12+3

Some Details

Публикации

Адвокат Емил Георгиев

Юристи учредиха „Обединение на свободните адвокати“

26 юристи учредиха „Обединение на свободните адвокати“. Председателят му адвокат Емил Георгиев коментира пред БНР, че свободните адвокати у нас са едно все по-голямо малцинство и това е така, защото много от другите ни колеги не са свободни, зависими..

публикувано на 16.10.19 в 13:54

Доц. Боряна Игова: Не ни прави впечатление, когато политици се държат хулигански

Темата за расизма отдавна се неглижира в българското общество, това е сериозен проблем, който изкристализира на един футболен мач, заяви пред БНР доц. Боряна Игова, преподавател по философия на спорта в НСА. „Искам да обърна внимание, че това..

публикувано на 16.10.19 в 13:16
Тихомир Безлов

Тихомир Безлов: В агитките лесно се вкарва расистка идеология

По отношение на расизма през 2015-2016 г., когато се появи темата за радикализацията, възникна дискусията за ислямски тероризъм и тогава търсехме къде в България има база за десен тероризъм. В нашия интерес бяха футболните агитки, заяви пред БНР..

публикувано на 16.10.19 в 12:49

Венци Стефанов: Скандалът 100% е провокиран и нагласен

„Скандалът 100% е провокиран, 100% е нагласен“, заяви пред БНР Венцеслав Стефанов – член на Изпълнителния комитет на БФС, след снощния мач между отборите на България и Англия, който доведе след себе си реч на омразата, обидни квалификации към..

публикувано на 15.10.19 в 15:30

"Една от най-отвратителните вечери във футбола" - реакции на расизма в София

Смущаващият и отровен спектакъл в София ще живее дълго в историята на спортния позор, пише кореспондентът на британския "Гардиън" след футболната среща между България и Англия на националния стадион "Васил Левски". "Трите лъва" спечелиха с 6:0,..

обновено на 15.10.19 в 14:47

Валентин Кънев, БЧПА: Цените на руския газ за България са два пъти по-високи от тези на борсата в Австрия

В момента цените, по които страната ни купува газ по дългосрочния си договор с руската компания „Газпром“, са два пъти по-високи в сравнение с тези на борсата в Австрия. Тези данни обяви председателят на Балканската и Черноморска петролна асоциация..

публикувано на 15.10.19 в 14:39
Николай Радулов

Николай Радулов: От година на година намаляват разкритите престъпления

От година на година намаляват разкритите престъпления, заяви пред БНР експертът по сигурността Николай Радулов. От МВР отчетоха, че разкриваемостта на престъпленията за първата половина на 2019 г. е под 50%. „Тенденцията – всяка година да се..

публикувано на 15.10.19 в 14:35

Над 3 млн. лв. ще бъдат разпределени днес по услугата „личен асистент“

Над 3 милиона лева ще бъдат разпределени днес между 217 общини, които имат сключени договори за предоставяне на услугата „личен асистент“ на хора с увреждания. Това съобщи министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, който в днешния..

публикувано на 15.10.19 в 14:26

Веселин Златилов: Програмите по математика за 5-и, 6-и и 7-и клас са прекалено олекотени

Програмите по математика за 5-и, 6-и и 7-и клас са прекалено олекотени, изказа мнение пред БНР Веселин Златилов – преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“ и СМГ.      „Като сравняваме нашите програми с програмите по света, не бих казал, че нашите са..

публикувано на 15.10.19 в 14:15

Дилян Николчев: Украинците имат право на автокефалия

Гръцката православна църква призна съществуването на Украинска църква, която в началото на годината получи томос за автокефалия от Вселенската патриаршия.   Явно, че разделение на православния свят има, каза пред БНР богословът Дилян..

публикувано на 15.10.19 в 13:35