Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Симеон Владов и Яница Маслинкова в спектакъла "Пресътворените песни" във Видин

2
Снимка: Личен архив


Носителят на две награди "Икар за дублаж" Симеон Владов и пеещата актриса Яница Маслинкова ще са част от изпълнителите в концерт-спектакъла "Пресътворените песни" на Николай Антов и Симфониета Видин. Двамата ще си партнират с колегите си Илона Иванова и Денко Проданов. 

Симеон Владов работи с видинския композитор от години и това не е първият им съвместен проект. Смята, че музиката на Николай Антов е прекрасна и заслужава нов живот:

"Аз много обичам Видин. Това е един от най-красивите български градове. Аз имам честта и голямата радост да съм приятел с Николай Антов, и то от доста години. Може би вече са 29-30. Бях млад актьор в пернишкия театър, когато се запознахме с него. Той там поставяше една пиеса заедно с един режисьор, детска пиеса. Беше написал музиката към "Приключение на тавана" и тогава се запознахме, и оттогава сме приятели. След това участвах в 10-годишнината на група "Север", когато се чества тържествено във Видин. Снимал съм и за видинската кабелна телевизия, докато той работеше там, така че с него се познаваме от много отдавна и през всичките тези години, след като се разпадна група "Север", нека и той да каже, но не е имало година, даже не е имало и месец, в който да не се чуем и аз винаги да му казвам: "Хайде, трябва да направиш нещо с тези хубави твои песни". Неговата музика наистина е прекрасна. Трябва да заживее нов живот. "Трябва да направиш нещо, нови аранжименти, да се пеят тези песни, защото са много хубави". Но на него му трябваше доста дълго време, за да се реши на това. Но ето, най-накрая се реши и аз съм много щастлив, че се случва всичко това в момента. Идваме всички с отворени сърца, с усмивки и с това да се забавляваме заедно с видинската публика, и песните на Ники Антов да получат нов живот."

Интересно приключение нарече участието си в "Пресътворените песни" актрисата Яница Маслинкова. Една от песните, които тя подготвя, е по стихове на Стефан Цанев и е била изпълнявана от Евелина Балчева:

"За мен е преди всичко чест и до някаква степен предизвикателство, защото стилът на музиката на Николай Антов е по-различен. Аз имам възможността да изпълня една от неговите песни - "Везни" по стихове на Стефан Цанев, която преди мен е била изпята от Евелина Балчева. И аз имам честта след нея всъщност да се впусна в тази песен. За мен е изключително предизвикателство, защото звукоизвличането е различно, така че интересно приключение е участието ми в този проект и се надявам да науча нови неща. Нямам търпение да се потопя в атмосферата на този град и да се запозная с видинската публика, чрез песните, които ще представим."

"Пресътворените песни" по музика на Николай Антов и оркестрация на Димитър Косев ще прозвучат за първи път на 1 юли от 21:00 часа на откритата сцена пред Стамбол капия във Видин.
По публикацията работи: Николай Хараламбов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Общинският съвет във Видин одобри ползването на спортните площадки в училищата

Толя Иванова от СДС, избрана за кмет на видинското село Слана бара на проведените на 23 юни избори, положи клетва на заседанието на Общински съвет- Видин, което се проведе днес. Кметът на Община Видин Цветан Ценков заяви, че следващия месец няма да има заседание и направи предложение: "Преди да направя предложението да ви пожелая успешна..

публикувано на 09.07.24 в 17:16

Върви прием на заявления за първо класиране след 7-и клас

Седмокласниците могат да подават заявления за първо класиране в избраните от тях учебни заведения. Общо 19 са професионалните паралелки и 9 са профилираните паралелки в област Видин , каза началникът на Регионалното управление на образованието (РУО) - Видин Веселка Асенова :  "Електронно е подаването. Има училище-гнездо в ОУ "Иван Вазов" -..

публикувано на 09.07.24 в 15:00

Ученичка от Видин подреди изложба с фотографии от Брюксел

Единайсетокласничката Мария Петкова подреди изложба с фотографии в  СУ “Цар Симеон Велики“ във Видин , направени по време на пътуването ѝ до Брюксел . Снимките са 20 на брой и отразяват погледа на момичето към белгийската столица и Европейския парламент, който е разположен там.  Пътуването до Брюксел е наградата на Мария, която..

публикувано на 09.07.24 в 13:00

Обновена беседка в Осен събира малки и големи

В Осен продължават дейностите, свързани с обновяване на врачанското село. След възстановяването на стадиона, наскоро бе подновена и беседката там. Мястото за отдих е направено преди 12 години. То е в центъра на селото и в него често сядат да си починат и да си поговорят местните хора. След години ползване беседката е почти разрушена. Затова..

публикувано на 09.07.24 в 12:10

В Белоградчик посрещнаха група "Тангра" и откриха обновения летен кинотеатър

С концерт на група „Тангра“ и прожекции във възстановения летен кинотеатър в Белоградчик започнаха събитията от културната програма през лятото.  Кинотеатърът е построен преди близо 60 години и в града си спомнят за прожекциите и музикантите, които гостували на сцената.  "Почти всяка седмица имаше концерти, сръбски, "Щурците",..

публикувано на 08.07.24 в 14:24

Почитаме свети Прокопий - покровител на пчеларите

На 8 юли православната църква почита паметта на свети великомъченик Прокопий . Според народните вярвания светецът е покровител на пчеларите и е известен като Прокопий пчелар. В българския народен календар денят на великомъченик Прокопий е популярен като летния  празник на пчеларите . Празнува се в чест на пчелите и техния закрилник.  Св...

публикувано на 08.07.24 в 11:00

Светиите от българския род

В първата неделя след Неделя на Всички светии , се чества паметта на всички български светии. Прославяме ги, възнасяме молитви към тези, които са просияли от нашия род през вековете. Всеки християнски народ в оградата на светата Христова Църква е дал светци. Такива сме дали и ние българите. Преподобният наш отец и светец Паисий..

публикувано на 07.07.24 в 08:00