Започна проектът за изграждане на контейнерни терминали във Варна и в Бургас

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията откри проекта "Изграждане и развитие на нови контейнерни терминали на пристанища Варна и Бургас", съобщиха от ведомството. Договорът за консултантски услуги /технически проект и строителен надзор/ е сключен между Държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура" като изпълнителна агенция по проекта и смесено дружество между "Мофат и Никол" от САЩ и "Ориентал Консалтантс" от Япония /Moffatt & Nichol/Oriental Consultants Co., Ltd. - M&N/OC JV/, пише в съобщението. Срокът за изпълнение на проекта е 80 месеца. След изграждането на контейнерните терминали ще се обработват повече от 900 000 TEU /мярка за обем на контейнер - бел. ред./ на година с капацитет за разширение в бъдеще. Изграждането на контейнерните терминали на двете пристанища ще отговори на нарастващите търговски изисквания в региона и ще допринесе за икономическото и социалното развитие на България, както и за увеличаване конкурентоспособността на бизнеса и международния транспорт, добавят от министерството. Проектът се финансира със заем от 37 милиарда японски йени, отпуснат от Японската агенция за международно развитие (JICA). Споразумението за заем беше ратифицирано от българския парламент на 17 декември 2008 година.

Още от категорията

България все още е атрактивно място за международните инвеститори

Живеем във време, в което всяка минута някъде се случва нещо, което може да промени света изоснови. Свидетели сме на изцяло нови постижения на технологичната революция, както и на постоянно изменящите се потребности на икономическата и..

публикувано на 22.10.19 в 11:06

Българин среща работодател и работник чрез мобилна платформа

Кандидатстването по обяви в сайтовете за работа, никога не е било толкова лесно, бързо и буквално на един клик разстояние. Връзката между търсещите и предлагащи работа е улеснена от мобилното приложение, разработено от Цветослав Захариев...

публикувано на 14.10.19 в 13:05

Българска компания е сред водещите платформи за IT обучения в света

Да откриеш инвеститор, склонен да осигури финансиране за образование, не е лесна задача. Точно това обаче успя да направи българската фирма Coursedot, която през 2016 година привлече финансиране от фонда Eleven, подкрепян тогава от Европейския..

публикувано на 13.10.19 в 10:25