12+3

Some Details

Публикации

Борис Гончаров: Външни специалисти трябва да помагат на държавата в борбата с кибератаките

„Случва се нещо очаквано от гледна точка на специалистите в киберсигурността. Това беше въпрос на време, защото няма как една такава система, от такъв комплексен тип, да бъде изцяло защитена“. Това каза пред БНР експертът по информационна..

публикувано на 16.07.19 в 12:49

2,4 млрд. лева ще бъде дефицитът заради закупуването на изтребителите Ф-16

2,4 млрд. лева ще бъде дефицитът в държавната хазна заради закупуването на изтребителите Ф-16, реши кабинетът. Недостигът по консолидираната фискална програма ще бъде 2,1 на сто от прогнозирания брутен вътрешен продукт. Това е втора..

обновено на 15.07.19 в 17:28
Алина Маневска

11 държави участват в Международния фолклорен фестивал „Витоша“

За 23-ти път София ще бъде домакин на международния фолклорен фестивал „Витоша“. Тази година в културното събитие ще се включат музиканти, танцьори и певци от 11 държави от четири континента. „Официалното откриване е на 17-и юли, сряда,..

публикувано на 15.07.19 в 15:56

110 чужденци от четири континента са във Велико Търново за семинар по българистика

110 чужденци от четири континента пристигнаха във Велико Търново, за да изучават български език и култура в рамките на Международния семинар по българистика на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и  Методий“. Форумът се провежда за..

публикувано на 15.07.19 в 15:43
Юлий Павлов, директор на Центъра за анализи и маркетинг, представи електорални нагласи за местните избори.

Висока вероятност за преизбиране на Фандъкова за кмет на София, ако се кандидатира

90% са шансовете за преизбиране на Йорданка Фандъкова за кмет на София, ако тя се кандидатира. Другата основна предполагаема кандидатура – тази на Мая Манолова, я изпреварва по рейтинг сред избирателите. Над 50 на сто от софиянци..

публикувано на 15.07.19 в 15:34

Фирмите от пловдивския градски транспорт продължават да трупат дългове

В продължение на няколко месеца фирмите, обслужващия пловдивския градски транспорт, трупат дългове заради забавения старт на електронното таксуване. Годишните субсидии за пробег, макар и увеличени с 1 млн. лева през тази година, не..

публикувано на 15.07.19 в 15:12

Глобите не ощетяват „Фейсбук“, правят компанията по-могъща

„Регулаторните органи в САЩ ще глобят компанията „Фейсбук“ с 5 млрд. долара заради неуспехите на най-голямата социална медия в света да защити личните данни на своите потребители. Това няма да ограничи Фейсбук да събира и да споделя данните на..

публикувано на 15.07.19 в 15:01
Днес се провежда Национална кръгла маса, посветена на състоянието на системата на здравеопазване в България.

Застрахователи и съсловни организации с критики към новия здравноосигурителен модел

Лекарският съюз, пациентски организации и дори застрахователи разкритикуваха идеите на здравния министър Кирил Ананиев за промяна в здравноосигурителния модел. Те предвиждат демонополизация на Здравната каса и въвеждане на частни здравни фондове ...

обновено на 15.07.19 в 14:01
Днес се провежда Национална кръгла маса, посветена на състоянието на системата на здравеопазване в България.

Нов здравноосигурителен модел предвижда демонополизация на Здравната каса

Демонополизация на Здравната каса и възможност за създаване на частни здравни фондове. Това е залегнало в предложената от здравния министър Кирил Ананиев промяна в здравноосигурителния модел. За да могат да работят като здравни фондове, частните..

обновено на 15.07.19 в 13:51

Иларион Иларионов: Най-лесната манипулация е в машинното гласуване

„Най-лесната манипулация е в машинното гласуване, натискаш едно копче и нататък нищо не се знае. Това, което пише на екрана е едно, това, което пише вътре, може да е съвсем друго“. Това коментира пред БНР Иларион Иларионов, бивш член на ЦИК,..

публикувано на 15.07.19 в 13:34