Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 20 април 2022 година

Снимка: Радио ВИДИН

Пътни строители спряха за около половин час движението по главния път Е-79 край Видин. Около 200 служители на фирми в бранша протестираха в района на кръстовището след град Дунавци. Протестиращи от пътностроителни фирми затвориха отново днес с тежки машини и кръговото кръстовище на входа на Монтана от главен път Е-79.

Четири фирми във Видин стават партньори на Общината за продажба на електронни талони.


"Български пощи" удължава с един ден срока за изплащане на пенсиите за месеца, това ще става до края на утрешният 21 април, като днес и утре пощите ще работят с удължено работно време, докато има чакащи пенсионери. Великденските добавки от 70 лева ще се изплащат до 3 ти май включително.


Българските държавни железници осигуряват над 10 хиляди допълнителни места за предстоящите почивни дни по повод Великден. За тази цел от днес до 27 април ще бъдат увеличени с допълнителни вагони съставите на влакове, които пътуват по основните направления в страната. С увеличени състави и повече вагони ще се движат композиции по линията Видин-София, Враца-Варна и още 12 основни маршрута в цялата страна, уточняват от българските железници. Подробно разписание има качено на сайта на БДЖ.


За ремонт на пътя между селата Чирен и Девене настоява пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството Община Враца.


Център за обществена подкрепа и Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства бяха официално открити в Мездра.


Посланикът на Белгия Федерик Мьорис е на посещение в Белоградчик.


Обновяват младежкия дом във Враца. Проектът бе подкрепен на извънредно заседание на Общинския съвет.

Общинският съвет в Монтана ще гласува на редовното си заседание на 26 април предложение до Министъра на образованието и науката да започне производство по закриване на Основно училище "Христо Ботев" в село Доктор Йосифово от следващата учебна година.


669 са новите случаи на коронавирус в България, сочат данните на Единния информационен портал. 36 са новите случаи с COVID-19 в Северозапада.


В изпълнение на Общинската програма за превенция на асоциалното поведение и противообществените прояви на малолетни и непълнолетни 2021/2022г., обществените възпитатели към Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните - Белоградчик проведоха среща-беседа с ученици от девети клас на СУ „Христо Ботев”. Темата, свързана с „Превенция трафика на хора” провокира интереса на учениците. Във връзка с въпросите от дискусията допълнително бяха осигурени и достъпно онагледени тематични материали по превенцията трафика на хора.

Проектът Making city, който предвижда създаване на концепции за позитивно енергийни зони във Видин, бе акцент в програмата на проведения днес в София форум за устойчиво градско развитие – Sustainability Forum Sofia 2022. Участие в него взе Десислава Тодорова, заместник-кмет на Община Видин по европейски политики и инвестиции.

Д-р Огнян Кабранов от екипа на Apple се срещна с единадесетокласници от видинската природо-математическа гимназия.


В Средно училище "Васил Левски" в Кула организираха Празник на буквите за първокласниците, които вече могат да четат и пишат.


Своя 60-годишен юбилей отбеляза днес видинското ОУ "Иван Вазов"След кратка програма пред официалните гости бе прерязана и лентата на новоизграденият корпус към училището, който разполага с актова зала, два оборудвани компютърни кабинета и асансьор.


105-ят традиционен Кулски панаир ще се проведе от 15 до 21 август 2022 година. Той ще бъде открит официално на 15 август (понеделник).


"Дни на отворени врати" в училищата в област Видин, организират от Регионалното управление на образованието.


"Улица Естетика" е най-новата поредица от базари, с която стартират от платформата за събития "ЕСТЕТИКА". Базарът ще се състои на 23-ти април, събота, в района на Военното окръжие във Видин.



Зарибиха язовир Кула с над 1000 шаранчета.


Предприемат се мерки за гарантиране безопасността, спокойствието и сигурността в дните на предстоящите празници, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Враца.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

ПГ "Алеко Константинов" в Мездра ще реализира нов проект

Проектът "Заедно учим, творим и се забавляваме" е класиран и одобрен за финансиране от ЦОИДУЕМ. Продължителността на дейностите е 11 месеца , а стойността на проекта е 16 530 лв .  Проектът е насочен към дейности, свързани с ефективна социализация и общуване на ученици, родители, педагогически и непедагогически специалисти и осъществяване..

публикувано на 17.08.24 в 10:10

Повечето присъди във Врачанския окръжен съд са условни

По-голямата част от приключилите дела в окръжния съд на Враца през 2023 година са завършили с условни присъди , това показват данните на НСИ. 1 114 процеса за престъпления са приключили през изминалата година , като за 407 от тях са постановени ефективни осъдителни присъди, по 514 са издадени условни присъди, 17 от споровете са завършили с..

публикувано на 17.08.24 в 08:46

Жители на Люти дол подадоха сигнал срещу строежа на Е-79

Жители на мездренското село Люти дол са подали сигнал до министерството на околната среда и водите, с който протестират срещу строителството на международния път в отсечката между Мездра и Ботевград . Хората потърсили помощ от екоминистерството, тъй като дейностите по трасето тровят въздуха им. Според недоволните, огромните машини, които..

публикувано на 17.08.24 в 08:29

В Монтана монтираха три паркомата

В Монтана вече работят три паркомата . Те са разположени на входа на парк „Монтанензиум" и останалите на булевард „Трети март" , поясни Емил Иванов , директор на общинско предприятие „Градска мобилност". Апаратите не връщат пари, предупреди Иванов и даде пример. Ако се пусне 2 лева в „зелената зона" ще ви даде два часа за паркиране, а не един...

публикувано на 17.08.24 в 08:21

Снимката на 16 август 2024 година

България проучва възможността да погребва отработено  ядрено  гориво от АЕЦ "Козлодуй" във Финландия.  Това каза служебният министър на енергетиката Владимир Малинов по време на изслушване в Народното събрание относно изграждането на хранилища за постоянно съхранение на отработеното ядрено гориво от АЕЦ "Козлодуй" и на опасни радиоактивни отпадъци на..

публикувано на 16.08.24 в 18:05

Децата от село Ослен Криводол участваха в творчески занимания

И през тази седмица децата от мездренското село Ослен Криводол се отдадоха на творчество, четене и писане. Инициативите се организират от местното читалище. В понеделник бе най-любимото занимание - деца обучават деца.  Елица Фочева (8 години) научи своите приятелчета как да заплитат макраме и да превърнат старите буркани в красиви..

публикувано на 16.08.24 в 16:44

Започна беритбата на грозде в Ломско

В област Монтана стартира брането на бяло грозде . Днес в ломското село Долно Линево дадоха официален старт на кампанията. Гроздоберът започна по-рано. Заради сушата и високите температури белите сортове грозде узряха по-рано от обикновено. "В последната седмица с по градус на ден се вдигаше захарността на гроздето, което ни накара да берем..

публикувано на 16.08.24 в 16:33