Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конкурс "Оцени своята половинка" започна в седмицата на брака

Дванайстото издание на международната Седмица на брака започна с конкурс на тема "Оцени своята половинка". Инициативата се провежда ежегодно от 7 до 14 февруари в близо 30 страни по света. Целта е да се обединят обществените усилия за насърчаване на брака и семейството и да се помогне на съпрузите да обръщат повече внимание един на друг, като не вземат съюза си за даденост, казва Михаела Джоргова, психолог и координатор на екипа на Седмицата на брака в България:


"Този конкурс всяка година е с различна тема. Тази година темата е „Оцени своята половинка“. Даваме възможност на двойките в две изречения да ни изпратят какво е било в началото като привличане и какво ги привлича днес...

Идеята е всеки от съпрузите да сподели кое го е привлякло в началото на връзката и кое продължава да го/я привлича и днес. Целта е партньорите да задълбочат близостта и удовлетвореността в брака си, оценявайки повече своя партньор.


В състава на журито, в екип със своите половинки, са: Мадлен Алгафари – писател, терапевт и преводач; Владо Николов – бивш олимпийски шампион и капитан на националния отбор по волейбол, и Стоян Георгиев – семеен терапевт, председател на Асоциацията за интензивно семейно консултиране.


Две семейства ще получат награди. Едната ще бъде за публикацията, събрала най-много харесвания, а другата ще е определената от журито на конкурса. Всяко от двете семейства ще получи едноседмична семейна почивка в къща на брега на морето в Псакудия, Гърция, и безплатно участие в събитието „Успешен брак, успешно родителство“.


Седмицата на брака кани и тази година кметовете също да подкрепят семействата, между 7 и 14 февруари. 


Ако не се грижим за връзката си, за партньора си, в един момент може да е твърде късно."



Крайният срок за участие в конкурса е 8 февруари на страницата на инициативата в социалната мрежа: fb.com/brak.bg, където са поместени и условията за участие. Победителите ще бъдат обявени на 12 февруари.


Повече информация за условията на конкурса, инициативите и събитията по повод Седмица на брака може да намерите на сайта brak.bg и на страницата във Фейсбук.


Повече може да чуете в прикачения звуков файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В "Музикална зона" на 25 април 2024 слушаме сръбската блус китаристка и певица Ана Попович

Родена в семейството на блус китарист, на петнайсет взима китарата на баща си. Много скоро той осъзнава, че дъщеря му го превъзхожда многократно с таланта си. Ана завършва реномирани учебни заведения в западната ни съседка и в Холандия. Способностите и се изявяват на сцени по цял свят. Работи с големи имена сред музикантите и сред..

публикувано на 25.04.24 в 09:00

Дора и нейният сладък свят

Днес ще ви срещнем с една дама, с която отдавна искаме да ви запознаем. Тя е затвърдена като професионалист в нашия град, и не само, защото нейното име е познато в цялата страна. Става популярна с бисквитите, които рисува и декорира. Но преди да ви разкажем историята за професионалния път на Дора Любенова , ще ви запознаем с нейното минало...

публикувано на 24.04.24 в 17:00

Стартира онлайн семинар "Упътване за родители на будни деца"

Онлайн семинар "Упътване за родители на будни деца" организира Мариана Асенова, журналист, експерт в сферата на образованието, културата и природата. Тя е и създател на Горското школо "Великото навън".  За Мариана Асенова промяната в поведението и мисленето на родители и деца е мисия: "Всички деца се раждат будни, абсолютно съм уверена..

публикувано на 24.04.24 в 13:45

Рахманинов в програмата на видинската Симфониета

Като екстремно изживяване диригентът Петър Димитров определи концерта на Симфониета Видин, който ще дирижира тази вечер. В програмата са включени произведения на Рахманинов, Пучини, Верди и Маскани. Солисти са тенорът Бойко Цветанов, сопраното Евгения Ралчева и пианистката Анелия Господинова. Концертът е предизвикателство за нас, каза..

публикувано на 24.04.24 в 14:00

По-малко ще са гласуващите в община Кула на 9 юни

Дванадесет са секционните избирателни комисии в община Кула за изборите на 9 юни, с една по-малко в град Кула заради намаляване на населението. Закрива се секционно избирателната комисия в бившата детска градина. Жителите на града ще могат да гласуват машинно и с хартиена бюлетина.  Четири са избирателните секции в Кула. Хората в селата ще..

публикувано на 24.04.24 в 09:00

Жителите в село Динково живеят в постоянен страх

В постоянен страх и стрес живеят хората в село Динково, община Ружинци. Пред екип на радио Видин х ората се оплакват от постоянните и неспиращи набези и кражби на техни съселяни.  Хората  не могат сами да се справят, страхуват се, тъй като повечето от тях живеят сами. Казват, че се обаждат в полицията, но полицаите идват,..

публикувано на 23.04.24 в 16:00

В жилищен блок "Янтра" 2 във Видин искат асфалт пред входа си

Хората от жилищен блок "Янтра" 2 във Видин очакват местната общинска управа да се справи с проблем, който от години няма решение. Искат да бъде асфалтирана улицата пред входа им. Казват, че в дъждовно време там се събира вода и всяко излизане от дома им се превръща в изпитание. Налага се с тухли и камъни да правят пътека, за да могат да..

публикувано на 23.04.24 в 14:13