Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Спирки във Видин са без разписание, сигнализираха слушатели

2
Снимка: Радио ВИДИН

Слушатели на Радио ВИДИН сигнализираха, че по спирки на градския транспорт във Видин липсва разписанието на автобуса. 

"Аз живея в комплекс Химик, наложи ми се да отида до болницата. Бих взела градския транспорт, но не му знам разписанието. Никъде го няма поставено на достъпно място. Виждаме автобусите, има ги, но не знаем от къде минават и в колко часа. Отидете на автогарата и вижте има ли разписание - някой трябва да сложи разписание." 

Репортерска проверка установи, че на спирката отстрани на жп гарата разписание има, въпреки че е разкъсано. Поставена е и карта на маршрутите, а автобусът пристигна навреме. Не навсякъде обаче е така. На места разписание липсва или не е оказано, че е спирка. 

Попитахме видинчани знаят ли въобще, че във Видин има градски транспорт:

"Не, не зная. Трябва да има разписание и повече гласност, за да може хората да знаят - не само от Видин и тези, които са от провинцията и пътуват, като трябва да се придвижат от точка до точка да знаят къде, в колко часа и до къде отива. Виждате ли някъде разписание да има, някаква гласност, реклама? Няма никъде... Знаем, да. Знаем, че има градски транспорт, но много рядко. На спирките трябва да има разписанието на градския транспорт... Има, може ли да няма. Аз не пътувам постоянно. Ако ми се наложи, ще го ползвам... Да, знам, но на мен не ми се налага да пътувам. Виждала съм автобусите да минават. Хубаво е да има разписание."

Фирмата превозвач ще постави разписание там, където липсва, в най-кратък срок, отговориха от Община Видин. Местната администрация е направила проверка, която е установила, че на места няма информация за движението на автобуса, за което превозвачът незабавно е уведомен. Разписанието е публикувано и на интернет страницата на Община Видин, в раздел "Транспорт". Може да бъде видяно тук.

Автобусите се движат по график, нови са, чисти и отоплени. Но няма как да ги ползваме, ако не знаем кога и откъде минават. 


Галерия

Вижте още

Изложба разказва за казармения живот в годините на социализма

Изложбата "Когато момчето става мъж...“ ще бъде представена във Видин. Тя е създадена от Илия Вълев, доктор по етнология и главен асистент в Института по етнография и фолклористика и представя казармата през "онези“ 45 години. Повод за нея става дисертационната работа на Илия Вълев , който я публикува и в книга: „Самата изложба представлява..

обновено на 02.02.23 в 09:38

В "Музикална зона" на 02 февруари 2023 слушаме филмовия композитор Луис Бакалов

Луис Енрикес Бакалов е аржентински и италиански композитор от български произход. Баба му и дядо му са банатски българи, емигрирали в Аржентина. Има и еврейски корени. Различните култури, свързани не само с неговия произход, но и обуславящи го като творец, допринасят за уникалния му музикален стил. Това многообразие се долавя най-вече във..

публикувано на 02.02.23 в 09:00

Изоставените домашни любимци - герои в спектакъл на видинския куклен театър

Какво се случва с домашните любимци, изоставени от своите доскорошни стопани, разказва новият спектакъл на видинския куклен театър "Изгубен в гората". Негов автор е актьорът и режисьор Христо Иванов. Идеята си той черпи от истински истории, които среща в реалния живот:   “През годините идеята узряваше в съзнанието ми, тъй като темата за мен..

публикувано на 01.02.23 в 17:40
Проектът

Фотопроектът "Баща и син" идва във Видин

Фотографът  Валерий Пощаров реализира интересен проект, наречен "Баща и син" . Той снима портрети на пораснали синове и техните бащи, хванати за ръце. Инициативата се финансира от Национален фонд "Култура" по програма "Социално ангажирани изкуства".  До този момент Валерий е заснел мъже от 20 области в страната: "Проектът предвижда всичките..

публикувано на 01.02.23 в 17:00

Две изложби открива читалището в Бяла Слатина

Картини и пана от плъстена вълна ще представи в читалището в Бяла Слатина Таня Митева от Козлодуй. Авторката ще покаже близо 50 свои работи, като експозицията ще допълнят традиционни български мартеници.  "Много е интересно - цветна вълна се поставя в зависимост от това, което искаш да постигнеш, влакната се поставят по точно определен..

публикувано на 01.02.23 в 15:06

Видинското село Флорентин отбеляза Трифон Зарезан (снимки+видео)

С много танци и празнично настроение жители и гости на село Флорентин отбелязаха днес празника Трифон Зарезан. Голямо хоро се изви от центъра на селото до лозята, които по традиция бяха зарязани за здраве и берекет. Също по традиция старият Трифон-  Георги Пенев заряза лозето, поля го с вино и предаде щафетата на младия Трифон, в ролята..

публикувано на 01.02.23 в 14:53

Зърното у нас- вяла търговия и ниски цени

Вяла търговия, липса на интерес, залежали количества- с това се характеризира зърненият пазар към момента. Цените падат и процесът ще продължи, каза  Борис Ангелов , представител на стоковата борса в Монтана: "Има доста налични количества царевица, пшеница, слънчоглед... За овес има запитвания, но няма пазар, но цените не са това, което беше..

публикувано на 01.02.23 в 14:47