Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Татяна Ангелова - за пътя от Видин до Ню Йорк

2
Снимка: Радио ВИДИН


Татяна Ангелова е на гости в "На раздумка" с Яна Маринова. Тя е от Видин, живее в Ню Йорк, САЩ. Успял човек е, има собствен бизнес, от тийнейджър е в чужбина, живяла е и в Италия, но любовта й към България никога не отслабва. Татяна разказва, че е много отговорен човек, за това се грижи не само за себе си, а и за своите близки:

"Аз съм много отговорен човек като гражданин, независимо, в коя държава живея. Дали съм в България, в Италия съм живяла, в Щатите съм живяла. За мен е удоволствие да се погрижа за спокойствието на мен самата, за старините ми и за моите родители, които сега с пенсията, която имат те просто са спокойни, че аз мога да се погрижа за всички, което ще се случи напред... Много съм се замисляла дали просто по собствено решение, хей така съм тръгнала за чужбина, като авантюра или като куриозност. Но всъщност като си помисля сега с възрастта, то всъщност си е било геноцид над нас, аз така го чувствам. И винаги, когато се прибирам, казвам на мои приятели направете всичко възможно да задържите децата си в България. Не искам да виждам децата ви емигранти, богати емигранти, не си заслужава. Виждам Видин променен, защо инвестирам във Видин? Аз виждам невероятен потенциал. Може би сега, като съм живяла в повече държави, аз виждам най-много потенциал, където има проблеми... Това ме стимулира и аз инвестирам точно в такива места, виждам потенциал, защо виждам потенциал? Не виждам конкуренция. Каквото и да съм работила, аз го работя с много любов. Предимно съм работила в хотелиерство, ресторантьорство, имам онлайн магазини, сега имам и апартаменти, които давам под наем, аз създавам работна ръка с тези апартаменти. Това също е инвестиция в моята държава. Винаги променям хора около мен. Винаги, където живея, хората казват, че искат повече хора като мен да са около тях или на работното място. Давам им кураж, някакъв стимул, че ако аз мога и те могат".


За Татяна Ангелова всяка работа е интересна, пред Яна Маринова споделя, че обожава да работи, защото това за нея е здраве:

"Аз обожавам да работя, това ме зарежда. За мен работата е здраве, не знам дали така съм научена може би в България, но аз съм много особена, аз винаги казва на всякъде аз обичам много да работя. Дори някой път ми казват- добре ли си? Все едно съм на някакви хапчета, каквото и да работя и чинии съм мила и съм сервирала, бизнес съм имала собствен, дизайнер съм била на дрехи. Всичко ми доставя огромно удоволствие и съм надъхана към всичките ми бизнеси. Аз променям света, смятам, към по-добро".


Татяна Ангелова допълва, че е попила и взела най-хубавото от културите на страните, в които е живяла:

"Не, аз не съм американка, аз първо съм само българка все още. Трябва да подам скоро за американско гражданство, но не държа на това нещо... Празнувам с празниците на всички останали. Особено в Ню Йорк, празнувам с мюсюлмани, с християни, с будисти, с всички празнуваме... Усмивката, както и езиците, отваря много врати, хората просто ти прочитат енергията. И когато си усмихнат, има едно специфично сияние около теб, така че отваря много врати... Какво мога да кажа на слушателите? Значи избирайте си средата, обграждайте се с хора, които са на вашето мислене, ако имате някакъв проблем, трябва да направите промяна. Вие си решавате дали е в лично отношение с партньора ви, дали е държавата, дали е работата, трябва да направите тази промяна".

Повече може да чуете в звуковия файл.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Общинският съвет във Видин одобри ползването на спортните площадки в училищата

Толя Иванова от СДС, избрана за кмет на видинското село Слана бара на проведените на 23 юни избори, положи клетва на заседанието на Общински съвет- Видин, което се проведе днес. Кметът на Община Видин Цветан Ценков заяви, че следващия месец няма да има заседание и направи предложение: "Преди да направя предложението да ви пожелая успешна..

публикувано на 09.07.24 в 17:16

Върви прием на заявления за първо класиране след 7-и клас

Седмокласниците могат да подават заявления за първо класиране в избраните от тях учебни заведения. Общо 19 са професионалните паралелки и 9 са профилираните паралелки в област Видин , каза началникът на Регионалното управление на образованието (РУО) - Видин Веселка Асенова :  "Електронно е подаването. Има училище-гнездо в ОУ "Иван Вазов" -..

публикувано на 09.07.24 в 15:00

Ученичка от Видин подреди изложба с фотографии от Брюксел

Единайсетокласничката Мария Петкова подреди изложба с фотографии в  СУ “Цар Симеон Велики“ във Видин , направени по време на пътуването ѝ до Брюксел . Снимките са 20 на брой и отразяват погледа на момичето към белгийската столица и Европейския парламент, който е разположен там.  Пътуването до Брюксел е наградата на Мария, която..

публикувано на 09.07.24 в 13:00

Обновена беседка в Осен събира малки и големи

В Осен продължават дейностите, свързани с обновяване на врачанското село. След възстановяването на стадиона, наскоро бе подновена и беседката там. Мястото за отдих е направено преди 12 години. То е в центъра на селото и в него често сядат да си починат и да си поговорят местните хора. След години ползване беседката е почти разрушена. Затова..

публикувано на 09.07.24 в 12:10

В Белоградчик посрещнаха група "Тангра" и откриха обновения летен кинотеатър

С концерт на група „Тангра“ и прожекции във възстановения летен кинотеатър в Белоградчик започнаха събитията от културната програма през лятото.  Кинотеатърът е построен преди близо 60 години и в града си спомнят за прожекциите и музикантите, които гостували на сцената.  "Почти всяка седмица имаше концерти, сръбски, "Щурците",..

публикувано на 08.07.24 в 14:24

Почитаме свети Прокопий - покровител на пчеларите

На 8 юли православната църква почита паметта на свети великомъченик Прокопий . Според народните вярвания светецът е покровител на пчеларите и е известен като Прокопий пчелар. В българския народен календар денят на великомъченик Прокопий е популярен като летния  празник на пчеларите . Празнува се в чест на пчелите и техния закрилник.  Св...

публикувано на 08.07.24 в 11:00

Светиите от българския род

В първата неделя след Неделя на Всички светии , се чества паметта на всички български светии. Прославяме ги, възнасяме молитви към тези, които са просияли от нашия род през вековете. Всеки християнски народ в оградата на светата Христова Църква е дал светци. Такива сме дали и ние българите. Преподобният наш отец и светец Паисий..

публикувано на 07.07.24 в 08:00