Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Думи върху вода" - среща с творчеството на Радослав Гизгинджиев

Снимка: личен архив

 
Българският писател Радослав Гизгинджиев гостува на Видин във Фестивала на изкуствата "Дунавски вълни". Нарекъл е срещата си с видинските граждани и почитатели на писаното слово "Думи върху вода". Специално на това събитие авторът ще подбере свои цитати и текстове, свързани с водата. И както винаги - обещава едно незабравимо и специално преживяване.
 
Радослав Гизгинджиев е многостранно развита личност - филолог, психолог, изследовател, модел, актьор, кинорежисьор. 

"Подготвил съм специален сценарии от мои текстове, свързани с водата, надявам се да допадне този формат на видинската публика. Повечето хора ме познават от  романа "Рай" и "Повече от любов"... За мен е важно един пишещ човек да е много откровен. Това, което мен ме интересува, е невидимият свят и човешката душа, какво има отвъд видимото, какво има в хората срещу нас, пиша за случайностите и игрите на съдбата... Аз съм завършил и психология, практикувам и като психолог, бих казал, че дълбините на човешката душа са най-интересното и винаги е тема, около която аз се въртя... Много неща, които не виждаме, всъщност са реални... Невидимият свят е реален, и любовта не можем да я видим, но тя движи почти всички аспекти от нашето битие."

Началният час на срещата на Радослав Гизгинджиев с видинчани е 18,30 часа в културен център  "Жул Паскин", входът е свободен.

Повече в прикачения звуков файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Четвъртокласник от Видин е приет в Софийската математическа гимназия

Четвъртокласникът Иван Пенчов Стоянов от видинското училище "Иван Вазов" е приет в Софийската математическа гимназия. Това е видинското дете, което постигна 99% на IQ тест, проведен в края на април 2023 г. във филиал на международната организация Mensa в Пловдив. Резултатът в „Менса България“ поставя Иван сред елитните 2% от населението на..

публикувано на 23.07.24 в 16:00

Фестивалът "Дунавски вълни"- забавления за малки и големи

За 13-та поредна година в град Видин се провежда фестивалът "Дунавски вълни" . Различното тази година е, че за пръв път работилниците и заниманията се провеждат в парк "Владикина бахча" .  Програмата на фестивала е много разнообразна -  има за всекиго по нещо, за малки и големи. Работилничките по дърворезба, рисуване и..

публикувано на 23.07.24 в 15:44

Над 600 килограма от декар е средният добив на пшеница във Видинско

Приключва жътвата на есенници в област Видин. Добивите са прилични, качеството на зърното е добро. Това каза в "Земята, която ни храни" Жечко Андрейнски, председател на Видинския съюз на зърнопроизводителите:  "От 650 до 670 кг. от декар са добивите от пшеница в региона, качеството на зърното е много добро. При ечемика добивите са също между 550 и..

публикувано на 23.07.24 в 15:16

Ремонтират общежитието на гимназията по каменообработване в село Кунино

Сериозен ремонт се извършва в Професионална гимназия по каменообработване село Кунино. Ремонтира се ученическото общежитие. Стойността на ремонта е 3 622 000 лв., средствата са отпуснати са от Министерство на културата, а 1 800 000 лв. се вложени в ремонта на учебния корпус, казва директорът  Христо Димитров: "Финансираха ремонта на учебния..

публикувано на 23.07.24 в 14:30

Младоженци от Враца с подкрепа за Фондация "Искам бебе"

Младо семейство от Враца дари 1000 лева в подкрепа на каузата на фондация "Искам бебе" за повече деца в Северозападна България.  Калиопа и Петьо са на 29 години. Тя е от Лом, той - от Враца. Калиопа е учител по музика, а Петьо - репортер и водещ в Телевизия Враца. На сватбеното си тържество в началото на юли поканили 70 гости и ги призовали..

публикувано на 22.07.24 в 16:23

Детски лекари от София ще преглеждат безплатно във Враца

Лекари специалисти по детски болести от София ще извършат безплатни прегледи във Враца. Инициативата е в рамките на програма "Детско здравеопазване" и ще се осъществи по покана на Районната колегия на Българския лекарски съюз във Враца, обясни председателят на организацията д-р Ирена Мазнева.  "Едни от най-добрите специалисти по детски болести ще..

публикувано на 22.07.24 в 15:09

Крачка по-близо до нови избори: вторият мандат просъществува две минути

От поредните предсрочни парламентарни избори ни разделя реализирането на третия мандат, което остава под огромен въпрос. Днес председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България" Николай Денков прие в качеството си на формален кандидат за премиер втория проучвателен мандат за съставяне на правителство и..

публикувано на 22.07.24 в 14:20