Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Кулинарна изложба подредиха в Георги Дамяново

Снимка: Любо Андреев

За празника на община Георги Дамяново - 22 септември читалищата подредиха кулинарна изложба. Местни гозби, питки,  десерти и туршии, типични за района бяха наготвили за празника. Кметът на Георги Дамяново Нина Петкова поздрави всеки участници. Десислава Любомирова от читалище "Цеко Тодоров" в Гаврил Геново цяла нощ е приготвяла гозбите с помощта на близките:

"Това са киселите чушки, картофена салата, гъстия боб, естествено празничната погача."

Пенка Крумова представя читалище "Просвета" от Каменна Рикса:

"Всичките продукти са домашни, собствено производство. Прясно сирене козе, питка, чушки с ориз, таралеж с извара, крема сирене, доматки, маслинки и икесели краставички. Това са пълнени ябълки."

Всеки участник получи награда.  

Вижте още

Снимката на 26 септември 2022 година

Служителите на Регионалните здравни инспекции излязоха на национален протест .  Здравните специалисти настояват за увеличение на основните възнаграждения на работещите в системата със задна дата и заличаване на натрупалите се диспропорции при заплащане на труда при служители, заемащи еднакви длъжности.  Започна  подписването на договорите  по..

публикувано на 26.09.22 в 18:10

Бюлетините за изборите дойдоха и във Враца

В Областна администрация – Враца пристигнаха 153 800 хартиени бюлетини за Шести изборен район – Врачански, предназначени за предстоящите на 2 октомври 2022 г. избори за народни представители. Бюлетините са съпровождани и охранявани от служители на ГД "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма" и от ОД на МВР- Враца. Те ще бъдат..

публикувано на 26.09.22 в 16:54

Извършители на грабеж във Видин са задържани

По искане на Районна прокуратура - Видин брат и сестра са с наложени мерки "задържане под стража" за грабеж във Видин, съобщиха от Апелативната прокуратура в София.  Престъплението е извършено на 20 септември. Двамата са нападнали 31-годишен мъж като му нанесли удари в областта на гърба. Те отнели от пострадалия парична в сума в размер..

публикувано на 26.09.22 в 16:00

Доставиха бюлетините за парламентарните избори във Видин

50 000 бюлетини, предназначени за предстоящите парламентарни избори на 2 октомври 2022 г., бяха доставени във Видин, съобщиха от Областна администрация. Бюлетините ще се съхраняват в определено за целта помещение в сградата на Областна администрация, оборудвано със СОТ.  До предаването им на секционните избирателни комисии е..

публикувано на 26.09.22 в 16:00

В Мездра ще отбележат 70 години Литературен клуб

Творците от Литературен клуб "Христо Ботев" при Народно читалище "Просвета 1925-Мездра" канят на тържество по случай 70-годишнината от основаването на литературната група в община Мездра. Ще бъде отбелязан и Международния ден на поезията и музиката .  На изявата ще бъде представен алманах "Ескус -II", включващ творби на творци от община..

публикувано на 26.09.22 в 14:55

Подписват договори по втората покана за подмяна на отоплителните уреди във Видин

Започна подписването на договорите по втората покана за подмяна на отоплителните уреди на твърдо гориво в община Видин. Около 900 са одобрените домакинства. Вече започна подмяната на старите уреди по първата покана.   "Това не е много лесен проект по простата причина, че ето и в тази тежка икономическа ситуация промяната в цената на..

публикувано на 26.09.22 в 14:05

Служителите на здравните инспекции излизат на протест

Служителите на Регионалните здравни инспекции излизат на национален протест.  Здравните специалисти ще настояват за увеличение на основните възнаграждения на работещите в системата със задна дата и заличаване на натрупалите се диспропорции при заплащане на труда при служители, заемащи еднакви длъжности.  Протестът на медиците е подкрепен от..

обновено на 26.09.22 в 13:50