Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Маги Джанаварова направи своята “Първа стъпка” с дебютния си албум

Снимка: предоставена от Virginia Records.
Маги Джанаварова бе певицата, която спечели третото издание на музикалното реалити шоу “Мюзик Айдъл”. В продължение на няколко месеца младата изпълнителка впечатли зрители и жури със своя многостранен талант. Маги е едва на 22 години, но показа високо професионално ниво в изпълненията си. Занимава се с музика от малка в родния си град Велико Търново. Там завършва средно образование в музикална паралелка. Неин преподавател по пеене е оперната певица Мария Касабова. В момента Маги е студентка трети курс в ДМА “Панчо Владигеров”, специалност “Поп и джаз пеене” в класа на проф. Алис Боварян. След победата си в “Мюзик Айдъл 2009” Маги получи договор със звукозаписна компания. Тя представи на публиката своя първи сингъл – "Трябва да знам", който включи в дебютният си албум. Режисьор на видеото към песента е Мартин Макариев, а зад камерата стои Андрей Андреев. Аранжьор на песента е Графа, който продуцира и целия й проект. Текстът е на Гери Турийска, а самата Маги е автор на по-голямата част от вокалите и беквокалите.
Дебютният албум на Маги Джанаварова се казва “Първа стъпки” и съдържа 10 песни. Ето какво сподели за слушателите на Радио България ”Имах желание да работя с различни музиканти и композитори. Заедно с моите издатели сме избрали хората, с които да осъществя песните в този проект. На първо място е Владимир Ампов – Графа, автор и продуцент на песента “Колко струваш”, дует с Нора Караиванова. Има и един кавър: “Да започнем отначало” – песен по музика на Александър Бръзицов и стихове на Михаил Белчев. За първи път работя с такива музиканти върху собствен проект. Всеки от тях е специфичен по своему и знае как иска за звучи песента му. Така заедно стигаме до крайния резултат.”
В дебютния си проект Маги Джанаварова има и дует с Миро. Песента е със заглавие “Светът е мой”. Към нея има видеоклип, чийто режисьор е Александър Моллов. В какъв стил се представя младата и талантлива певица в този проект, ще разберем отново от нея ”Още преди да вляза в “Мюзик Айдъл” знаех каква музика искам да правя, независимо дали щях да спечеля реалити шоуто или не. Това е R&B, соул и поп музика. Там се чувствам най-добре. В някои от песните има повече фънк, отколкото поп. Опитвам се и да импровизирам. Албумът съдържа и една балада, която написа специално за мен дъщерята на джаз певицата Камелия Тодорова – Рейчъл Роу.”
По публикацията работи: Сибила Лилова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Светоглас" представят България на вокалния фестивал "Акапела-Лайпциг"

Мъжката формация "Светоглас" е тазгодишният представител на страната ни в един от най-големите и престижни вокални фестивали в света – Acappella-Leipzig . Те ще изпълнят програма от български фолклор и църковни песнопения, които са неизменна част..

публикувано на 09.05.24 в 10:26

ОСТАВА с "Тест" за света ни днес и любовта

"Светът е тест за нас. Светът е стес и грях…" – пее фронтменът на група ОСТАВА Свилен Ноев в песента "Тест", с която изследват променения ни до неузнаваемост свят и подвластната му любов . Наскоро музикантите представиха и видеото към последния..

публикувано на 08.05.24 в 10:15

"Свети Георги" или "Едерлези" – песента, без която Гергьовден не може

Много са песните в българския фолклор, които възпяват Свети Георги Победоносец. На 6 май обаче задължително се изпълнява и една изключително популярна ромска песен, наречена "Едерлези", както е ромското название на празника на светеца. Спокойно..

публикувано на 06.05.24 в 09:35