Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Конкурс "Оцени своята половинка" започна в седмицата на брака

Дванайстото издание на международната Седмица на брака започна с конкурс на тема "Оцени своята половинка". Инициативата се провежда ежегодно от 7 до 14 февруари в близо 30 страни по света. Целта е да се обединят обществените усилия за насърчаване на брака и семейството и да се помогне на съпрузите да обръщат повече внимание един на друг, като не вземат съюза си за даденост, казва Михаела Джоргова, психолог и координатор на екипа на Седмицата на брака в България:


"Този конкурс всяка година е с различна тема. Тази година темата е „Оцени своята половинка“. Даваме възможност на двойките в две изречения да ни изпратят какво е било в началото като привличане и какво ги привлича днес...

Идеята е всеки от съпрузите да сподели кое го е привлякло в началото на връзката и кое продължава да го/я привлича и днес. Целта е партньорите да задълбочат близостта и удовлетвореността в брака си, оценявайки повече своя партньор.


В състава на журито, в екип със своите половинки, са: Мадлен Алгафари – писател, терапевт и преводач; Владо Николов – бивш олимпийски шампион и капитан на националния отбор по волейбол, и Стоян Георгиев – семеен терапевт, председател на Асоциацията за интензивно семейно консултиране.


Две семейства ще получат награди. Едната ще бъде за публикацията, събрала най-много харесвания, а другата ще е определената от журито на конкурса. Всяко от двете семейства ще получи едноседмична семейна почивка в къща на брега на морето в Псакудия, Гърция, и безплатно участие в събитието „Успешен брак, успешно родителство“.


Седмицата на брака кани и тази година кметовете също да подкрепят семействата, между 7 и 14 февруари. 


Ако не се грижим за връзката си, за партньора си, в един момент може да е твърде късно."Крайният срок за участие в конкурса е 8 февруари на страницата на инициативата в социалната мрежа: fb.com/brak.bg, където са поместени и условията за участие. Победителите ще бъдат обявени на 12 февруари.


Повече информация за условията на конкурса, инициативите и събитията по повод Седмица на брака може да намерите на сайта brak.bg и на страницата във Фейсбук.


Повече може да чуете в прикачения звуков файл.

Вижте още
logopedia

Логопеди с безплатни консултации през март

Кампания за безплатни консултации организира през месец март платформата logopedia.bg .  Поводът е отбелязването на Европейския ден на логопедичната терапия - 6 март, който българските логопеди са приели за свой професионален празник. През тази година кампанията ще премине под наслов "Провери, за да знаеш!" и се фокусира върху създаването на..

публикувано на 30.01.23 в 17:40

Възрастна лекарка отглежда сама внука си, работейки на три места

86-годишната Латинка Цветанова е физиотерапевт с близо 60-годишен стаж. Тя работи на три места, за да помага и издържа внука си след смъртта на майка му. Латинка започва работа едновременно в монтанската болница „Св. Георги“, в местната поликлиника и във филиала на Спешна помощ в Чипровци.  След като историята на жената достига до..

публикувано на 30.01.23 в 17:30
Д-р Олга Папушева, лекар по дентална медицина

"Час при зъболекаря": Изборът на пломба

Изборът на вида пломба е предимно решение на зъболекаря, но пациентът също може да изрази своето желание. Това обясни в "Час при зъболекаря" д-р Олга Папушева , лекар по дентална медицина от Видин. Тя поясни, че пломбите, които се поставят са два вида -  бели, които са фотополимерни или химиополимерни, в зависимост от начина на втърдяване, и..

публикувано на 30.01.23 в 16:35
Мигриращ скакалец

Насекоми в храната - за ползата и вредата

Европейският съюз разреши използването на някои насекоми в храните . Те се считат за идеален заместител при някои липси и проблеми в хранително-вкусовата промишленост.  Насекомите са полезни и добри за човешкия организъм, коментира за Радио ВИДИН  Кремена Дервенкова ,  председател на Асоциацията на производителите и преработвателите на..

публикувано на 30.01.23 в 15:05

"Тайната на Димана" ще бъде представена в Берковица

Една специална литературна среща организират издателство "Бард" и Народно читалище "Иван Вазов- 1872" в Берковица . Тя е вдъхновена от живота и творчеството на Вилия Борисова - видна берковчанка, която ни напусна преди година - учител, общественик и журналист, с ясно изразени позиции, които представяше като дългогодишен редактор на в. "Ком"...

публикувано на 30.01.23 в 10:03

"Неделник" от 29 януари 2023 година

Тук е "Неделник" 446. Акцента днес е спектакъла "Песен за огън и лед" в Оряхово . Невероятен празник. Предлагам ви среща с едни наистина чудесни хора от Оряхово - Боряна Маринова, Росен Добрев, Илиян Тодоров, Христина Цонева, Иван Минков и много други. Народният празник Сурва се организира за първи път в Оряхово, а "Огън и лед" е спектакълът,..

публикувано на 29.01.23 в 13:50

Вяра без дела е мъртва

Неделята, в която се намираме днес е Петнадесета неделя след Неделя подир Въздвижение.  Днешната неделя  е посветена на евангелското събитие – срещата на Господ Иисус Христос със Закхей , началник на митарите и богат за онова време човек. Ние хората, много бързо и много лесно даваме оценка на поведението на някого, още повече..

публикувано на 29.01.23 в 08:00