Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видинчани: По булевард "Панония" се работи, но бавно

Снимка: Генади Цоков

Ремонтът на бул. "Панония" е възобновен, но строителните работи вървят много бавно. Това казаха видинчани, които работят край главната градска артерия или често я използват. Трафикът е изключително натоварен заради временната организация на движението, като ситуацията значително ще се усложни при падането на първия сняг, коментираха още жители на Видин.

"Много бавно стават и не виждате ли колко време правят тази отсечка... трафикът е голям. Сутрин не можеш да дойдеш на работа един час... Върви добре, случват се нормално нещата. Имаше кратък период, в който беше поспряло, но сега вече всичко върви добре... Много бавно и сутрин са задръствания, какво чудо е..."

Асфалтова настилка е положена на първите два участъка от надлеза до стадиона. Бордюри за тротоари се полагат в участъка от стадиона до Куклите, както и в този в близост до Граничния полицейски участък, видя екипът ни.

Ходът на строителните работи по бул. "Панония" бе една от темите, коментирани от кмета Цветан Ценков на пресконференция в началото на седмицата. По думите му, на фирмата изпълнител е наложена санкция от 700 000 лева.

"Интересът на Общината не е да влезе в съда, а час по-скоро този проблем да се приключи, защото първият етап е да се направи тази страна и да се пусне движението. Министър Андрей Цеков обеща да ни отпуснат до края на декември и останалите три милиона и половина и от напролет да продължим ремонта на целия булевард "Панония" така, както е проектът."

Какъв е крайният срок за завършване на строителните работи на пресконференцията така и не стана ясно. До момента няма отговор и на въпросите на Радио ВИДИН, изпратени по каналния ред, за размера на изпълнените дейности, отрязаните и предвидените за засаждане дървета, пускането на движението и не на последно място как ще бъде облекчено придвижването на автомобили и пешеходци по празниците, когато в града се очаква да се завърнат работещи в страната и чужбина видинчани. 

Проверка на ремонта на бул. "Панония" извършиха и от Дирекцията за национален строителен контрол. На 16 ноември изпратихме запитване какви са констатациите от нея, но до момента нямаме отговор от институцията. 

Вижте още

Идва Баба Марта

Баба Марта е празникът в българските традиции, който е символ на пролетта и носи пожелание за здраве и плодородие в началото на новия цикъл в природата. Първи март бележи идването на Баба Марта - митологичния образ в българския фолклор, олицетворяващ променливия месец март. На 1 март се закичваме с усуканите бяла и червена вълнени нишки...

публикувано на 27.02.24 в 15:20

Средновековната крепост "Баба Вида" очаква своята реставрация

Средновековната крепост "Баба Вида" във Видин се нуждае от цялостна реставрация и консервация.  В момента се извършват проектни дейности от Министерство на културата, които включват виза за проектиране за консервация, реставрация, реконструкция, експониране на обекта на етапно строителство. Ще бъде изготвен проект за цялата крепост,..

публикувано на 27.02.24 в 14:30

Монтанско училище в помощ на неонатологията в Монтана

Мартенски благотворителен базар откриха в IV ОУ "Иван Вазов" в Монтана , който ще продължи до 5 март, включително. Надсловът на инициативата е "Заедно в грижата за новия живот". В базара се включват ученици, учители и родители със свои ръчно изработени произведения и мартеници. Проявата се провежда за пета поредна година, казва директорът..

публикувано на 27.02.24 в 14:00

Ученици от Видин правят сладки мартеници

Учениците от клубовете "Млад предприемач" и "Кетъринг" на Професионалната гимназия по туризъм "Михалаки Георгиев" във Видин изработват сладки мартеници, с които ще се представят пред видинчани, а поводът е 1 март, казва Розалина Илиева , старши учител по икономически дисциплини и професионална подготовка: "Ще се представим с..

публикувано на 27.02.24 в 13:35

Видински ученици ще изучават и разпространяват традициите на българската армия

Ученици от  ГПЧЕ "Йордан Радичков" - Видин ще изучават, съхраняват и разпространяват славата и традициите на българската армия чрез войнишките паметници, които се намират на територията на Видин и Белоградчик. Проектът  "Бдинци, лъвове, титани!"  е по  програма на Министерството на образованието и науката и Министерството на отбраната...

публикувано на 27.02.24 в 13:00

Д-р Олга Папушева: Тревожно е състоянието на оралното здраве в малките населени места на Северозапада

С всяка следваща кампания за профилактика на оралното здраве в малките населени места се увеличава броят на пациентите, които се подлагат на профилактичен преглед. За два месеца са обхванати 423 деца и 21 възрастни. Така лекарят по дентална медицина и организатор на кампанията д-р Олга Папушева обобщи резултатите от петото издание на инициативата,..

публикувано на 27.02.24 в 10:08

Д-р Борислав Милчев, БЛС: Има значително подобрение в условията за провеждане на профилактичните прегледи

Добрата новина е, че макар и с малки стъпки вървим в правилната посока. Така председателят на Районната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) във Видин д-р Борислав Милчев коментира новите моменти в анекса към Националния рамков договор за медицински дейности за периода 2023 - 2025 г,, подписан от Националната здравноосигурителна каса и БЛС...

публикувано на 26.02.24 в 17:53