Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Масов бой в центъра на Видин

Снимка: Радио ВИДИН

Във видинската полиция е получено съобщение за сбиване между няколко лица на обществено място срещу сградата на Община Видин. Инцидентът е станал около 16.45 часа вчера. Пострадал е жител на село Ракитница, който е с фрактура на предни зъби. По случая в РУ-Видин е образувано досъдебно производство.


По публикацията работи: Цветомир Цветанов
Вижте още

Областният управител ще стопанисва имоти в Южна промишлена зона във Видин

На днешното си заседание правителството обяви имоти - публична държавна собственост за частна държавна собственост. Те се намират в ,,Южна промишлена зона“ във Видин и представляват самостоятелен обект в сграда със застроена площ 170 кв. м и поземлен имот с построени в него пет сгради, които са с обща застроена площ 1536 кв. м. Имотите са с..

публикувано на 05.10.22 в 16:57

Два инцидента в района на кръговото при "Куклите" във Видин

Два пътни инцидента станаха този следобед в района на кръговото кръстовище на булевард "Панония" и улица "Широка" във Видин. Кола е блъснала отзад патрулен полицейски автомобил. Щетите от инцидента са минимални. Междувременно друг лек автомобил се е самозапалил в областта на двигателния отсек. Пожарът е потушен. Двата инцидента не затрудняват трафика в..

публикувано на 05.10.22 в 16:52

1700 лева за Ники събраха видински ученици

1700 лева е събраната сума от провелия се вчера базар във видинската Гимназия с преподаване на чужди езици, който бе в подкрепа на 8-годишния Ники от Видин. Предстои да има още един базар, който ще се проведе на 14 октомври, каза за Радио Видин дванайсетокласничката Ева Алексиева, която е организатор: "Още обмисляме, но най-вероятно ще предлагаме..

публикувано на 05.10.22 в 16:43

Римски кораб ще акостира днес в Оряхово

Реконструираният римски кораб , тип лусория, който се движи по река Дунав ще акостира в 17:00 часа днес в "Крайдунавски парк" Оряхово, съобщават от местната адмнинистрация. Корабът е реплика на римски кораб от IV век, като е построен с автентични материали, следвайки артефакти, открити покрай разкопки в град Майнц. Корабът тръгна в средата на месец юли..

публикувано на 05.10.22 в 13:47

Възможни са затруднения при продажбата на е-винетки

До 17:00 часа днес - 5 октомври, ще бъдат извършвани дейности по актуализации на електронната система за събиране на пътни такси, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Възможни са прекъсвания, които биха могли да затруднят продажбите на електронни винетки и тол продукти. Актуализациите няма да повлияят на автоматичното отчитане чрез бордови..

публикувано на 05.10.22 в 12:51

С викторина отбелязаха годишнина от рождението на Джон Атанасов в Мездра

Кандидат-гимназистите от ИОУ "Св. Св. Кирил и Методий" Мездра  проведоха викторина по повод 119 години от рождението на Джон Атанасов. Учителите по математика  Диян Печеняшки и Биляна Борисова подготвиха интересни, любопитни и малко известни факти за бащата на компютъра.  Роден в многодетно семейство на българин и ирландка, Джон Атанасов се..

публикувано на 05.10.22 в 12:42

Изградиха рампа за инвалиди в Ружинци

В село Ружинци изградиха рампа за инвалиди, целта на която е да подобри достъпа на потребителите на различни услуги в селото до сградата, в която се помещават редица институции, обясни кметът на общината Александър Александров: "Изградихме рампа за инвалиди, която подобрява достъпа до сградата, в която преместихме преди две години социалните служби,..

публикувано на 05.10.22 в 12:12