Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворително събитие събра над 5000 лева в подкрепа на жени с онкологични заболявания

Снимка: Фейсбук

Над 5000 лева събра благотворителен коктейл във Враца за закупуване на помощни средства за жени с онкологични заболявания от Северозападна България. Събитието, органирано от Инициативен комитет за борба с рака на гърдата, получи много широка подкрепа, обясни председателят на организацията Албена Кисьова. 

"Лично за мен резултатите са много добри като парична сума, но повече ми хареса и бях много щастлива от факта, че успяхме да съберем хора, че успяхме да привлечем вниманието на врачани към тази обществена кауза, и това, което силно ме впечатли е искреността и цялата добронамереност, която се четеше в очите на хората, когато ги посрещах на входа на залата...Предстои среща с фирмата, която ще ушие тюрбаните. Когато станат готови поне първите 50, ще отидем в Комплексен онкологичен център /КОЦ/ Враца, за да ги раздадем на жените, които на самия ден са там. След това ще ги оставим на КОЦ, за да ги раздава. Жените, които са записани на химиотерапия, ще получат тюрбани от Инициативния комитет, благодарение на щедрите дарители, които се отзоваха на благотворителния коктейл. Всеки един от тях пожела лично да дари средства, с които лично да подпомогне каузата и да дари средства, които макар и за кратко ще усмихнат онкоболните жени на лечение в КОЦ, който обслужва областите Видин, Монтана и Враца." 

Дарения в подкрепа на каузата могат да се правят и по банкова сметка: BG35FINV91501217766305. Титуляр е Мария Славейкова Ангелова. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Феста на диджеите-ветерани започва във Видин

Classic Telegrafa DJ Fest  започва днес във Видин. Тазгодишното издание на фест с диджеите-ветерани е 15-то и ще продължи до11 август. В    продължение на четири вечери ще звучат вечните хитове на 80-те и 90-те години на ХХ век.  Създател на събитието е телевизионният водещ и диджей Васко Громков, който гостува в студиото на Радио Видин...

публикувано на 08.08.24 в 17:50

Реконструкцията на основния довеждащ водопровод на Видин е към своя край

Реконструкцията на основния довеждащ водопровод на Видин от помпена станция "Сланотрън" скоро ще приключи. Това е един от най-важните инфраструктурни проекти във водоснабдяването в област Видин за последните 40 години. Старите и силно корозирали стоманени тръби на близо 15-километрово трасе са заменени с нови. Линейната част на реконструкцията е..

публикувано на 08.08.24 в 15:50

Празник на малината ще се проведе в Берковския Балкан

Традиционния празник на малината организират през почивните дни в Берковския Балкан. От 9-и до 11 август за посетителите са предвидени множество мероприятия - туристически походи, беседи, музикална програма с много веселие и др. Организатори на празничните дни, които ще се проведат на почивната зона на Ком, са Община Берковица и местното дружество..

публикувано на 08.08.24 в 13:59

Националният отбор по приложно колоездене е на лагер-сбор в Берковица

Берковица е домакин на лагер-сбора на националния отбор по приложно колоездене, който е организиран със съдействието на Общината, Съюза на българските автомобилисти в Монтана и Клуба по приложно колоездене в града. Той се провежда от 5-и до 10 август под ръководството на треньора Цветанка Петкова, която е председател на местната спортна..

публикувано на 08.08.24 в 10:46

В "Музикална зона" на 08 август 2024 слушаме The Golden Project

Джаз формация The Golden Project е създадена през есента на 2010 г. от Тони Златанов и Емил Пехливанов. Стартира като трио, но впоследствие се превръща в квинтет, отворен за гост музиканти. Важна роля в творческия процес играе художникът Дончо Дончев - автор на обложките на двата им албума и илюстратор на песните им. Слушаме композиции от албумите..

публикувано на 08.08.24 в 09:00

"Винтидж култура - колекция порцелан и спомени за отминало време" представят в Берковица

Бурканите за подправки на баба, английски сервиз за чай, старинни дървени столове. Това е само малка част от изложбата "Винтидж култура - колекция порцелан и спомени за отминало време" , която ще бъде представена в Берковица . Организаторът Ивелина Младенова освен страстен колекционер e и творец, а винтидж културата неизменно намира отражение..

публикувано на 07.08.24 в 16:06

Жители на село Периловец искат редовна профилактика от Енергото

Пожар преди седмица засегна четири имота в село Периоловец , община Бойница. Горели са стопански постройки, като напълно са унищожени хамбар и плевня. Местните твърдят, че пожарът е тръгнал от скъсана електрическа жица и настояват малкото селце да бъде включено в графика на енергоснабдителната компания за извършване на профилактика. Подготвят и..

публикувано на 07.08.24 в 15:17