Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В училището в Брегово разчитат на новостите, които предлагат електронните платформи

Снимка: Радио ВИДИН Архив

В  училище "Св.св. Кирил и Методий" в Брегово през предстоящата учебна година ще разчитат на новостите, които предлагат  електронните платформи за обучение. Наблягат и на извънкласните форми в клубовете и  заниманията по интереси, обясни директорът Илияна Кръстева. 18 са първокласниците, записани през новата учебна година.
Илияна Кръстева, директор на СУ
"Тази учебна година е знаменателна за нас, защото през 2024 година ще отбележим 160 години от създаването на училището. Започват да се изпълняват всички дейности, които ще ни подготвят за отбелязването на 1 ноември 2024 година. Новата учебна година ще открием със специален гост професор Венелин Терзиев, преподавател в Русенския университет и изпълнителен директор на отдел "Реставрация" в Министерството на културата. Той има специално послание за бреговските ученици, родителите и обществеността. С нас ще бъде и младият и талантлив певец Йордан Марков, който ще има концерт- подарък за училището. Ще свири градският духов оркестър и ученическият оркестър. Ще имаме специална програма. Тази година също имаме много интересни инициативи, свързани с традиционните празници в училище и с качеството на образование, което ни е зададено като стратегическа цел. Учителите са мотивирани. Надяваме се и родителите да бъдат партньори."

В училището ще използват "дигиталната раница" на образователното министерство, както и различни платформи. Няма да се учи само по старата класно-урочна система, а и ще се въведат и нови, интерактивни методи на преподаване, обясни директорът.

През тази учебна година към училището ще има нов клуб по самбо, като заниманията ще ръководи  световният шампион  Цветелина Цветанова. Има два футболни отбора, в които децата да се изявяват, както и два духови състава в извънкласните форми. През тази учебна година ще има и клуб по спортни танци. 
Вижте още
Проф. Тодор Галунов

Проф. Тодор Галунов: Очаква ни много пъстра и разнообразна предизборна кампания

Изборният процес е сблъсък на идеи и послания на кандидати с различни управленски визии, но той е и технология. Защото макар посланията да са важни, не по-малко важно е и как се осъществя пряката демокрация като процес. Остава по-малко от месец до изборите, в които в 265 общини в България ще се избира нова местна власт. Интересът към кметския..

публикувано на 02.10.23 в 12:45

Опасен завой в Дъбова махала безпокои местните хора

Дъбова махала се намира в Дунавската равнина, в община Брусарци.  В близост до селото тече река Лом, река Дунав е на 9 км, на 40 км е Монтана, на 27 км е Лом, София е на 150 км. Дъбова махала се намира на важен кръстопът. Има добре развити шосейни връзки с Лом, Видин, Белоградчик, Монтана, Враца и София , железопътен транспорт и жп спирка на..

публикувано на 29.09.23 в 12:30
Първан Симеонов

Първан Симеонов: Видин е лакмус за съдбата на България

Ще претърпи ли развитие през следващите години един от най-бедните региони в Европа?  Какво е бъдещето на Видин?  Отговорът на тези въпроси зависи от местните избори, от които ни разделя само месец.  Възможно ли е икономическо развитие и овладяване на обезлюдяването и безработицата?  Нагласите, очакванията и надеждите за мащабна промяна дискутираме..

публикувано на 28.09.23 в 10:00
Румян Русинов

Политологът Румян Русинов: Хората са работодатели на кмета и могат да следят за изпълнението на обещанията

През последните избори у нас наблюдаваме тенденция на драстично намаляваща избирателна активност, която според политолога Румян Русинов ще се пренесе и на местния вот. Причината за това явление е изтъняващата връзка между политическия елит и електората.   "Това е една сигнална лампа за нашите политически елити. Въпросът е дали го разбраха..

публикувано на 27.09.23 в 12:51

Кой ще управлява Видин през следващите 4 години?

Кои са основните кандидати за общински кметове в Северозапада? Какви са нагласите и очакванията от предстоящите местни избори? Очаква ли се интригуваща битка за вота на избирателите?  Битка с неизвестен край се очертава за кметското място във Видин, почти сигурен балотаж и разнороден Общински съвет. Общо 16 политически формации и един..

публикувано на 26.09.23 в 14:16

Автоинструктор: Толерантни сме на пътя в други държави, не и у нас

Какви участници в движението сме и как реагираме, когато някой сгреши? Спират ли шофьорите на пешеходна пътека, къде пресичат пешеходците - където са решили или където е указано, как се влиза и излиза от кръговите кръстовища във Видин, има ли маркировка по улиците, която улеснява движението? Това са въпросите, на които търсим отговор в "Актуално"..

публикувано на 25.09.23 в 12:27

Градешница- селото, където е намерена плочката с най-древна писменост

Днес виртуално ще посетим село Градешница в община Криводол. Селото се намира на 38 км северозападно от Враца. През него тече малка река- приток на Огоста.  Районът около Градешница е богат на археологически находки, които свидетелстват за наличие на човешки общества още в ранната новокаменна епоха- става въпрос за шесто хилядолетие пр.н.е...

публикувано на 22.09.23 в 14:05