Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Дарителски фонд ще финансира идеи за Враца

Снимка: Жоро Александров

Общественият дарителски фонд за Враца обявява конкурс за кандидатстване на малки проекти с бюджет до 5 000 лв. по програма "Визия за Враца - 2022 г- общност на младежта и туризма". 

Четири са приоритетните области за проекти: 1) Туризъм; 2) Неформално образование; 3) Еко-културата в общността и 4) Спорт за всички.

Внимание ще бъде отделено и на идеи и проекти в други области, извън посочените, които са определени като важни от представителите на местните общности. 

Включването на младежи  от общността  е хоризонтален приоритет във всички приоритетни области.

Кандидатите трябва са регистрирани юридически лица, развиващи дейност на територията на Община Враца.

Формулярът за кандидатстване е качен на сайта на организацията - https://odfvratsa.org/program-2022

Кандидатстването става по ел. поща odf.vratsa@gmail.com с краен срок до 31.05.2022 г., а дейностите по проектите се изпълняват между 10 юни и 31 октомври. 


Вижте още

Читалище в Кула се отчете

Отчет за дейността на  НЧ "Просвета-1882"- град Кула за 2021 година представи председателят Маргарита Йончева. Това стана на редовното годишно отчетно- изборно събрание.  "Читалищните традиции опазихме живи и действени, без да рискуваме здравето на работещите в читалището и членовете на колективите. Акцент на нашата работа бе поставен..

публикувано на 21.05.22 в 15:03

Vida Art за втора година във Видин

Във Видин беше открит двудневният фестивал Vida Art. Отново Крайдунавският парк се превръща в една вълнуваща фестивална сцена, каза при откриването заместник кметът Борислава Борисова : "Вие ще можете да се срещнете с магическо комедийно шоу, театрални постановки, кино под звездите. За най- малките ни зрители сме подготвили арт- работилници и..

публикувано на 21.05.22 в 12:15

Отбелязваме Европейския ден на мрежата НАТУРА 2000

На 21 май отбелязваме Европейския ден ва мрежата НАТУРА 2000. Отбелязва се според декларация, подписана през 2017 година от Европейската комисия, Европейския парламент, Председателството на Съвета и Комитета на регионите. Навършва се годишнина от приемането през 1992 година на Директива 92/43/ЕЕС за опазване на природните местообитания и на дивата..

публикувано на 21.05.22 в 10:42

Продължава изграждането на ново улично осветление в Лом

На ул. "Ковачишка", между кв. "Младеново" и републиканския път за Монтана и София, са монтирани 20 стълба с общо 40 осветителни тела. В района пред бившата консервна фабрика са поставени още шест стълба с по две лампи. На ул. "Белоградчишко шосе", която е част от републиканския път за Брусарци и Монтана, в участъка от прелеза до кв. "Моминброд",..

публикувано на 21.05.22 в 09:52

Шествие за 24 май във Враца

Враца ще отбележи 24 май с празнично шествие и 25-метров трибагреник, анонсираха от общинската управа. Над 70 ученици ще носят 25-метровия трибагреник в деня на българската просвета и култура. Празничното шествие ще тръгне в 10 часа от площад "Македония", ще премине през централната пешеходна зона и ще завърши пред паметника на светите братя Кирил и..

публикувано на 21.05.22 в 09:21

Двама кандидати за директор на лабораторията по зъбопротезиране във Враца

Досегашният управител на лабораторията по зъбопротезиране във Враца Димитър Тончев отново е кандидат за директорското място. Дългогодишният началник беше допуснат до втория етап от конкурса, обявен от Общинския съвет, но този път срещу него излиза Марияна Тодорова. До 9 юни, когато е следващият етап от конкурса, двамата трябва да представят пред..

публикувано на 21.05.22 в 09:14

В Берковица се готвят за 24 май

Община Берковица ще отбележи 24 май- Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност с празнично шествие и програма с участието на деца и ученици. "Под звуците на младежкия духов оркестър към народно читалище "Иван Вазов- 1872" шествието ще тръгне в 10 часа от блок "Ком"..

публикувано на 21.05.22 в 08:20