Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 28 февруари 2024 година

Снимка: Колаж на Радио ВИДИН

Ученици от клубове по интереси заедно с осмокласници от видинската природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I" отбелязаха с дискусия Световния ден за борба с тормоза в училище, познат като "Ден на розовата фланелка". "Бъди приятел, а не тормозещ". С този призив ученици от Гимназията с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков" - Видин се обърнаха към своите връстници по повод Световния ден за борба с тормоза в училище, който се отбелязва в последната сряда на месец февруари. Световния ден за борба с тормоза в училище отбелязаха и в Монтана.


Мартин Дончев поема поста на заместник-кмет по финансово-стопанска дейност, бюджет и икономическо развитие в Община Видин.


На ХХVII –то общо събрание на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) кметът на Монтана Златко Живков бе избран за член на Управителния съвет на организацията, съобщават от общинската администрация.


Нова високопроходима линейка получи Центърът за спешна медицинска помощ във Видин. Специализираният автомобил е изцяло оборудван, каза директорът на спешния център д-р Станислав Поломски.


По три сантиметра на ден спада нивото на язовир "Огоста" в Монтана. В момента в него има 270 мил. кубически метра свободен обем. Нивото е тринайсет метра под кота преливник, съобщи областният управител Ивайло Антонов.


Над 5 милиона лева ще бъдат инвестирани в инициативата "Враца – чист и зелен град". Тя беше представена на обществено обсъждане преди дни в градската концертна зала. 


Общинските съветници в Грамада приеха предложения от кмета на населеното място Милчо Башев бюджет за 2024 година с пълно мнозинство. Общо  5 386 813  лв. ще е бюджетът, с който Общината ще разполага през 2024 година.


Със средства от общинския бюджет служители на Общинско предприятие „Чистота“ извършиха частичен ремонт на Детската млечна кухня в гр. Мездра, съобщават от общинската администрация.


Започнаха аварийно-възстановителни работи на корекцията на река Войнишка в землището на град Дунавци. Протоколът за започване на работа е подписан на 26 февруари, съобщи управителят на Напоителни системи - клон Видин инж. Янчо Василев.


Уличен музикант привлече вниманието на хората в центъра на Видин. Той има ясна цел - да събере пари за яхта. Казва се Николай и идва от един от най-старите градове в Сибир - Новокузнецк.


В навечерието на Националния празник - 3 март, за поредна година над 600 първокласници във Враца ще получат българското знаме с послание, съобщиха от общинската управа. Заместник-кметът Петя Долапчиева коментира, че от началото на инициативата до момента броят на подарените трибагреници е близо 17 000.


По повод националния празник 3 март и 146 години от Освобождението на България Община Белоградчик организира поредица от празнични събития.


Майсторско автошоу за жени организира Народно читалище "Феникс-2020" в Дунавци по случай 8 март - Международен ден на жената. Събитието ще се проведе на жп гара Видбол, като регламентът предвижда майсторско преминаване на препятствия. 

По публикацията работи: Изабел Борисова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Около 700 килограма капачки събра днес кампания във Видин

Около 700 килограма пластмасови капачки и 40 килограма алуминиеви кенчета бяха събрани само за няколко часа във временен пункт във Видин . Сред най-малките доброволци беше Деница : "Гледам бебето, помагам с капачките, пиша грамоти - така помагаме на много деца и други хора. Бих казала на хората да продължават да събират капачки и да се включат в..

публикувано на 20.04.24 в 15:32

Стогодишен юбилей отпразнува Любка Иванова от Станево

100-годишен юбилей отпразнува Любка Иванова от ломското село Станево . Поздравления и подаръци рожденичката получи от кмета на общината Цветан Петров , който уважи юбилея на баба Любка. Освен от градоначалника юбилярката получи поздравления и от  кмета на Станево Милен Милчов, както и от общинската дирекция „Социални дейности и програми за..

публикувано на 20.04.24 в 13:02

Фестивал "Занаяти и култура" се провежда във Видин

Двудневният фестивал "Занаяти и култура" стартира днес във Видин. Откриването се състоя в 11:00 часа във вътрешния двор на крепостта "Баба Вида". От двете страни на пешeходната алея до крепостта са разположени шатрите на занаятчии, кулинари и творци, които вземат участие в събитието. Освен жители на града, щандовете привличат и туристи:..

публикувано на 20.04.24 в 12:56

Назначиха служебно РИК във Враца

Централната избирателна комисия определи състава на РИК във Враца, която ще проведе изборите за европейски и национален парламент на 9 юни. Това стана по служебен път, след като в неделя консултациите между политическите партии и коалиции, проведени при областния управител Надя Донкинска не дадоха резултат. За председател е определен юрист Лора..

публикувано на 20.04.24 в 10:05

Конкурс събира творби на тема "Спомени от детството"

Конкурс на тема "Спомени от детството" организира младежкият Интеракт клуб - Видин . Конкурсът е в три категории - рисунка, фотография и поезия, обясни председателят на Интеракт клуб Лора Лозанова : "Идеята за конкурса дойде от вицепрезидента на клуба Светлозара. Избрахме темата за детството, защото според нас е по-обширна и всеки я вижда по..

публикувано на 20.04.24 в 10:00

В АЕЦ "Козлодуй" пристига първата доставка на ядрено гориво от "Уестингхаус"

Днес в АЕЦ "Козлодуй" ще пристигне първата доставка на ядрено гориво от американската компания "Уестингхаус", предназначено за V блок. В посрещането на доставката ще се включи министърът на енергетиката Владимир Малинов, съобщиха от енергийното министерство и поясниха, че е поканен и министър-председателят Димитър Главчев.  В края на 2022 г.  атомната..

публикувано на 20.04.24 в 07:43

Снимката на 19 април 2024 година

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков издаде заповед за образуване на 120 избирателни секции  (СИК) на територията на общината за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент и за Народно събрание на 9 юни, съобщават от местната управа.  В град Видин броят на СИК е 79, а в населените места на общината – 41 бр.  Комисията по..

публикувано на 19.04.24 в 18:05