината за възникването му е небрежност при боравене с открит огън, каза главен инспектор Димчо Горанов , началник Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Видин: "В 13:43 часа в оперативния център на регионална дирекция "Пожарна безопасност и..

публикувано на 18.07.24 в 10:10
Община Враца

Държавата даде 7 имота на Враца за индустриален парк

Правителството прехвърли със свое решение на Община Враца собствеността върху имоти - частна държавна собственост за изграждане на индустриален парк . Те се намират в града под Околчица и представляват седем терена с обща площ 336 238 кв. м и сгради в два от тях. Имотите представляват изоставена територия, а сградите са полуразрушени и подлежат..

публикувано на 18.07.24 в 09:50
Патриарх Даниил

Патриарх Даниил ще посети Видин

Българският патриарх Даниил ще посети днес, 18 юли, Видин . В храм „Св. Димитър Солунски“ всеки желаещ лично може да получи благословията на Негово Светейшество. Видин е първият български град, който патриарх Даниил  ще посети   след коронясването си. Точно в 18:00 часа българският патриарх ще бъде посрещнат на централния площад,..

обновено на 18.07.24 в 09:24

Нов съдия се закле в Козлодуй

Съдия Даниел Христов положи клетва и стана най-новият магистрат в Районния съд на Козлодуй. Конкурсът беше обявен в началото на 2024 година. Даниел Христов е завършил специалност "Право" във Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий" през 2006 г. Работил е 11 години в системата на МВР на ръководни длъжности, включително началник на РУ в..

обновено на 18.07.24 в 08:18

Снимката на 17 юли 2024 година

Високи добиви от  пшеница и ечемик  получиха земеделците в област Монтана.  В сравнение с миналата година средният добив е повече с над 120 кг на декар. Високите температури и ниският дебит на местни водоизточници доведоха до въвеждането на режим на водата в няколко села от област Враца.  Температури до 40 градуса се очакват утре за..

публикувано на 17.07.24 в 18:05

Деца от Мездра подготвят рецитал за Левски

Деца, които участват в инициативата "Забавно лято в библиотеката" в Мездра, подготвят с помощта на библиотекарите рецитал по стихове за Васил Левски. Те ще го представят утре, 18 юли, от 10.00 часа пред бюст-паметника на Апостола на поклонение по случай 187 години от рождението му, организирано от Община Мездра и градското читалище. Децата..

публикувано на 17.07.24 в 16:52

Пожар гори край Брегово, овладян е

Пожар е възникнал  на старото сметище  край град Брегово . Пожарникари гасят огнената стихия, няма опасност за хората, информира  главен инспектор  Димчо Горанов , началник на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Видин: "В Брегово е възникнал пожар в близост до първите къщи до водната кула, горят сухи треви и..

публикувано на 17.07.24 в 16:41